Τι θα δούμε τον Ιούλιο στο Αστεροσκοπείο;

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου πραγματοποιεί δύο θεματικές ομιλίες γύρω από τη διαστημική φυσική, καθώς και μια μουσική βραδιά κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό.

Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, πλέον των τακτικών ξεναγήσεων για το κοινό που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, φιλοξενεί για τον μήνα Ιούλιο δύο θεματικές ομιλίες σε θέματα διαστημικής φυσικής, οι οποίες θα δοθούν από διαπρεπείς ερευνητές στον χώρο τους, καθώς και μια μουσική βραδιά που θα συνοδεύεται από παρατήρηση του ουρανού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

13/7 (9.30 μ.μ.) "Space weather impacts on spacecraft"

Η ομιλία αφορά τις επιδράσεις του διαστημικού καιρού στις διαστημικές αποστολές και θα δοθεί από το Dr. Sébastien Bourdarie, ερευνητή στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (Office National d'Etudes et de Recherches Aérospatiales). Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

20/7 (9.30 μ.μ.) "Historical Auroral Displays and Millennial Space-Weather History"

Η ομιλία αφορά σημαντικές παρατηρήσεις σέλαος στην ιστορία του διαστημικού καιρού και θα δοθεί από τον Dr. Hisashi Hayakawa, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Nagoya της Ιαπωνίας. Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Στις παραπάνω βραδιές θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με τους σπουδαίους ερευνητές, καθώς θα βρίσκονται στην Αθήνα με αφορμή το μεγάλο διεθνές συνέδριο COSPAR, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας 16-24 Ιουλίου.

Οι ομιλίες θα δοθούν στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη. Όποιοι από τους επισκέπτες επιθυμούν να συνεχίσουν με παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας μπορούν να λάβουν εισιτήριο με κόστος 3 ευρώ.

15/7 (9 μ.μ.) "Από τη Γη στον Ουρανό"

Η Δημοτική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμάτας παρουσιάζει μια μουσική βραδιά στον κήπο του Αστεροσκοπείου στο Θησείο σε ένα ταξίδι από τη Γη στον ουρανό. Τραγούδια γνωστών συνθετών, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις θα μας ταξιδέψουν στα αστέρια, από τους μουσικούς της φιλαρμονικής ορχήστρας.

Τραγουδούν οι: Βασίλης Γισδάκης και Φιόρη - Αναστασία Μεταλληνού.
Μουσική διεύθυνση: Κώστας Νικολέας.

Την μουσική παράσταση ακολουθεί παρατήρηση του ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Είσοδος: €10 για τους ενήλικες / €5 για τα παιδιά.

Προκράτηση εισητηρίων στα τηλέφωνα: 210 3490160 και 210 3490055 από Δευτέρα έως Παρασκευή, 11π.μ-2 μ.μ. και στο e-mail: visitorcenter@noa.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

30/01/2023

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.