"Οpen Call" της "Artworks" για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H «Artworks» προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Art © RhondaK Native Florida Folk Artist

Φιλοδοξώντας  να καλλιεργήσει ένα κλίμα σεβασμού ως προς την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών και ενός ενεργού δικτύου μεταξύ των συμμετεχόντων, το οποίο θα δρα υποστηρικτικά σε βάθος χρόνου, η "Artworks" για 5η χρονιά προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέσα από την επιβράβευση και την οικονομική στήριξη, την παροχή εργαλείων και ευκαιριών για επαγγελματική ενίσχυση και δικτύωση, στόχος του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο υλοποιείται χάρη στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου και να προσφέρει προοπτικές για ανάπτυξη συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στον 5ο κύκλο του  Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα βραβευτούν 80 άτομα, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1981-1997 και τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία: Εικαστικές τέχνες (Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Φωτογραφία, Εγκαταστάσεις, Περφόρμανς, Εικαστικό βίντεο, Πολλαπλά και Νέα μέσα, Ψηφιακές μορφές τέχνης), κινούμενη εικόνα (Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation), Χορός (Ερμηνεία, Χορογραφία), Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.

Καθένας από τους βραβευθέντες, Stavros Niarchos Foundation (SNF) Artworks Fellows 2022, θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και θα μπορεί να συμμετέχει στις δράσεις του 5ου Προγράμματος το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2022–Μάιος 2023. Κατά την διάρκεια του Προγράμματος, η Artworks διοργανώνει σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, συναντήσεις με επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού και άλλα συναφή δρώμενα.

Σκοπός είναι όσοι βραβευθούν να συμμετέχουν ενεργά και συστηματικά στις δράσεις ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους, να αντλήσουν έμπνευση, να ανταλλάξουν απόψεις και να εξελίξουν το έργο τους. Κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του Προγράμματος, ο διοργανωτής μέσα από συνεργασίες με προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών και επιμελητών στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και το Αμβούργο (International Studio & Curatorial Program (ISCP), Delfina Foundation, Saha Association, K3 Zentrum für Choreographie αντίστοιχα), καθώς και με πολιτιστικούς φορείς -εγχώριους και διεθνείς-, δημιουργεί περαιτέρω ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις της ανοιχτής πρόσκλησης αλλά και να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο της Artworks, ενώ μπορούν  να υποβάλουν την αίτησή τους για τον 5ο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) από τις 4 έως τις 31 Μαΐου 2022 εδώ.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της ARTWORKS στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.

06/02/2023

2023 Ελευσίς: Όλα όσα έγιναν στην τελετή έναρξης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (φωτό)

Με μια λιτή εκδήλωση, όπου πρωτοστατούσε το τοπίο, θαλάσσιο και αστικό, και το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης, η Ελευσίνα άνοιξε τις εκδηλώσεις της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Μιχαήλ Μαρμαρινός: "Θέλουμε η επίσκεψη στην Ελευσίνα να γίνει μια ιερή και ελκυστική υποχρέωση"

Ο Μαρμαρινός μιλά στο "α" για τις δυσκολίες και τις ευθύνες που ακολουθούν την γενική καλλιτεχνική διεύθυνση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά και τα στοιχεία που καθιστούν την Ελευσίνα αντάξια μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.

Για τον Chris Baldwin, η μαγεία των "Ελευσίνιων Μυστηρίων" είναι η ανάδυση πολλαπλών δημιουργικών φωνών

Με την τελετή έναρξης του 2023 Ελευσίς να πλησιάζει, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Chris Baldwin, ένας από τους βασικούς συντελεστές που βοήθησε στον σχεδιασμό των διήμερων εκδηλώσεων (4 & 5/2), μας μιλά για τα μυστήρια της Ελευσίνας που τον ενέπνευσαν και την εμπειρία του δουλεύοντας σε πρότζεκτ από προηγούμενες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεστιβάλ για το… ραβασάκι;

Πρωτότυπες δράσεις στο Tag Project Space, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/2.

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.