Το Young book designers award 2022 απονέμει τα πρώτα του βραβεία

Το Goethe-Institut καλεί τη δημιουργική κοινότητα νέων designers σε έναν διαπολιτισμικό διάλογο με βάση την εικονογράφηση βιβλίων.

1o βραβείο ©Tassos Vretos

Τα αποτελέσματα για την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού Young book designers ανακοινώνονται. Ο πρωτότυπος και φιλόδοξος θεσμός που μόλις ξεκίνησε, κατάφερε ήδη να προσελκύσεί έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων από designers εως και 35 ετών. Το Goethe-Institut, το παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας θέτει ως στόχο του την προώθηση της γερμανικής γλώσσας, τη στήριξη μιας διεθνούς πολιστικής συνεργασίας. Στα πλαίσια οργάνωσης προγραμμάτων για την προώθηση ενός διαπολιτισμικού διαλόγου συνεργάζεται με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τα ΕΒΓΕ, Stiftung Buchkunst και τη Frankfurt Bookfair για την απονομή βραβείων σε νέους/νέες Έλληνες/-ίδες σχεδιαστές/-ριες βιβλίων. 

Αχιλλέας Τζάλλας
© Alexandros Xristopoulos

Στόχος του διαγωνισμού είναι μια καινοτόμα, σύγχρονη προσέγγιση για την ανάπτυξη του βιβλίου. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του πρώτου διαγωνισμού για νέους σχεδιαστές", δηλώνει η Βeate Köhler, διευθύντρια του Goethe-Institut Thessaloniki. "Τα βιβλία πάντα μας συγκινούν. Τι καλύτερο από το να ανοίγεις ένα βιβλίο για πρώτη φορά και να διαπιστώνεις την επιρροή που έχει η τυπογραφία, οι εικόνες ή η σελιδοποίησή του στη σκέψη και το συναίσθημά σου. Και πόσο συναρπαστικό, όταν η τέχνη του σχεδιασμού βιβλίων εξελίσσεται από μια νέα γενιά designers".

Μάριος Σταμάτης 1o βραβείο
©Tassos Vretos

Την πρώτη (1η) θέση στα φετινά Young Book Designers Awards κατέκτησαν ο Μάριος Σταμάτης και η Βασιλική-Μαρία Πλαβού από το Studio Precarity με το αφιερωματικό λεύκωμα "Από την Καταγραφή στο Απρόσμενο” που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 70 ετών του Ομίλου Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας. Στην έκδοση καταγράφεται το σύνολο των κτιριακών μελετών του ΟΤΕ (από την αρχιτεκτονική κλίμακα έως την επίλυση διακοσμητικών λεπτομερειών) και αναδεικνύει επιλεγμένες μελέτες ανάλογα
με τη σημασία του κτίσματος.

Βασιλική-Μαρία Πλαβού
©Tassos Vretos

Επιπλέον διακρίθηκαν ο σχεδιαστής Αχιλλέας Τζάλλας με το έργο "Σύσσημον ή
τα Κεφάλαια: Βιβλίο πρώτο"
των εκδόσεων "Το ροδακιό" και ο σχεδιαστής Ιωάννης Μαρκάκης με το "Parallel Crisis: the immobilized time itself”, της Empty Square.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.