Μαγειρική Επίδειξη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ένα ξεχωριστό απόγευμα με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με πολλές περιβαλλοντικές δράσεις και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και μικρών παιδιών γιόρτασαν την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως, από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ. Το πάρκο υποδέχθηκε τους επισκέπτες του σε οργανωμένα σημεία και περίπτερα εκ τον οποίον υλοποιήθηκαν δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε ζητήματα του περιβάλλοντος.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών  Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή γιορτή και επισήμανε ότι "Βασική προτεραιότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι η προστασία του Περιβάλλοντος και η δημιουργία μια πράσινης περιφέρειας πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι σεφ του Acropolis Chef Club of Attica μαγείρεψαν προϊόντα που πρόσφερε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ). Τα προϊόντα ήταν από την Αττική Γη (λαχανικά και φρούτα) και δημιουργήθηκαν γεύσεις με θέμα το Περιβάλλον όπως ψητά λαχανικά, χωριάτικη σαλάτα, κριθαρότο λαχανικών, φρουτοσαλάτα, πατατοσαλάτα κλπ. Οι σεφ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή ήταν ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο κ. Παναγιώτης Τζίμας και ο κ. Νίκος Χρηστάκης που είχαν την χαρά να ενημερώνουν τον κόσμο για την Αττική κουζίνα. Εκτός από τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους πολίτες, παρασκευάστηκαν και 150 μερίδες φαγητού οι οποίες παραδόθηκαν στον Πατέρα Μάξιμο της Ενορίας Αγ. Φωτεινής Ιλισού προκειμένου να δοθούν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ο πατέρας Μάξιμος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, τόσο για τη συγκεκριμένη προσφορά, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει διαχρονικά για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Επίσης όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη το ανθρωπιστικό έργο της ενορίας θα στηρίξει και η ΠΟΣΠΛΑ η οποία θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες μια σημαντική ποσότητα προϊόντων στην ενορία. Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτο, για τη συγκεκριμένη προσφορά και για τη συμβολή των πωλητών λαϊκών αγορών στη δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση.

Παράλληλα στην μαγειρική επίδειξη παρευρέθηκαν οι σπουδαστές Δέσποινα, Αντώνης, Μανώλης από το ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής και με την μεσολάβηση της διερμηνέα κα. Ουρανία Αναστασιάδου, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και πλήθος κόσμου για εδέσματα που παρασκευάστηκαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.

06/02/2023

2023 Ελευσίς: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (φωτό)

Με μια λιτή εκδήλωση, όπου πρωτοστατούσε το τοπίο, θαλάσσιο και αστικό, και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, η Ελευσίνα άνοιξε τις εκδηλώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μιχαήλ Μαρμαρινός: "Θέλουμε η επίσκεψη στην Ελευσίνα να γίνει μια ιερή και ελκυστική υποχρέωση"

Ο Μαρμαρινός μιλά στο "α" για τις δυσκολίες και τις ευθύνες που ακολουθούν την γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και τα στοιχεία που καθιστούν την Ελευσίνα αντάξια μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.

Για τον Chris Baldwin, η μαγεία των "Ελευσίνιων Μυστηρίων" είναι η ανάδυση πολλαπλών δημιουργικών φωνών

Με την τελετή έναρξης του 2023 Ελευσίς να πλησιάζει, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Chris Baldwin, ένας από τους βασικούς συντελεστές που βοήθησε στον σχεδιασμό των διήμερων εκδηλώσεων (4 & 5/2), μας μιλά για τα μυστήρια της Ελευσίνας που τον ενέπνευσαν και την εμπειρία του δουλεύοντας σε πρότζεκτ από προηγούμενες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεστιβάλ για το… ραβασάκι;

Πρωτότυπες δράσεις στο Tag Project Space, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/2.

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.