Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης παρουσιάζει το βιβλίο του "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα Μάτια της Ψυχής" στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο συγγραφέας και διακεκριμένοι καλεσμένοι θα μιλήσουν για το βιβλίο και θα τιμήσουν το σημαντικό έργο του φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη.

Μπεχράκης βιβλίο

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν την Τετάρτη 16 Μαρτίου (5 μ.μ.) το κοινό στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αρχιμανδρίτη "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα Μάτια της Ψυχής".

Γιώργος Αρχιμανδρίτης
Γιώργος Αρχιμανδρίτης

Πέρα από το συγγραφικό του έργο, ο Αρχιμανδρίτης έχει υπάρξει δημοσιογράφος και δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού. Πλέον είναι διδάκτορας συγκριτικής γραµµατολογίας της Σορβόννης. Το βιβλίο του "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα Μάτια της Ψυχής" βασίζεται σε μία σειρά συζητήσεων του συγγραφέα με τον σπουδαίο φωτοειδησεογράφο Γιάννη Μπεχράκη (1960-2019), του οποίου οι δράσεις τις τελευταίες δεκαετίες θεωρούνται από τις σημαντικότερες για την ανάδειξη σύγχρονων ιστορικών γεγονότων. Ο Μπεχράκης κατόρθωνε να αποτυπώνει την ανθρώπινη τραγωδία με ρεαλισμό και πάντοτε συνδέοντάς την με το συναίσθημα της ελπίδας που μπορεί να πηγάζει μέσα από τη δυστυχία και την καταστροφή.

Το βιβλίο του Αρχιμανδρίτη περιγράφει πιστά τη φιλοσοφία και τις απόψεις του πολυβραβευμένου Έλληνα φωτογράφου, μεταφέροντας στον αναγνώστη το σκεπτικό όχι μόνο της τέχνης του αλλά και της ζωής του γενικότερα.

Μπεχράκης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν για το βιβλίο διακεκριμένοι καλεσμένοι, όπως ο φωτογράφος του Reuters Άλκης Κωνσταντινίδης, η Χριστίνα Ψαρρά, μέλος ανθρωπιστικών αποστολών και Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη τα βιβλία του Αρχιμανδρίτη "Μίκης Θεοδωράκης. Η ζωή µου", "Θόδωρος Αγγελόπουλος. Με γυµνή φωνή", "Μελίνα. Μία σταρ στην Αµερική (µε τον Σπύρο Αρσένη)" και "Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής".
 

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Αναβιώνοντας το Μέλλον" με την Καλλιόπη Κοντζόγλου

Παράλληληλα με την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και αρχιτέκτονα, θα πραγματοποιηθεί σχετική ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2022

"Culture is Athens": Μάθε με ένα "κλικ" όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη

Στις σελίδες της πρωτότυπης νέας εφαρμογής περιλαμβάνονται τα εμβληματικά κτίρια και οι χώροι πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Η άγνωστη ιστορία των "χάρτινων μπικίνι" στο ATOPOS cvc

Ένα υβριδικό συνέδριο από τον φορέα Association of Dress Historians.

"TOKEI MARU": Μια υβριδική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμβολή του Μουσείου Μπενάκη, της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών.

H Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η Κύπρος λαμβάνει και φέτος μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

Συνεργασία Ελλάδας-Αμερικής για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και των παράνομων διακινήσεων στον τομέα του πολιτισμού αποτέλεσαν τα θέματα συζήτησης από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, George Tsunis.

Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2022 στο Πάρκο Ελευθερίας

To δίκτυο EUNIC στην Αθήνα σε συνεργασία με το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνουν μια γιορτή για την ειρήνη και με ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.