Το Young book designers award 2022 απονέμει τα πρώτα του βραβεία

Το Goethe-Institut καλεί τη δημιουργική κοινότητα νέων designers σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο με βάση την εικονογράφηση βιβλίων.

1o βραβείο ©Tassos Vretos

Τα αποτελέσματα για την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού Young book designers ανακοινώνονται. Ο πρωτότυπος και φιλόδοξος θεσμός που μόλις ξεκίνησε, κατάφερε ήδη να προσελκύσεί έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από designers εως και 35 ετών. Το Goethe-Institut, το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θέτει ως στόχο του την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, τη στήριξη μιας διεθνούς πολιστικής συνεργασίας. Στα πλαίσια οργάνωσης προγραμμάτων για την προώθηση ενός διαπολιτισμικού διαλόγου συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, Stiftung Buchkunst και τη Frankfurt Bookfair για την απονομή βραβείων σε νέους/νέες Έλληνες/-ίδες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων. 

Αχιλλέας Τζάλλας
© Alexandros Xristopoulos

Στόχος του διαγωνισμού είναι μια καινοτόμα, σύγχρονη προσέγγιση για την ανάπτυξη του βιβλίου. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του πρώτου διαγωνισμού για νέους σχεδιαστές", δηλώνει η Βeate Köhler, διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki. "Τα βιβλία πάντα μας συγκινούν. Τι καλύτερο από το να ανοίγεις ένα βιβλίο για πρώτη φορά και να διαπιστώνεις την επιρροή που έχει η τυπογραφία, οι εικόνες ή η σελιδοποίησή του στη σκέψη και το συναίσθημά σου. Και πόσο συναρπαστικό, όταν η τέχνη του σχεδιασμού βιβλίων εξελίσσεται από μια νέα γενιά designers".

Μάριος Σταμάτης 1o βραβείο
©Tassos Vretos

Την πρώτη (1η) θέση στα φετινά Young Book Designers Awards κατέκτησαν ο Μάριος Σταμάτης και η Βασιλική-Μαρία Πλαβού από το Studio Precarity με το αφιερωματικό λεύκωμα "Από την Καταγραφή στο Απρόσμενο” που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 70 ετών του Ομίλου Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. Στην έκδοση καταγράφεται το σύνολο των κτιριακών μελετών του ΟΤΕ (από την αρχιτεκτονική κλίμακα έως την επίλυση διακοσμητικών λεπτομερειών) και αναδεικνύει επιλεγμένες μελέτες ανάλογα
με τη σημασία του κτίσματος.

Βασιλική-Μαρία Πλαβού
©Tassos Vretos

Επιπλέον διακρίθηκαν ο σχεδιαστής Αχιλλέας Τζάλλας με το έργο "Σύσσημον ή
τα Κεφάλαια: Βιβλίο πρώτο"
των εκδόσεων "Το ροδακιό" και ο σχεδιαστής Ιωάννης Μαρκάκης με το "Parallel Crisis: the immobilized time itself”, της Empty Square.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/08/2022

Η κρητική χειροτεχνία στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νικόλα Γιατρομανωλάκη στην Κρήτη

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παρευρέθηκε στο νησί με αφορμή το Φεστιβάλ Κρήτης και συνομίλησε με εκπροσώπους του τομέα για διάφορους πολιτιστικούς θεσμούς με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο.

Ηλίας Μαγκλίνης: "Η ίδια η ζωή έχει κάτι βίαιο και βρώμικο..."

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος που ακούστηκε πολύ με την υπόθεση Λιγνάδη, απαντά σε δέκα ερωτήσεις με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου "Το μόνο της ζωής τους ταξίδι".

Μία δράση προστασίας της βιοποικιλότητας

Το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που διαθέτουν και οι αρχαιολογικοί χώροι πλέον θα προστατεύεται από τη σύμπραξη του ΥΠΠΟΑ, του ΥΠΕΝ και του ΕΚΠΑ.

"My Attica": Η νέα smartphone εφαρμογή για τη διευκόλυνση των πολιτών

Μία ακόμα δυνατότητα ψηφιακής επικοινωνίας με τους πολίτες εγκαινιάζει η Περιφέρεια Αττικής.

19 βιβλία για τις διακοπές

Παραλίες, κλάμπινγκ, φλερτ, ξεκούραση, εκδρομές, ξενοιασιά, ναι, σίγουρα, όμως το μυαλό και το καλοκαίρι διεκδικεί τα δικαιώματά του, οπότε στο σακίδιο, εκτός από νερό και αντηλιακό, δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα, ένα βιβλίο είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Μια συζήτηση με την Valerie Biden Owens, πρόεδρο του Biden Institute

Η μικρότερη αδερφή του Joe Biden μιλάει με την Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου για την πολιτική, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον ρόλο της γυναίκας και την αξία της οικογένειας σε έναν κόσμο που αλλάζει.