Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει αγώνα δρόμου αφιερωμένο στον αυτισμό

Η δράση επιχειρεί να κινητοποιήσει το κοινό για τη διάδοση των θεμάτων που αφορούν άτομα με αυτισμό.

αγώνας δρόμου

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει τον 6ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού "Τρέχουμε για τον αυτισμό" την Κυριακή 3 Απριλίου, μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού. Η δράση αποτελεί συνεργασία του δήμου με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τον Κ.Ο. Χολαργού, καθώς και τη στήριξη τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων.

Η φετινή διοργάνωση στους δρόμους των περιοχών επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα άτομα με αυτισμό και να προωθήσει την αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία. Οι αγώνες δρόμου αποστάσεων 5 και 10χλμ θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ. το πρωί της Κυριακής, με αφετηρία το Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού. Λίγο νωρίτερα, στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η παιδική διαδρομή 1χλμ run/walk με συμμετοχές παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Στα πλαίσια της δράσης θα μιλήσουν ειδικευμένοι επαγγελματίες σχετικά με το θέμα του αυτισμού και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο τέλος της διοργάνωσης θα καλεστούν όλοι οι παρευρισκόμενοι να αφήσουν το αποτύπωμα του χεριού τους σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού, ως ένδειξη συμπαράστασης.

Οι αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση και κατάταξη, αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα, νερό και σνακ.

Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ "Champs" του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δείτε εδώ.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.