Εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο εορτασμός στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2022 έχει τον γενικό τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2022 έχει τον γενικό τίτλο "Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές".  Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με θεματικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολική ομάδα.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:

1. "Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και εξοικονόμηση ύλης και περιεχομένου κατά την Αρχαιότητα μέσα από τα εκθέματα της Συλλογής Αγγείων, Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας"  την Παρασκευή 23.09 και ώρα 12:00-13:00 και Σάββατο 24.09 και ώρα 12:00-13:00.
2. "Υφαντά, καλάθια, ψάθες στο προϊστορικό Αιγαίο. Μαθήματα αειφορίας από το παρελθόν" μέσα από εκθέματα της Προϊστορικής Συλλογής την Παρασκευή 23.09 και ώρα 13:00-14:00 και την Κυριακή 25.09  και ώρα 11:00-12:00.
3. "Ανακύκλωση-επανάχρηση γλυπτών (πορτραίτα, σαρκοφάγοι, επιτύμβιες στήλες) στην αρχαιότητα για οικονομικούς λόγους" μέσα από εκθέματα της Συλλογής Γλυπτών την Παρασκευή 23.09 και ώρα 12:00-13:00.

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές:
Το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ανακύκλωναν οι αρχαίοι Έλληνες τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν; Ελάτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να το ανακαλύψουμε" για μαθητές Α΄ θμιας Εκπαίδευσης (Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού) στις 10:00 π.μ. Οι μαθητές θα γνωρίσουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου που μαρτυρούν την επαναχρησιμοποίησή τους στην αρχαιότητα και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά.  Διάρκεια 2 ώρες.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις προγραμματισμένες δράσεις, που προσφέρονται δωρεάν. Για τη συμμετοχή στις θεματικές περιηγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου, τηλ. 213 214 4889 και 213 214 4856. Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου. Αριθμός των συμμετεχόντων ανά δράση: 25
   

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Society Uncensored": Άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία μιλούν για το "Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας;"

Οι θεατές γίνονται ενεργό μέρος της συζήτησης, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2023

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το νέο ΔΣ της εταιρείας με την επωνυμία "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Μονοπρόσωπη Α.Ε." αποτελείται από επτά μέλη.

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές "Συναντήσεις της Πέμπτης" με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

H δεύτερη παρουσίαση για τη νέα σεζόν εστιάζει στο έργο του Σπύρου Γιαρμενίτη, της Ειρήνης Λαχανά και της Γεωργίας Παπαχρήστου.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

Οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια.

Φωτορεπορτάζ: Το ΚΠΙΣΝ υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με μια εντυπωσιακή φωταγώγηση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλωσόρισε το κοινό στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του και το "α" ήταν εκεί για να απαθανατίσει τη γιορτινή εκδήλωση.

Ο Πειραιάς υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα εορταστικό πρόγραμμα δράσεων για όλους

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σε μια μεγάλη φαντασμαγορική βραδιά με ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό "My Radio 104,6" με τον DJ Αντώνη Δημητριάδη.