Vamvakou Incubator: Ένα πρόγραμμα Υποστήριξης και Φιλοξενίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) αλλά και επιχειρηματικές ομάδες των οποίων η επιχειρηματική ιδέα ανταποκρίνεται σε ευκαιρίες ανάπτυξης της περιφέρειας.

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού © Giannis Georganes

Το χωριό-πρότυπο ανάπτυξης της Βαμβακούς Λακωνίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) αλλά και επιχειρηματικές ομάδες έως 5 ατόμων που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα ή ξεκινούν μία επιχειρηματική πρωτοβουλία, η οποία ανταποκρίνεται σε ανάγκες ή/και σε ευκαιρίες ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να συμπληρώσουν την αίτησή τους για τη συμμετοχή στον 1ο Κύκλο Προγράμματος Υποστήριξης & Φιλοξενίας της δομής Vamvakou Incubator έως την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2023.

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού

Στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας δημιουργήθηκε το πρώτο ορεινό επιχειρηματικό κέντρο, ένας συνεργατικός χώρο ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών που θα έχουν άμεση εφαρμογή στην ελληνική ύπαιθρο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σε αυτό το νέο εγχείρημα και τη δημιουργία του, ο τόπος συνεργάζεται με το Impact Hub Athens.

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού

Το Πρόγραμμα πρόκειται να υποστηρίξει ιδέες, άτομα ή ομάδες και να δώσει κίνητρα σε νέους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους σχεδίων, την επεξεργασία της επιχειρηματικής τους ιδέας, τη μετουσίωση μιας ιδέας σε επιτυχημένη νεοφυή επιχείρηση ή την ανάπτυξη μιας υπάρχουσας νεοσύστατης επιχείρησης.

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού

Οι παροχές του προγράμματος αφορούν σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική υποστήριξη, παροχή γραφείων εργασίας πλήρως προσβάσιμων σε ΑμεΑ και τεχνολογικού εξοπλισμού, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες τρίτων, εκπαιδευτικά εργαστήρια, προγράμματα, σεμινάρια, ατομικές και ομαδικές συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και δικτύωση. H Vamvakou Incubator προγραμματίζει μέσα στο επόμενο διάστημα online Q&A sessions με ενδιαφερόμενους αλλά και εκδηλώσεις γνωριμίας με το πρόγραμμα.

Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων στη Βαμβακού

Η Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού "πρότυπου" βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων.  Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα.

Πληροφορίες: Διάρκεια 1ου Κύκλου: έως 31/12/2023 | Αιτήσεις στο www.vamvakourevival.org/vamvakou-incubator 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.