Nikiou Suites: Η Αθήνα του Όθωνα συναντά το σύγχρονο design σε ένα ξενοδοχείο-έκπληξη

Nikiou Suites

Βράδυ καθημερινής στον "κρυμμένο" λιλιπούτειο πεζόδρομο της Νικίου, δυο βήματα από τα δημοφιλή στέκια της πλατείας Αγίας Ειρήνης και της Κολοκοτρώνη, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Τα ίχνη από τα παλιά υφασματάδικα μένουν ακόμη ζωντανά, ενώ οι συζητήσεις από τα γειτονικά bar έχουν χαθεί καθώς στρίβεις στη γωνία και φτάνεις στο νεοκλασικό με τη λιτή πρόσοψη και την προσεκτική, μοντέρνα ανακαίνιση που σε προδιαθέτει ότι κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει εδώ. Το σκηνικό είναι ιδανικό για ένα συγκρότημα με σουίτες που σου παρέχουν πολυτελή ιδιωτικότητα σε ένα κομψό μητροπολιτικό περιβάλλον και την ίδια στιγμή έχεις το πιο ζωντανό σημείο της πόλης στα πόδια σου. 

Nikiou Suites

Άραγε που έκανε τα λουτρά του άλλοτε ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δεληγιάννης που έμενε εδώ επί βασιλείας του Όθωνα, αναρωτιέμαι βγαίνοντας από το απολαυστικό χαμάμ της σουίτας μου; Προσπαθώ να ακούσω τους ήχους από τις άμαξες και να φανταστώ την Αθήνα του 1875 όταν ολοκληρωνόταν η συγκεκριμένη κατοικία, κοντά στο τότε βασιλικό παλάτι της Πλατείας Κλαυθμώνος. 

Nikiou Suites

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, με εμπειρία στην αρχιτεκτονική και το interior design, είχαν την πρόθεση να εντάξουν τη νέα προσθήκη στις κτιριολογικές και μορφολογικές απαιτήσεις ενός διατηρητέου κτιρίου. Με επεμβάσεις που αξιοποιούν και μεταφράζουν το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο ενός παλιού αθηναϊκού σπιτιού με ένα σύγχρονο τρόπο ονειρεύτηκαν ένα κοσμοπολιτικό hub που παντρεύει την ιστορία του κτιρίου και τον χαρακτήρα της περιοχής. Ανακαινίζοντας και διαμορφώνοντάς το σε συγκρότημα διαμερισμάτων δεν τσιγκουνεύτηκαν σε υλικά και δημιουργικότητα, και το αποτέλεσμα ακτινοβολεί ένα σύγχρονο urban eclectic στιλ που σε ιντριγκάρει και σε χαλαρώνει ταυτόχρονα. Το εντυπωσιακό αίθριο που σε υποδέχεται με το που μπαίνεις στο κτίριο, στο χρώμα του γρανίτη, με τις αποφασιστικές γεωμετρικές γραμμές, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και τα παιχνίδια με το φως, τις πινελιές πρασίνου αλλά και έργων τέχνης και αντίκες, συμπυκνώνει την αρχιτεκτονική πρόταση. 

Nikiou Suites

Οι ίδιες λιτές γραμμές κυριαρχούν και στις 13 σουίτες, όλες διαφορετικά μεταξύ τους, που παρότι προς το παρόν λειτουργούν στη λογική της βραχυχρόνιας μίσθωσης, χωρίς να παρέχουν σέρβις, η ατμόσφαιρα και ο εξοπλισμός τους δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν από αυτά ενός boutique hotel: ποιοτικά έπιπλα, εκλεκτά στρώματα, ωραία σεντόνια και πετσέτες, αναλώσιμα με ελαιόλαδο στα μοντέρνα μίνιμαλ μπάνια (ορισμένα με χαμάμ), ρυθμιζόμενο φωτισμό, τηλεόραση και διακοσμητικές πινελιές που προσθέτουν ποπ νότες στη σοφιστικέ λιτότητα.

Nikiou Suites

Τα δωμάτια αναπτύσσονται σε τρεις ορόφους, με τους διαδρομους τους να βλέπουν στο επιβλητικό αίθριο. Ορισμένα δωμάτια έχουν θέα στον πεζόδρομο της Νικίου, ενώ οι δύο πιο προνομιακές σουίτες έχουν πριβέ εσωτερικές βεράντες με καθιστικό, η μία με μικρή πισίνα. 

Nikiou Suites

Στους χώρους υποδοχής υπάρχουν διαφορετικές γωνιές που μπορείς να καθίσεις ή να δουλέψεις, μεταξύ των οποίων και ένα ατμοσφαιρικό καθιστικό με βελούδινους καναπέδες και τραπεζάκια που αναβιώνουν ένα art deco ύφος, ενώ η έκθεση των έργων τέχνης που υπογράφουν από κοινού ο Βαγγέλης Κύρης και ο Anatoli Georgiev, με φωτογραφικά πορτρέτα, όπου το ένδυμα και το ύφασμα παίζουν καθοριστικό ρόλο, κλείνει το μάτι στην εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ως το παρελθόν της γειτονιάς με τα ιστορικά υφασματάδικα. 

Nikiou Suites

Αν δεν θέλετε να βγείτε, μπορείτε να απολαύσετε μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και μπαρ της πόλης σε delivery εκδοχή, ενώ παρέχονται επίσης υπηρεσίες concierge και δυνατότητα πρωινού on request, και σχεδιάζονται βραδιές με private chef. 
Οι Nikiou Suites, εκτός από τους ξένους ταξιδιώτες προφανώς, είναι μια καλή ιδέα για foodies και business επισκέπτες από άλλες πόλεις που θέλουν να απολαύσουν τη ζωή του κέντρου της Αθήνας με βάση ένα κοσμοπολίτικο spot αλλά και ως ένα pied-à-terre για μια all-day απόδραση στην καρδιά της πόλης για τους Αθηναίους. 
 
2103241334, http://www.nikiousuites.com/ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.