Οι φάρμες της Δυτικής Αττικής με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη καλλιέργεια

Μια δράση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture.

Open Farm Days © Med culture

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture διοργανώνουν στο πλαίσιο του δικτύου Open Farm, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, τη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days. Αγροκτήματα της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής που καλλιεργούν ποικίλα τοπικά προϊόντα, φυτικής ή και ζωικής παραγωγής, υποδέχονται το κοινό σε ένα ταξίδι στους διατροφικούς μύθους της Αρχαίας Ελλάδας, της Δήμητρας, της Περσεφόνης και των Ελευσίνιων Μυστηρίων αλλά και στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

Open Farm Days
© Med culture

Η δράση 2023 Eleusis Open Farm Days εγκαινιάζεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Πρώτου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού στην Ελευσίνα και τη γύρω περιοχή. Το Μυστήριο_50 Ecoculture Festival^ πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στην ΟΑΣΗ, πρώην κάμπινγκ, με στόχο την ανάδειξη της Ελευσίνας ως βιώσιμου πολιτισμικού αλλά κι αγροδιατροφικού προορισμού. 

Open Farm Days
© Med culture

Στη δράση 2023 Eleusis Open Farm Days συμμετέχουν αγροκτήματα, οινοποιεία, μύλοι και ελαιοτριβεία, παραγωγοί με προϊόντα (ενδ.: κριθάρι, σιτάρι/ζέα, κρασί, ελαιόλαδο, αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα, λαχανικά κ.ά.). Παράλληλα, προγραμματίζονται εργαστήρια διαδικτυακής εκπαίδευσης (webinar), καθώς και σεμινάρια επιμόρφωσης (mentoring) των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο δίκτυο, πάνω στις αρχές του Βιώσιμου Αγροτουρισμού, στις τεχνικές της φιλοξενίας, καθώς και στη διοργάνωση εκδηλώσεων με παράλληλη ξενάγηση στα αντίστοιχα κτήματα. Η διαδικτυακή παρουσίαση των επιλεγμένων αγροκτημάτων στην πλατφόρμα Open Farm θα είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα Open Farm με τα επιλεγμένα αγροκτήματα εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι ετοιμάζει η Τεχνόπολη για τον Μάρτιο

Φεστιβάλ σινεμά, whisky tasting event, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και το πρώτο συνέδριο της Humannera στην Ελλάδα είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/03/2024

Μάρτιος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης επιστρέφει και τον Ιανουάριο του 2024 με ένα πλούσιο και ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για όλους.

Απόκριες 2024: Τα "Αλευρομουτζουρώματα" αναβιώνουν στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Μικροί και μεγάλοι, καλυμμένοι με ολόσωμες φόρμες, μαντήλια, μάσκες θα γίνουν μια παρέα σ’ αυτή τη γιορτή της Αποκριάς.

Δείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για τον Μάρτιο

Το ίδρυμα υποδέχεται την άνοιξη με ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες.

Οργανωμένες επισκέψεις στους Επισκέψιμους Ενάλιους Αρχαιολογικούς Χώρους (ΕΕΑΧ) σε τέσσερα υποθαλάσσια Ναυάγια

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

Update: Τελικά, ποιος και γιατί έσβησε τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα;

Η κόκκινη μπογιά δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει στο Σύνταγμα και συνεργείο καθαρισμού επενέβη. Ο Δήμος Αθηναίων αρνείται την όποια εμπλοκή και τα ερωτήματα παραμένουν.

Νέος φωτισμός ανάδειξης του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στόχος είναι η ανάδειξη του μνημείου και του άμεσου περιβάλλοντός του, χωρίς παρεμβάσεις και αλλοιώσεις του χαρακτήρα του, αλλά και με τρόπο που να καθιστά άμεσα αντιληπτό τον όγκο και τη γεωμετρία του από κάθε σημείο θέασης.