Μαγειρική Επίδειξη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ένα ξεχωριστό απόγευμα με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με πολλές περιβαλλοντικές δράσεις και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και μικρών παιδιών γιόρτασαν την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως, από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ. Το πάρκο υποδέχθηκε τους επισκέπτες του σε οργανωμένα σημεία και περίπτερα εκ τον οποίον υλοποιήθηκαν δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε ζητήματα του περιβάλλοντος.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών  Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή γιορτή και επισήμανε ότι "Βασική προτεραιότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι η προστασία του Περιβάλλοντος και η δημιουργία μια πράσινης περιφέρειας πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι σεφ του Acropolis Chef Club of Attica μαγείρεψαν προϊόντα που πρόσφερε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ). Τα προϊόντα ήταν από την Αττική Γη (λαχανικά και φρούτα) και δημιουργήθηκαν γεύσεις με θέμα το Περιβάλλον όπως ψητά λαχανικά, χωριάτικη σαλάτα, κριθαρότο λαχανικών, φρουτοσαλάτα, πατατοσαλάτα κλπ. Οι σεφ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή ήταν ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο κ. Παναγιώτης Τζίμας και ο κ. Νίκος Χρηστάκης που είχαν την χαρά να ενημερώνουν τον κόσμο για την Αττική κουζίνα. Εκτός από τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους πολίτες, παρασκευάστηκαν και 150 μερίδες φαγητού οι οποίες παραδόθηκαν στον Πατέρα Μάξιμο της Ενορίας Αγ. Φωτεινής Ιλισού προκειμένου να δοθούν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ο πατέρας Μάξιμος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, τόσο για τη συγκεκριμένη προσφορά, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει διαχρονικά για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Επίσης όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη το ανθρωπιστικό έργο της ενορίας θα στηρίξει και η ΠΟΣΠΛΑ η οποία θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες μια σημαντική ποσότητα προϊόντων στην ενορία. Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτο, για τη συγκεκριμένη προσφορά και για τη συμβολή των πωλητών λαϊκών αγορών στη δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση.

Παράλληλα στην μαγειρική επίδειξη παρευρέθηκαν οι σπουδαστές Δέσποινα, Αντώνης, Μανώλης από το ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής και με την μεσολάβηση της διερμηνέα κα. Ουρανία Αναστασιάδου, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και πλήθος κόσμου για εδέσματα που παρασκευάστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων στη θάλασσα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων στη θάλασσα.

29/06/2022

Σημαντική πρωτοβουλία ενίσχυσης για ευάλωτες ομάδες από την Περιφέρεια Αττικής, τις λαϊκές αγορές και το "Όλοι Μαζί Μπορούμε"

Περιφέρεια Αττικής, λαϊκές αγορές και Όλοι Μαζί Μπορούμε ενώνουν δυνάμεις για να στηρίξουν με τρόφιμα κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ξεκινά ο εκσυγχρονισμός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αλίμου

Το συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τις 279.000 ευρώ έργο θα πραγματοποιηθεί με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

10 "Plásmata" που ξεχωρίσαμε στο Πεδίον του Άρεως

Με 2 σχεδόν εβδομάδες να έχουν απομείνει για το κλείσιμο της έκθεσης ψηφιακής τέχνης της Στέγης, σας προτείνουμε 10 διαδραστικά εκθέματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε από κοντά.

Όλες οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του "Plásmata: Bodies, Dreams, and Data"

Η Στέγη Ωνάση διοργανώνει παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, θεματικές περιηγήσεις και συζητήσεις στο Πεδίον του Άρεως, με αφορμή την έκθεση που θα κοσμεί το πάρκο έως τον Ιούλιο.

Plasmata Movement Radio Live: Συναυλίες & περφόρμανς στο Πεδίον του Άρεως

Η έκθεση της Στέγης Ωνάση "Plasmata: Bodies, Dreams, and Data" πλαισιώνεται από μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία του Movement Radio, τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης.

Πρώτο βραβείο "Καλύτερης Νέας Ιδέας" στην Περιφέρεια Αττικής στον Ετήσιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η σχετική πρόταση αφορά στη δημιουργία ψηφιακού, δυναμικού και πολυεπίπεδου Αγροτικού Χάρτη της Περιφέρειας Αττικής με αποτύπωση της αγροτικής γης, διαβάθμισή της σε ποιότητες και κατάταξή της σε κατηγορίες παραγωγικότητας (χαμηλή, μέση, υψηλή).