Ελληνογαλλική συζητήση για την επίτευξη της "Πράσινης Συμφωνίας" και τη σημερινή κλιματική κρίση

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος φιλοξενεί δημοσιογράφους και ειδικούς από τον τομέα της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας προκειμένου να μιλήσουν για την σχέση επίκαιρων κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων και πώς αυτά συνδέονται με την σημερινή κλιματική και γεοπολιτική κρίση.

πράσινη ευρώπη

Στο ιδιαίτερο και τεταμένο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, των ενεργειακών και γεωπολιτικών κρίσεων που εντείνονται από την πρόσφατη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την Πράσινη Συμφωνία και έχει θέσει ως στόχο τις μηδαμινές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 και τη μείωση των εκπομπών της κατά 55% έως το 2030 σε σχέση με το επίπεδο του 1990. Η επιτυχία της θα ενισχύσει τον ρόλo και τη νομιμοποίηση της ΕΕ και θα της επιτρέψει να πείσει τους πολίτες της, ιδίως τις νεότερες γενιές, για τον κρίσιμο ρόλο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα

Τι είναι όμως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία; Πώς μπορούν να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι και να μην διακινδυνεύσουμε τις χειρότερες εξελίξεις όπως την αποδυνάμωση των οικονομιών και των κοινωνιών μας, την ευρωπαϊκή αποσύνθεση και την περιβαλλοντική και κλιματική καταστροφή; Πώς η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα ενισχύσει τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας και θα βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας;

Προκειμένου να απαντηθούν αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου, σε μια εποχή που η Γαλλία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργανώνει μια ελληνογαλλική συζήτηση την Τρίτη 12 Απριλίου (7 μ.μ.) μεταξύ δύο αναγνωρισμένων ειδικών σε αυτά τα θέματα, στη Γαλλία και στην Ελλάδα αντίστοιχα, τον Marc-Antoine Eyl-Mazzega και την Φοίβη Κουντούρη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο ειδικό σε θέματα Ευρώπης, Ρωσίας και ενέργειας, τον Κωστή Γερόπουλο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου και στην ιστοσελίδα του www.ifg.gr, με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος ελεύθερη είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".