Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού "Clean Up the Med" του Grecotel Creta Palace

Grecotel_Creta Palace_Καθαρισμός

Την περιβαλλοντική και κοινωνική του ευαισθησία εκφράζει για μια ακόμη φορά ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη - Grecotel, καθώς το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace πραγματοποίησε καθαρισμό της παραλίας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του την Τετάρτη 7 Ιουνίου. 

Grecotel_Creta Palace_Καθαρισμός

Το Grecotel Creta Palace επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών για να υλοποιήσει τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα "Clean Up the Med". Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των ομάδων παραλίας και ψυχαγωγίας, των παιδιών του παιδότοπου Grecoland, τμηματαρχών, αλλά και φιλοξενούμενων, ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στη σημαντική αυτή ενέργεια. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου διένειμαν γάντια, λαβίδες, μάσκες, νερά και σακούλες συγκομιδής για τη συλλογή και διαλογή των σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών. Στη δράση συμμετείχε το αμαξάκι "Μάικ" που με διαδραστικό, βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο βοηθά τα παιδιά που το ακολουθούν να εξοικειωθούν με τον καθαρισμό, τοποθετώντας μέσα στον μηχανικό τους φίλο τα απορρίμματα με ειδικές λαβίδες. 

Grecotel_Creta Palace_Καθαρισμος

Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Grecotel Creta Palace, Γιώργος Περαντωνάκης, δήλωσε σχετικά: "Η Grecotel,  η Ρεθεμνιώτικη εταιρία που αποτελεί τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό και τουριστικό Όμιλο της χώρας, είναι πάντα πρωτοπόρος και ευαίσθητη σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Όμιλος έχει αποδείξει έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό του απέναντι στο περιβάλλον όλα αυτά τα χρόνια με δράσεις, που αφενός συμβάλλουν άρρηκτα στην προστασία των ελληνικών οικοσυστημάτων, και αφετέρου στηρίζουν σε μόνιμη βάση τις τοπικές κοινωνίες. Όλοι εμείς στην Grecotel παραμένουμε πιστοί στο όραμα και τις αξίες του Ιδρυτή και Προέδρου, κυρίου Νίκου Δασκαλαντωνάκη, ότι "Πολιτισμός και Τουρισμός οφείλουν να πηγαίνουν χέρι χέρι". Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, πραγματοποιούμε δράση καθαρισμού στην ακτογραμμή, ενισχύοντας την περιβαλλοντική συνείδηση των πελατών και εμάς των ίδιων. Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων, εντάσσεται και το Clean Up the Med, μια ενέργεια που δεν είναι μεμονωμένη, αλλά σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και λειτουργούμε στο ξενοδοχείο σε καθημερινή βάση".

Ο Υπεύθυνος Ευεξίας και Fitness στα ξενοδοχεία της Grecotel, Μανόλης Σφακιανάκης, συμπλήρωσε με τη σειρά του: "Η Grecotel συνεχίζει την κοινωνική της δράση με επίκεντρο τη Νέα Γενιά και την ανάγκη να αποκτήσει βιωματικά τη Γνώση για ένα καλύτερο Αύριο. Σήμερα, με αφορμή την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημερας Ωκεανών υλοποιούμε με τη συμμετοχή των παιδιών καθαρισμό της παραλίας, μια πρωτοβουλία που επαναλαμβάνουμε πολλές φορές στη διάρκεια της χρονιάς. Για τη δράση επιστρατεύσαμε τον Μάικ, ένα αμαξάκι βιωματικό και διαδραστικό για τα παιδιά που έχουμε εντάξει στο δυναμικό μας, καθώς βοηθά τους μικρούς μας φίλους να εκπαιδευτούν στην σωστή περιβαλλοντική συμπεριφορά μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν πώς να μαζεύουν σκουπίδια από την παραλία, πώς να κάνουν σωστή ανακύκλωση και πώς να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον".

Grecotel_Creta Palace_Καθαρισμός

 
Η Grecotel είναι η πρωτοπόρος εταιρία στην Ελλάδα στους τομείς προστασίας, διατήρησης και ανάδειξης του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, καινοτομεί στην προστασία της φύσης με την ίδρυση Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, θέτοντας ως έναν από τους κύριους στόχους τη βιωσιμότητα, που αποτελεί τη βασική έμπνευση για κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Ο Όμιλος λειτουργεί εδώ και δεκαετίες βάσει διεθνών προτύπων αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης και το Creta Palace αποτέλεσε το ξενοδοχείο - υπόδειγμα για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής του. 

Το ξενοδοχείο βραβεύεται 29 συναπτά έτη με τη "Γαλάζια Σημαία”, πληρώντας αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος που αφορούν:
 -      την καθαριότητα της θάλασσας
-      την οργάνωση και την καθαριότητα της ακτής
-      την ασφάλεια των επισκεπτών
-      την προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Μυσσίρια, Ρέθυμνο | Tηλ. 28310 55181 | reservations.cp@grecotel.com | cretapalace.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

02/02/2023

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με δύο ρυθμίσεις

Οριστικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το ΠΔ 85/2022.

Stand up Science: Η Επιστήμη αλλιώς... στη σκηνή

Στο πρώτο Stand-Up Science της χρονιάς από τους Science Reactors, "φευγάτοι" επιστήμονες σχολιάζουν την επιστημονική επικαιρότητα με με ύφος απλό, απολαυστικό και σκωπτικό.