Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης παρουσιάζει το βιβλίο του "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα Μάτια της Ψυχής" στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο συγγραφέας και διακεκριμένοι καλεσμένοι θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα τιμήσουν το σημαντικό έργο του φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη.

Μπεχράκης βιβλίο

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν την Τετάρτη 16 Μαρτίου (5 μ.μ.) το κοινό στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αρχιμανδρίτη "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα Μάτια της Ψυχής".

Γιώργος Αρχιμανδρίτης
Γιώργος Αρχιμανδρίτης

Πέρα από το συγγραφικό του έργο, ο Αρχιμανδρίτης έχει υπάρξει δημοσιογράφος και δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού. Πλέον είναι διδάκτορας συγκριτικής γραµµατολογίας της Σορβόννης. Το βιβλίο του "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα Μάτια της Ψυχής" βασίζεται σε μία σειρά συζητήσεων του συγγραφέα με τον σπουδαίο φωτοειδησεογράφο Γιάννη Μπεχράκη (1960-2019), του οποίου οι δράσεις τις τελευταίες δεκαετίες θεωρούνται από τις σημαντικότερες για την ανάδειξη σύγχρονων ιστορικών γεγονότων. Ο Μπεχράκης κατόρθωνε να αποτυπώνει την ανθρώπινη τραγωδία με ρεαλισμό και πάντοτε συνδέοντάς την με το συναίσθημα της ελπίδας που μπορεί να πηγάζει μέσα από τη δυστυχία και την καταστροφή.

Το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη περιγράφει πιστά τη φιλοσοφία και τις απόψεις του πολυβραβευμένου Έλληνα φωτογράφου, μεταφέροντας στον αναγνώστη το σκεπτικό όχι μόνο της τέχνης του αλλά και της ζωής του γενικότερα.

Μπεχράκης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν για το βιβλίο διακεκριμένοι καλεσμένοι, όπως ο φωτογράφος του Reuters Άλκης Κωνσταντινίδης, η Χριστίνα Ψαρρά, μέλος ανθρωπιστικών αποστολών και Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη τα βιβλία του Αρχιμανδρίτη "Μίκης Θεοδωράκης. Η ζωή µου", "Θόδωρος Αγγελόπουλος. Με γυµνή φωνή", "Μελίνα. Μία σταρ στην Αµερική (µε τον Σπύρο Αρσένη)" και "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής".
 

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.