Εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο εορτασμός στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2022 έχει τον γενικό τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2022 έχει τον γενικό τίτλο "Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές".  Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με θεματικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολική ομάδα.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:

1. "Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και εξοικονόμηση ύλης και περιεχομένου κατά την Αρχαιότητα μέσα από τα εκθέματα της Συλλογής Αγγείων, Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας"  την Παρασκευή 23.09 και ώρα 12:00-13:00 και Σάββατο 24.09 και ώρα 12:00-13:00.
2. "Υφαντά, καλάθια, ψάθες στο προϊστορικό Αιγαίο. Μαθήματα αειφορίας από το παρελθόν" μέσα από εκθέματα της Προϊστορικής Συλλογής την Παρασκευή 23.09 και ώρα 13:00-14:00 και την Κυριακή 25.09  και ώρα 11:00-12:00.
3. "Ανακύκλωση-επανάχρηση γλυπτών (πορτραίτα, σαρκοφάγοι, επιτύμβιες στήλες) στην αρχαιότητα για οικονομικούς λόγους" μέσα από εκθέματα της Συλλογής Γλυπτών την Παρασκευή 23.09 και ώρα 12:00-13:00.

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές:
Το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ανακύκλωναν οι αρχαίοι Έλληνες τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν; Ελάτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να το ανακαλύψουμε" για μαθητές Α΄ θμιας Εκπαίδευσης (Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού) στις 10:00 π.μ. Οι μαθητές θα γνωρίσουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου που μαρτυρούν την επαναχρησιμοποίησή τους στην αρχαιότητα και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά.  Διάρκεια 2 ώρες.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις προγραμματισμένες δράσεις, που προσφέρονται δωρεάν. Για τη συμμετοχή στις θεματικές περιηγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου, τηλ. 213 214 4889 και 213 214 4856. Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου. Αριθμός των συμμετεχόντων ανά δράση: 25
   

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Αναβιώνοντας το Μέλλον" με την Καλλιόπη Κοντζόγλου

Παράλληληλα με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και αρχιτέκτονα, θα πραγματοποιηθεί σχετική ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2022

"Culture is Athens": Μάθε με ένα "κλικ" όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη

Στις σελίδες της πρωτότυπης νέας εφαρμογής περιλαμβάνονται τα εμβληματικά κτίρια και οι χώροι πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Η άγνωστη ιστορία των "χάρτινων μπικίνι" στο ATOPOS cvc

Ένα υβριδικό συνέδριο από τον φορέα Association of Dress Historians.

"TOKEI MARU": Μια υβριδική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή του Μουσείου Μπενάκη, της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Συνεργασία Ελλάδας-Αμερικής για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των παράνομων διακινήσεων στον τομέα του πολιτισμού αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, George Tsunis.

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022 στο Πάρκο Ελευθερίας

To δίκτυο EUNIC στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν μια γιορτή για την ειρήνη και με ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.