Μαγειρική Επίδειξη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ένα ξεχωριστό απόγευμα με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με πολλές περιβαλλοντικές δράσεις και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και μικρών παιδιών γιόρτασαν την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πεδίον του Άρεως, από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ. Το πάρκο υποδέχθηκε τους επισκέπτες του σε οργανωμένα σημεία και περίπτερα εκ τον οποίον υλοποιήθηκαν δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε ζητήματα του περιβάλλοντος.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών  Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή γιορτή και επισήμανε ότι "Βασική προτεραιότητα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι η προστασία του Περιβάλλοντος και η δημιουργία μια πράσινης περιφέρειας πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι σεφ του Acropolis Chef Club of Attica μαγείρεψαν προϊόντα που πρόσφερε η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ). Τα προϊόντα ήταν από την Αττική Γη (λαχανικά και φρούτα) και δημιουργήθηκαν γεύσεις με θέμα το Περιβάλλον όπως ψητά λαχανικά, χωριάτικη σαλάτα, κριθαρότο λαχανικών, φρουτοσαλάτα, πατατοσαλάτα κλπ. Οι σεφ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή ήταν ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο κ. Παναγιώτης Τζίμας και ο κ. Νίκος Χρηστάκης που είχαν την χαρά να ενημερώνουν τον κόσμο για την Αττική κουζίνα. Εκτός από τα εδέσματα που προσφέρθηκαν στους πολίτες, παρασκευάστηκαν και 150 μερίδες φαγητού οι οποίες παραδόθηκαν στον Πατέρα Μάξιμο της Ενορίας Αγ. Φωτεινής Ιλισού προκειμένου να δοθούν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Ο πατέρας Μάξιμος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, τόσο για τη συγκεκριμένη προσφορά, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει διαχρονικά για τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Επίσης όπως ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη το ανθρωπιστικό έργο της ενορίας θα στηρίξει και η ΠΟΣΠΛΑ η οποία θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες μια σημαντική ποσότητα προϊόντων στην ενορία. Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη και τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτο, για τη συγκεκριμένη προσφορά και για τη συμβολή των πωλητών λαϊκών αγορών στη δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση.

Παράλληλα στην μαγειρική επίδειξη παρευρέθηκαν οι σπουδαστές Δέσποινα, Αντώνης, Μανώλης από το ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ Αγίας Παρασκευής και με την μεσολάβηση της διερμηνέα κα. Ουρανία Αναστασιάδου, ήρθαν σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και πλήθος κόσμου για εδέσματα που παρασκευάστηκαν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.