Η Ίος διδάσκει μαθήματα αθλητικού τουρισμού

Μέρος της ταυτότητας του νησιού αποτελούν πια τα ετήσια αθλητικά events που γνωρίζουν μεγάλη αναγνώριση εντός και εκτός της χώρας.

IOS ATHLETIKA EVENTS

Έχουν αλλάξει τα πράγμνατα από την εποχή που το νησί της Ίου ήταν γνωστό μόνο για τη ξέφρενη νυχτερινή ζωή που προσέλκυε κατά βάση τις νεαρές ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια μια νέα γενιά επιχειρηματιών επενδύει στον ποιοτικό τουρισμό, όπου ο αθλητισμός έχει τον δικό του ρόλο να παίξει, βάζοντας στο παιχνίδι μικρούς και μεγάλους.

Η Ίος έχει, έτσι, καταφέρει να καθιερωθεί για τα αθλητικά events που διοργανώνει ετησίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Από το 2003 διοργανώνει το "Ios Basketball Camp", από το 2018 το "Ios Football Camp", και από το 2019 το "World Tour Beach Volleyball". Αναγνωρισμένοι προπονητές και μεγάλα ονόματα του ελληνικού και όχι μόνο αθλητισμού συμμετέχουν σε αυτά τα camp, όπου πρωταρχικό μέλημα είναι η προαγωγή της ευεξίας, της γυμναστικής, της γνωριμίας των παιδιών με τα αθλήματα και η θετική προβολή του νησιού. Η διοργάνωση του Beach Volley ήταν η μόνη στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε το 2020, με σεβασμό σε όλα τα μέτρα κατά της covid-19. 

IOS ATHLETIKA EVENTS

Πίσω από αυτές τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις βρίσκεται η Βασιλική Πετρίδου. Μαραθωνοδρόμος και επιχειρηματίας, καταφέρνει να συνταιριάσει απόλυτα τις δύο αυτές πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς της. Η κ. Πετρίδου ζει στην Ίο ρκετούς μήνες το χρόνο από το 2003 και παρά το γεγονός ότι δεν κατάγεται από το νησί, το θεωρεί σπίτι της. Μαζί με τον άντρα της Άγγελο Μιχαλόπουλου, επενδυτή και εξίσου οματιστή, έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις μεγάλης κλίμακας και εργάζονται διαρκώς για την αναβάθμιση του τόπου τους. Ο αθλητισμός αποτελεί μεγάλη αγάπη της κ. Πετρίδου και πιστεύει αληθινά στον αθλητικό τουρισμό για την ανάδειξη του νησιού. Έχοντας υπάρξει και στις δύο πλευρές του αθλητισμού, ως αθλήτρια η ίδια και ως διοικητικό μέλος (έχει διατελέσει αντιπρόεδρος στον Πρωτέα Βούλας), έχει πίστη στη δύναμη του αθλητικού τουρισμού και στην καταλληλόλητα της χώρας μας για την άνθηση αυτής της κατηγορίας τουρισμού.  

Διαβάστε Επίσης

IOS ATHLETIKA EVENTS

Με ένα αξιοζήλευτο αθλητικό πρόγραμμα, η Ίος έχει καταφέρει να θεσμοθετήσει τα camp του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και του πιο πρόσφατου camp του beach volley. Το "Ios Basketball Camp", που συνδιοργανώνεται από τον ΑΣ Ίου και από την κ. Πετρίδου, έχει φιλοξενήσει προπονητές όπως η Καρολίνα Παπακωνσταντίνου, ο Δημοσθένης Ιμαριάγκμπε, ο Νίκος Κλαδάς και ο Νίκος Αναγνώστου, ανάμεσα σε άλλα. "Για εμάς πρωταρχικός στόχος είναι να χαίρονται τα παιδιά του νησιού και να τους δίνουμε ευκαιρίες να βάλουν τον αθλητισμό στην ζωή τους", έχει δηλώσει η κ. Πετρίδου στο παρελθόν.

Παράλληλα, το περσινό καλοκαίρι ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου, κάτι που πυροδότησε η μεγάλη επιτυχία των καλοκαιρινών camps και η ταυτόχρονη ανάγκη για την αναβάθμιση του τόπου αλλά και της ποιότητας των σπορ. Η εταιρεία "Luxurios", της οποίας η κ. Πετρίδου είναι συνιδιοκτήτρια και COO είναι ο μεγαλύτερος χορηγών των διοργανώσεων αυτών. 

Στις 7-9 Ιουλίου 2017 ο Δήμος Ιητών και η εταιρεία Airpap Action διοργάνωσαν το πρώτο Ios 3on3 Tournament υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού. H Airpap Action έχει την εμπειρία της διοργάνωσης του τουρνουά Glyfada 3on3 International Tournament το καλοκαίρι του 2016, όταν και οι μεγαλύτεροι αστέρες του ελληνικού μπάσκετ συγκεντρώθηκαν σε ένα Streetball Event που μοίρασε στιγμές χαράς σε όλους τους φιλάθλους που έσπευσαν να τους δουν από κοντά.

