Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Αυτό το σαββατοκύριακο το μουσείο προσκαλεί το κοινό στο εορταστικό πρόγραμμα «Στα σπίτια των αρχαίων … χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ …», στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού θέματος «Βιώσιμη Κληρονομιά».

μουσείο ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με το οικογενειακό πρόγραμμα "Στα σπίτια των αρχαίων … χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ …", στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού θέματος "Βιώσιμη Κληρονομιά".

Ένας περίπατος στην αρχαία γειτονιά, κάτω από το Μουσείο, θα καταλήξει σε ένα υπαίθριο διαγενεακό εργαστήρι στους κήπους του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά και τους συνοδούς τους να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές με τις σημερινές γειτονιές, να αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, να συζητήσουν με τους αρχαιολόγους για τα υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι και αν ήταν περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ’ ότι τα δικά μας. Τέλος, μικροί και μεγάλοι θα δημιουργήσουν τα δικά τους οικιστικά περιβάλλοντα εμπνευσμένα από την ζωή των κατοίκων της αρχαίας γειτονιάς.  

Ημέρες: Σάββατο 24/9 & Κυριακή 25/9
Ώρες: 12 & 12:15 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: Παιδιά 7 έως 12 ετών και οι συνοδοί τους

Συμμετοχή: Έως 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (10 ευρώ).

Τις ίδιες ημέρες η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.