"Το Νησί της Βροχής": Το πρώτο βιβλίο της Δανάης Δραγωνέα μιλά για τις Ελληνίδες του 19ου αιώνα

Ένα ημερολόγιο 100 ετών, κρυμμένο σε σοφίτα, γίνεται η αφορμή για ένα εφηβικό μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ και μυστήριο.

Untitled design.png

Πώς ήταν η ζωή για τις γυναίκες την περίοδο της Μπελ Επόκ στην Ελλάδα; Και τι σχέση μπορεί να έχει ένα ημερολόγιο 100 ετών κρυμμένο σε μια σοφίτα με την πρώτη φεμινίστρια; 

Η δημοσιογράφος Δανάη Δραγωνέα υπογράφει "Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο", ένα τρυφερό και περιπετειώδες μυθιστόρημα, η πλοκή του οποίου εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα το 1996 και μιλά με χιούμορ για τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. 

Η ίδια σημειώνει: "Το Νησί της Βροχής είναι η ιστορία της Ίζι και του Βικέντιου, της "αναγκαστικής" τους φιλίας και ενός μυστηρίου 100 ετών που τους οδηγεί να ανακαλύψουν πώς ήταν η ζωή για τις γυναίκες την περίοδο της Μπελ Επόκ στην Ελλάδα. Η εκρηκτική, πεισματάρα και πάντα θυμωμένη Ίζι, βρίσκει για μοναδικό σύμμαχο ένα αγόρι που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν έχει καμία διάθεση να μπλέξει σε περιπέτειες".

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η Ίζι είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να επιστρέψει από την Κέρκυρα στο αγαπημένο της Λονδίνο. Ώσπου στη σοφίτα του παμπάλαιου σπιτιού όπου έχει μετακομίσει γνωρίζει την Αριάνα, η οποία θέλει να φύγει από το "νησί της βροχής" ακόμη περισσότερο και απ’ όσο η ίδια. Μόνο που η Αριάνα ζει στον 19ο αιώνα. Μαζί με το πιο αντιπαθητικό αγόρι της τάξης της, τον Βικέντιο, η Ίζι θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο γύρω από την Αριάνα, ακολουθώντας ίχνη καλά κρυμμένα σε ένα αινιγματικό τετράδιο μουσικής.

"Το Νησί της Βροχής- Ένα μυστικό ημερολόγιο" είναι ένα συναρπαστικό εφηβικό μυθιστόρημα, γραμμένο με χιούμορ, για ένα μυστήριο εκατό χρόνων που αναζητά τη λύση του. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".