IOS ATHLETIKA EVENTS

Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ιδρυτής της εταιρείας Airpap Action και εμπνευστής του Ios 3on3 tournament μετέφερε στην Ιο την τεχνογνωσία του θέλοντας να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού και τους καλοκαιρινούς ταξιδιώτες την ιδανική αφορμή για να συνδυάσουν τα δυο καλύτερα "εξαγώγιμα προϊόντα" της χώρας μας, το ελληνικό καλοκαίρι και το ελληνικό μπάσκετ! Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο της Ίου δημιουργήθηκαν ανοικτά γήπεδα μπάσκετ με τη χωρητικότητα του κεντρικού γηπέδου να φθάνει τους 1.000 καθήμενους και τους 2.000 όρθιους! Η δράση ξεκινούσε καθημερινά στα τέσσερα γήπεδα για τους μικρούς αθλητές που πήραν μέρος στη διοργάνωση (9 π.μ-12.30 μ.μ και 7.30 μ.μ-11.30 μ.μ) και έπειτα μεταφερόταν στα δυο κεντρικά γήπεδα (8 μ.μ-10.30 μ.μ).  Η κορύφωση της διοργάνωσης στις 9 Ιουλίου καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Το 2018, όπου και τα αθλητικά events της Ίου έπιασαν και τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με το πρώτο "Ios Football Camp", παρευρέθηκαν ο Ανδρέας Σάμαρης και ο Βαγγέλης Μόρας. Έκτοτε, το camp έχει δεχτεί μεγάλα ονόματα του χώρου όπως τον Γιώργο Μακρή (από τον Παναθηναϊκό), τον Σταύρο Μπαϊράμη, τον Γιάννη Κωτσή, τον Βαγγέλη Μόρα, τον Κώστα Κατσουράνη, τον Άρλοντ Βίντερ (βοηθός Βανσίπ) και τον Θόδωρο Καραβά. Τα παιδιά λοιπόν του νησιού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους και στο χορτάρι και να απολαύσουν το καλοκαίρι τους, μαθαίνοντας από σπουδαίους του αθλήματος.

IOS ATHLETIKA EVENTS

Τέλος, το 2019 έκανε και την εμφάνιση του στο νησί το απόλυτο καλοκαιρινό σπορ, το beach volley. Η άνθιση των αθλητικών διοργανώσεων και η διαρκής υποστήριξη από τους ανθρώπους του νησιού λειτουργεί καταλυτικά για τη συνέχιση και την εξάπλωση τους. Έτσι, το πιο ταιριαστό για την παραλία και το νησί σπορ, προστέθηκε στα ετήσια αθλητικά events. Το "Ios Volleyball Camp" λειτουργεί έκτοτε στο Free Beach Bar στην παραλία του Μυλοπότα. Υποδέχεται ζευγάρια επαγγελματιών αθλητών και αθλητριών της χώρας μας, αλλά και αθλητές και αθλήτριες από ξένες χώρες. Από το έτος της δημιουργίας του το "Ios Volleyball Camp" έχει υποδεχτεί συνολικά 64 ομάδες από 25 χώρες, όπως την Αυστρία, τη Σλοβενία, τη Τσεχία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, το Ιράν κ.α. Μάλιστα, έχει υποδεχτεί και αθλητές και αθλήτριες από άλλες ηπείρους, όπως η Ασία και η Αμερική.

ios athlitika events

Το 2019 μάλιστα βραβεύθηκε ως το καλύτερο summer event στα "Sports Marketing Awards". Βραβεύσεις, μετάλλια και χρηματικά έπαθλα συνοδεύουν μια διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Το 2019, ο δήμαρχος του νησιού Γκίγκας Γκίγκας δήλωσε ότι διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ωφελούν το νησί αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, καθώς ενισχύουν τον τουρισμό και επεκτείνουν την τουριστική σεζόν.

IOS ATHLETIKA EVENTS

Και φέτος διοργανώθηκε το ψυχαγωγικό τετραήμερο των γυμναστών Στέφανου Κουζούνη και Γιώργου Τρομπέτα, το "Ios Fit & Fun Masters 2022", που περιλάμβανε δραστηριότητες και μαθήματα fitness. Γυμναστική, χορός, παιχνίδια στην άμμο και στην πισίνα, αποτελούσαν το πρόγραμμα του τετραήμερου, ακολουθώντας τη γραμμή του wellness που έχουν χαράξει τα αθλητικά camps.

Με το όραμα πάντα να γίνονται όλο και καλύτερα, να συμπεριλαμβάνουν όλο και πιο πολλά παιδιά και να επεκτείνονται σε διάφορα αθλήματα, είναι δίκαιο να πούμε ότι τα αθλητικά camps της Ίου χαίρουν όχι μόνο εγχώριας αλλά και διεθνούς αναγνώρισης. Έχοντας στον πυρήνα τη σωματική υγεία και τη χαρά που επιφέρει η γυμναστική και ο αθλητισμός, η Ίος διδάσκει τις νέες γενιές ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανοιχτό κάλεσμα διοργανωτών φεστιβάλ για το 21ο Atelier for Young Festival Managers στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεργάζεται με το The Festival Academy και καλεί ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή για το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στην ιστορική πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/08/2022

2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελόριζου: Γνωρίστε τα συναρπαστικά μονοπάτια της επιστήμης

Η δεύτερη διεξαγωγή του επιστημονικού φεστιβάλ κάνει στάση σε Πάτρα και Αθήνα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να βιώσουν την επιστήμη ως μία συναρπαστική εμπειρία.

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης χώρων πρασίνου σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ολιστικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

Ο Δημήτρης Αθανίτης διάβασε την "Τελευταία Πνοή" του Λουίς Μπουνιουέλ γιατί ο συγγραφέας "Είναι ακραίος σαν το έργο του"

Ο σκηνοθέτης του "Invisible" (2016), της ταινίας για την κρίση που υπήρξε υποψήφια για έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βρίσκει κάποιες αυτοβιογραφίες να είναι πιο δυνατές κι από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα.

Αθήνα, αβίωτη πόλη

Είναι αδικαιολόγητος ο καθημερινός εκνευρισμός μας όταν είμαστε τόσο ανοχύρωτοι μπροστά στον παραλογισμό της καθημερινότητας;

Φθινόπωρο στην Ελευσίνα

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κι εκδηλώσεων.

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.