Οι φάρμες της Δυτικής Αττικής με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη καλλιέργεια

Μια δράση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture.

Open Farm Days © Med culture

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture διοργανώνουν στο πλαίσιο του δικτύου Open Farm, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, τη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days. Αγροκτήματα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής που καλλιεργούν ποικίλα τοπικά προϊόντα, φυτικής ή και ζωικής παραγωγής, υποδέχονται το κοινό σε ένα ταξίδι στους διατροφικούς μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, της Δήμητρας, της Περσεφόνης και των Ελευσίνιων Μυστηρίων αλλά και στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

Open Farm Days
© Med culture

Η δράση 2023 Eleusis Open Farm Days εγκαινιάζεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^ πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην ΟΑΣΗ, πρώην κάμπινγκ, με στόχο την ανάδειξη της Ελευσίνας ως βιώσιμου πολιτισμικού αλλά κι αγροδιατροφικού προορισμού. 

Open Farm Days
© Med culture

Στη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days συμμετέχουν αγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι και ελαιοτριβεία, παραγωγοί με προϊόντα (ενδ.: κριθάρι, σιτάρι/ζέα, κρασί, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, προγραμματίζονται εργαστήρια διαδικτυακής εκπαίδευσης (webinar), καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης (mentoring) των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο, πάνω στις αρχές του Βιώσιμου Αγροτουρισμού, στις τεχνικές της φιλοξενίας, καθώς και στη διοργάνωση εκδηλώσεων με παράλληλη ξενάγηση στα αντίστοιχα κτήματα. Η διαδικτυακή παρουσίαση των επιλεγμένων αγροκτημάτων στην πλατφόρμα Open Farm θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Open Farm με τα επιλεγμένα αγροκτήματα εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δείτε φωτογραφίες από τη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση στο Σύνταγμα

Το κέντρο της Αθήνας μπαίνει και πάλι σε χριστουγεννιάτικο mood και μάς μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας, ειρήνης, αλληλεγγύης και αγάπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/12/2022

Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου σε δύο περιοχές της Βορείου Ελλάδας εντάχθηκε στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την εγγραφή ενέκρινε η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στη 17η ετήσια συνεδρίασή της.

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Είδαμε τις εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ λίγο πριν ανάψουν τα φώτα

Μια πομπή με 117 φωτιστικές στήλες, μια μουσική σύνθεση με λούπες, ένα πιάνο που αλλάζει χρώμα, ένα ιπτάμενο φωτοστέφανο και χιλιάδες λαμπιόνια συνθέτουν τον φετινό στολισμό του ΚΠΙΣΝ, συνδυάζοντας το εκθεσιακό με τον αστικό παιδότοπο.

Δείτε το "Ι’m Positive" 2022" στο Οnassis Channel στο YouTube

Αληθινές ιστορίες για τη διαφορετικότητα, την ορατότητα και την αποδοχή διδάσκουν ότι "η αγάπη κάνει την οικογένεια".

Η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της

Η Αθήνα μπαίνει επισήμως σε κλίμα Χριστουγέννων με όλη την πόλη σιγά σιγά να στολίζεται, σκορπώντας χαρά και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.

Σεμίνα Διγενή: "Περιείχα ένα ποτάμι που πάλευε να βγει στη θάλασσα..."

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της "Felicita", μιλά για τη συγγραφή που της "έτριψε τη ζωή στα μούτρα", για τον έρωτα και τον θάνατο, για τις καθημερινές τραγωδίες και τα σούπερ νόβα.