"Οpen Call" της "Artworks" για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

H «Artworks» προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Art © RhondaK Native Florida Folk Artist

Φιλοδοξώντας  να καλλιεργήσει ένα κλίμα σεβασμού ως προς την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών και ενός ενεργού δικτύου μεταξύ των συμμετεχόντων, το οποίο θα δρα υποστηρικτικά σε βάθος χρόνου, η "Artworks" για 5η χρονιά προσκαλεί νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέσα από την επιβράβευση και την οικονομική στήριξη, την παροχή εργαλείων και ευκαιριών για επαγγελματική ενίσχυση και δικτύωση, στόχος του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο υλοποιείται χάρη στην ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου και να προσφέρει προοπτικές για ανάπτυξη συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στον 5ο κύκλο του  Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), θα βραβευτούν 80 άτομα, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1981-1997 και τα οποία δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία: Εικαστικές τέχνες (Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Φωτογραφία, Εγκαταστάσεις, Περφόρμανς, Εικαστικό βίντεο, Πολλαπλά και Νέα μέσα, Ψηφιακές μορφές τέχνης), κινούμενη εικόνα (Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation), Χορός (Ερμηνεία, Χορογραφία), Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων.

Καθένας από τους βραβευθέντες, Stavros Niarchos Foundation (SNF) Artworks Fellows 2022, θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και θα μπορεί να συμμετέχει στις δράσεις του 5ου Προγράμματος το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2022–Μάιος 2023. Κατά την διάρκεια του Προγράμματος, η Artworks διοργανώνει σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, συναντήσεις με επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού και άλλα συναφή δρώμενα.

Σκοπός είναι όσοι βραβευθούν να συμμετέχουν ενεργά και συστηματικά στις δράσεις ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους, να αντλήσουν έμπνευση, να ανταλλάξουν απόψεις και να εξελίξουν το έργο τους. Κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του Προγράμματος, ο διοργανωτής μέσα από συνεργασίες με προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών και επιμελητών στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και το Αμβούργο (International Studio & Curatorial Program (ISCP), Delfina Foundation, Saha Association, K3 Zentrum für Choreographie αντίστοιχα), καθώς και με πολιτιστικούς φορείς -εγχώριους και διεθνείς-, δημιουργεί περαιτέρω ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις της ανοιχτής πρόσκλησης αλλά και να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο της Artworks, ενώ μπορούν  να υποβάλουν την αίτησή τους για τον 5ο κύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) από τις 4 έως τις 31 Μαΐου 2022 εδώ.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της ARTWORKS στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιπλανηθείτε στις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" της Ελλάδας

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διάφορα μέρη της χώρας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/05/2022

Φιλοσοφικές συναντήσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος

Αυτό το καλοκαίρι, η φιλοσοφία και ο πολιτισμός επιστρέφουν στην πόλη, εκεί που ανήκουν, με ένα νέο πρόγραμμα από τον Δήμο Αθηναίων που στοχεύει στην ανάδειξη του πνεύματος και των συμβολισμών της φιλοσοφίας.

5 πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του This is Athens City Festival

Η τέταρτη εβδομάδα του πρώτου ανοιχτού Φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί εκθέσεις, πάρτυ, περιηγήσεις και βραδιές γαστρονομίας για όλους.

Το βραβευμένο μυθιστόρημα "Με καταγωγή από τη Μαριούπολη" κυκλοφορεί

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Gutenberg χαρακτηρίστηκε ένα "μνημειώδες έργο για τις φρικαλεότητες του 20ού αιώνα και, παράλληλα, μια πολύ προσωπική ιστορία".

Έναρξη της "Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων" στα Τίρανα με την παρουσία της Μενδώνη

Στην εναρκτήρια βραδιά της "Ελληνικής Εβδομάδας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων" στα Τίρανα παραβρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

To 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους στην Ελλάδα έρχεται στο The Ellinikon Experience Park

Αυτό το καλοκαίρι η Ευρώπη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία με τη θεματική "ECO-δομώντας το Μέλλον".

Μια "πολυφωνική παρουσίαση" για τα μυθιστορήματα του Ισίδωρου Ζουργού

Στο πλαίσιο της νέας σειράς αφιερωμάτων του ΙΑΝΟΥ με τίτλο "Πολυφωνική παρουσίαση", έρχεται στον ΙΑΝΟ ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός.