Εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο εορτασμός στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2022 έχει τον γενικό τίτλο «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2022 έχει τον γενικό τίτλο "Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά. Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές".  Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με θεματικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολική ομάδα.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:

1. "Ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και εξοικονόμηση ύλης και περιεχομένου κατά την Αρχαιότητα μέσα από τα εκθέματα της Συλλογής Αγγείων, Έργων Μικροτεχνίας και Μεταλλοτεχνίας"  την Παρασκευή 23.09 και ώρα 12:00-13:00 και Σάββατο 24.09 και ώρα 12:00-13:00.
2. "Υφαντά, καλάθια, ψάθες στο προϊστορικό Αιγαίο. Μαθήματα αειφορίας από το παρελθόν" μέσα από εκθέματα της Προϊστορικής Συλλογής την Παρασκευή 23.09 και ώρα 13:00-14:00 και την Κυριακή 25.09  και ώρα 11:00-12:00.
3. "Ανακύκλωση-επανάχρηση γλυπτών (πορτραίτα, σαρκοφάγοι, επιτύμβιες στήλες) στην αρχαιότητα για οικονομικούς λόγους" μέσα από εκθέματα της Συλλογής Γλυπτών την Παρασκευή 23.09 και ώρα 12:00-13:00.

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές:
Το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ανακύκλωναν οι αρχαίοι Έλληνες τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν; Ελάτε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να το ανακαλύψουμε" για μαθητές Α΄ θμιας Εκπαίδευσης (Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού) στις 10:00 π.μ. Οι μαθητές θα γνωρίσουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου που μαρτυρούν την επαναχρησιμοποίησή τους στην αρχαιότητα και θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά.  Διάρκεια 2 ώρες.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις προγραμματισμένες δράσεις, που προσφέρονται δωρεάν. Για τη συμμετοχή στις θεματικές περιηγήσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου, τηλ. 213 214 4889 και 213 214 4856. Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ώρες λειτουργίας Μουσείου. Αριθμός των συμμετεχόντων ανά δράση: 25
   

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Θωρακίζονται με αντικεραυνική προστασία εμβληματικά μνημεία της Θεσσαλονίκης

Ενισχύεται η προστασία έναντι του ακραίου φαινομένου σε τέσσερα μνημεία εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα εκ των οποίων είναι και ο Λευκός Πύργος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

Τι θα ομορφύνει το "Καλοκαίρι στην Αθήνα" την εβδομάδα 11-17 Ιουλίου;

Δείτε εντός όλες τις δωρεάν δράσεις (συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις) που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για το ερχόμενο επταήμερο.

Αποκαθίσταται το μνημειακό συγκρότημα της Βασιλικής Α’, στους Φιλίππους

Στην αποκατάσταση των μνημείων -συμπεριλαμβανομένου και του βαπτιστηρίου- προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

H Χρυσοκόνα Μαύρου έχει υπογράψει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο χοτ μέρη της πρωτεύουσας.

11 ιδέες για βόλτα τις επόμενες μέρες στην Αθήνα

Η Αθήνα τις επόμενες μέρες μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό σκηνικό πολιτισμού, μουσικής και τέχνης.

Εκεί θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού στην Αθήνα

Η δεύτερη πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (10/7), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Vaptistis White: Ο κυκλαδίτικος ήλιος στο ποτήρι

Ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο λευκό κρασί που απογειώνει την εμπειρία του καλοκαιριού – απλά, χωρίς υπερβολές.