Το CoffeeTales φιλοξενεί την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Σταματάκη, "Οικογενειακή Παρέλαση"

Με τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι Λίλη Λαμπρέλλη, Τάκης Τζαμαργιάς και Κατερίνα Πρωτοπούλου.

Το CoffeeTales φιλοξενεί την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαρίας Σταματάκη, "Οικογενειακή Παρέλαση"

Η Μαρία Σταματάκη και οι  Εκδόσεις Πηγή διοργανώνουν, την Τετάρτη 25 Μαΐου (6.30 μ.μ.), την παρουσίαση του νέου βιβλίου, με τίτλο "Οικογενειακή Παρέλαση". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο CoffeeTales, στον Πειραιά. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι Λίλη Λαμπρέλλη (συγγραφέας), Τάκης Τζαμαργιάς (σκηνοθέτης) και Κατερίνα Πρωτοπούλου (ψυχολόγος). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Δεβελέγκα και Ματίνα Ντούσκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Η οικογένεια Ροδοκανού, έρχεται από ένα μακρινό παρελθόν και ξεκινάει από την αρχετυπική φιγούρα της γιαγιάς Ερασμίας. Από τότε που ο δεκάχρονος γιος της, Γιάννης, την πήγε ντυμένη νύφη στον δεύτερο γάμο της, σαν να ήταν άντρας, και όχι ένα μικρό φοβισμένο αγόρι. Ο Γιάννης  Ροδοκανός ως οικογενειάρχης, με την αδικημένη  και διχασμένη ζωή του, έχει εξελιχθεί σε έναν πατέρα-δυνάστη. Πλάι του η σύζυγός του, μια θολή και σιωπηλή μητρική φιγούρα. Οι τρεις γιοι τους καιη μοναχοκόρη τους Έρη, η οποία μας αφηγείται με αιχμηρές λέξεις, την ιστορία τους.

Ο Λαϊλιάς, ο μικρότερος γιος, είναι ανυποψίαστος και απροετοίμαστος για να δει σε ηλικία δώδεκα ετών, πού τον οδηγούν τα γεγονότα - δύο χαστούκια από τον πατέρα του, τα οποία στοιχειώνουν τις ενήλικες επιλογές του. Πνιγμένες επιθυμίες, τεθλασμένες αποφάσεις, αγχωμένα ξενύχτια γίνονται τρόπος ζωής.

Στην "παρέλαση" παίρνουν μέρος ο σύζυγός της Έρης, Θωμάς, τα τρία τους παιδιά, και ο εραστής της με τα αρχικά Μ.Σ. Μαζί τους και ο Ευέλπιστος, ο ψυχαναλυτής της Έρης, ο οποίος προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι της ζωής της, που είναι φτιαγμένο από ενοχές, αδιέξοδα, μυστικούς φόβους και ψέματα. Ένας αόρατος ιστός πλέκεται γύρω από την οικογένεια Ροδοκανού. Τι ν’ αναζητά στα σκοτεινά μονοπάτια, ο Λαϊλιάς; Τι να σημαίνει η φράση "εμένα sloggi και πολύ μου πάει"; Τι ρόλο να έπαιξε σε όλ’ αυτά η γιαγιά Ερασμία;

Οι ήρωες του βιβλίου είναι οικείοι. Μέλη μιας τυπικής, μικροαστικής οικογένειας, που στον μικρόκοσμό της μοιάζει να επαληθεύονται όλοι, σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αναζητώντας ο καθένας, μια στοιχειώδη ταυτότητα. Ο αναγνώστης ίσως αναγνωρίσει την οικογένειά της διπλανής πόρτας, με τις πίκρες, τις μικρές ή μεγάλες χαρές, τα ένοχα μυστικά και την επιβεβλημένη σιωπή, τον καταστροφικό καθωσπρεπισμό, αλλά και την ανόθευτη αλήθεια. Και τελικά την ακατάλυτη δύναμη της συγχώρεσης και της αγάπης.

Info: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 60 & Παλαιολόγου 7, Πειραιάς | 25/5 | 6.30 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.