Το CoffeeTales φιλοξενεί την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Σταματάκη, "Οικογενειακή Παρέλαση"

Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι Λίλη Λαμπρέλλη, Τάκης Τζαμαργιάς και Κατερίνα Πρωτοπούλου.

Το CoffeeTales φιλοξενεί την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Σταματάκη, "Οικογενειακή Παρέλαση"

Η Μαρία Σταματάκη και οι  Εκδόσεις Πηγή διοργανώνουν, την Τετάρτη 25 Μαΐου (6.30 μ.μ.), την παρουσίαση του νέου βιβλίου, με τίτλο "Οικογενειακή Παρέλαση". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο CoffeeTales, στον Πειραιά. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι Λίλη Λαμπρέλλη (συγγραφέας), Τάκης Τζαμαργιάς (σκηνοθέτης) και Κατερίνα Πρωτοπούλου (ψυχολόγος). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Δεβελέγκα και Ματίνα Ντούσκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Η οικογένεια Ροδοκανού, έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν και ξεκινάει από την αρχετυπική φιγούρα της γιαγιάς Ερασμίας. Από τότε που ο δεκάχρονος γιος της, Γιάννης, την πήγε ντυμένη νύφη στον δεύτερο γάμο της, σαν να ήταν άντρας, και όχι ένα μικρό φοβισμένο αγόρι. Ο Γιάννης  Ροδοκανός ως οικογενειάρχης, με την αδικημένη  και διχασμένη ζωή του, έχει εξελιχθεί σε έναν πατέρα-δυνάστη. Πλάι του η σύζυγός του, μια θολή και σιωπηλή μητρική φιγούρα. Οι τρεις γιοι τους καιη μοναχοκόρη τους Έρη, η οποία μας αφηγείται με αιχμηρές λέξεις, την ιστορία τους.

Ο Λαϊλιάς, ο μικρότερος γιος, είναι ανυποψίαστος και απροετοίμαστος για να δει σε ηλικία δώδεκα ετών, πού τον οδηγούν τα γεγονότα - δύο χαστούκια από τον πατέρα του, τα οποία στοιχειώνουν τις ενήλικες επιλογές του. Πνιγμένες επιθυμίες, τεθλασμένες αποφάσεις, αγχωμένα ξενύχτια γίνονται τρόπος ζωής.

Στην "παρέλαση" παίρνουν μέρος ο σύζυγός της Έρης, Θωμάς, τα τρία τους παιδιά, και ο εραστής της με τα αρχικά Μ.Σ. Μαζί τους και ο Ευέλπιστος, ο ψυχαναλυτής της Έρης, ο οποίος προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι της ζωής της, που είναι φτιαγμένο από ενοχές, αδιέξοδα, μυστικούς φόβους και ψέματα. Ένας αόρατος ιστός πλέκεται γύρω από την οικογένεια Ροδοκανού. Τι ν’ αναζητά στα σκοτεινά μονοπάτια, ο Λαϊλιάς; Τι να σημαίνει η φράση "εμένα sloggi και πολύ μου πάει"; Τι ρόλο να έπαιξε σε όλ’ αυτά η γιαγιά Ερασμία;

Οι ήρωες του βιβλίου είναι οικείοι. Μέλη μιας τυπικής, μικροαστικής οικογένειας, που στον μικρόκοσμό της μοιάζει να επαληθεύονται όλοι, σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αναζητώντας ο καθένας, μια στοιχειώδη ταυτότητα. Ο αναγνώστης ίσως αναγνωρίσει την οικογένειά της διπλανής πόρτας, με τις πίκρες, τις μικρές ή μεγάλες χαρές, τα ένοχα μυστικά και την επιβεβλημένη σιωπή, τον καταστροφικό καθωσπρεπισμό, αλλά και την ανόθευτη αλήθεια. Και τελικά την ακατάλυτη δύναμη της συγχώρεσης και της αγάπης.

Info: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 60 & Παλαιολόγου 7, Πειραιάς | 25/5 | 6.30 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.