The Ellinikon Experience Centre: Ο εντυπωσιακός κόσμος του μέλλοντος στο Ελληνικό που κανείς δεν πρέπει να χάσει

Ένας νέος, υπερσύγχρονος χώρος έχει ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στο Experience Park του Ελληνικού, προσφέροντας μια μοναδική βιωματική εμπειρία για όλες τις ηλικίες.

The_Experience_Centre

Ένα από τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Νεότερα Μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού, φιλοξενεί το The Ellinikon Experience Centre, το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό Κέντρο Επισκεπτών στον κόσμο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. 

The Experience Centre

Εκεί, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε περισσότερα από 22 ξεχωριστά διαδραστικά εκθέματα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσα από τις πέντε θεματικές ζώνες και να δουν να ξετυλίγεται μπροστά τους η ιστορία της περιοχής και η σύνδεσή της με το μέλλον του Ελληνικού, ένα μέλλον καλύτερο και πιο βιώσιμο για όλους. Το ήδη δημοφιλές Experience Centre μάς δίνει μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο Έργο του Ελληνικού, έκτασης 6.200 στρεμμάτων, ένα μεγάλο μέρος του οποίου θα υλοποιηθεί έως το 2025.

Experience Centre

H εντυπωσιακή διαδραστική μακέτα 45 τ.μ., στην είσοδο, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, αναμφίβολα θα τραβήξει πρώτη την προσοχή όποιου εισέλθει στο Κέντρο, καθώς συστήνει στο κοινό το όραμα της ανάπλασης, συνδυαστικά με μια βιωματική αναδρομή στη μακρόχρονη ιστορία της περιοχής. Το μεγαλύτερο παράκτιο Πάρκο της Ευρώπης, μία προσεγμένη παραλία ενός χιλιομέτρου ανοιχτή σε όλους, ποδηλατόδρομοι, εμπορικοί προορισμοί για όλη την οικογένεια, καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία με θέα την αθηναϊκή Ριβιέρα καθώς και πολλές άλλες υποδομές για όλους τους πολίτες θα αναπτυχθούν σταδιακά σε όλη την περιοχή. Οπωσδήποτε, αξίζει να "ανεβείτε" στο διαδραστικό σκάφος για μια θεαματική ξενάγηση στην αναβαθμισμένη ακτογραμμή, που θα εκτείνεται από τη μαρίνα του The Ellinikon έως και μετά το ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά. Επιπλέον, για τους λάτρεις της φύσης, η ζώνη "Living In Nature" μάς μεταφέρει 
σε μια μικρογραφία του Πάρκου με τους χώρους πρασίνου έκτασης 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

The_Experience_Centre

Εκεί θα μπορέσετε, μεταξύ άλλων, να κάνετε βόλτα με ένα διαδραστικό ποδήλατο και να εξερευνήσετε τα σημεία πολιτισμού και ενδιαφέροντος που θα δημιουργηθούν. Το Πάρκο όπως και όλο το The Ellinikon θα είναι ένα πρότυπο βιωσιμότητας. Στη ζώνη "Living the Future" θα γνωρίσετε τις καινοτόμες υποδομές που δημιουργούνται συνολικά στην περιοχή, βελτιώνοντας τη ζωή μας στη πόλη με έναν έξυπνο και "πράσινο" τρόπο που θα ενσωματώνεται απρόσκοπτα στην καθημερινότητά μας.

The_Experience_Centre

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το "έξυπνο σπίτι" στον δεύτερο όροφο του Κέντρου, για να θαυμάσετε την απαράμιλλη θέα που θα προσφέρει ένα μοντέρνο διαμέρισμα στο Ελληνικό, σε απόσταση αναπνοής από τη φύση και τη θάλασσα, καθώς και τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα εξυπηρετούν κάθε ανάγκη των κατοίκων, προσαρμόζοντας τις ανέσεις του μέλλοντος στο βιώσιμο χαρακτήρα του Ελληνικού, σε έναν χώρο όπου η καθημερινότητα γίνεται παιχνίδι.

The_Experience_Centre

Το Experience Centre αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για όλους. Μια ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψετε την "πόλη των 15 λεπτών" και τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης που δεν πρέπει να λείψει από τις φετινές σας καλοκαιρινές εξορμήσεις στην πόλη. Η είσοδος είναι δωρεάν, απαιτείται προκράτηση θέσης.

https://experiencecentre.theellinikon.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.