Η Λένα Πλάτωνος καλωσορίζει στο σπίτι της τον Στάθη Γουργουρή για μια βραδινή συζήτηση

Η Πρωτοβουλία SNFPHI διοργανώνει μια διαδικτυακή εκδήλωση με τη συνθέτρια και τον μεταφραστή της έκδοσης “Piercing Red”.

Λένα Πλάτωνος

Η Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNFPHI) στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια διοργανώνει τη διαδικτυακή εκδήλωση "Στο σπίτι με τη Λένα Πλάτωνος" την Τρίτη, 10 Μαΐου στις 7 μ.μ. με αφορμή την έκδοση του βιβλίου "Piercing Red” (Dark Entries, 2022). Πρόκειται για την πρώτη απόδοση στα Αγγλικά των Απάντων της (στίχων και ποιημάτων) Λένας Πλάτωνος, της θρυλικής μορφής της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Η ίδια καλωσορίζει στο σπίτι της τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κολούμπια και μεταφραστή της ποιήσής της Στάθη Γουργουρή για μία βραδινή συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία τους, αλλά και για μία γενικότερη ανταλλαγή σκέψεων για τη ζωή της ως συνθέτριας και ποιήτριας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook της SNFPHI. Κατά τη διάρκειά της θα παιχτούν κομμάτια από το νέο δίσκο της Λένας Πλάτωνος "Εξισορροπιστές/Balancers” (Dark Entries Records, 2021) που παρουσιάζει ανέκδοτα έργα από τη δεκαετία του 1980.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
27/01/2023

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.