"Agora Athens": Προχωράνε οι διαδικασίες αναβάθμισης της αγοράς σε Πλάκα και Μοναστηράκι

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωση των κεντρικών εμπορικών δρόμων της Αθήνας.

Περίπατος στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων στην Πλάκα

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον ανοιχτό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής που αποσκοπεί στην αναδιαμόρφωση της εμπορικής αγοράς στις περιοχές Πλάκα και Μοναστηράκι. Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη γενικότερη βελτίωση του κέντρου της Αθήνας και σε προτεραιότητα βρίσκονται τα έργα για τους εμπορικούς του δρόμους.

Το σχέδιο "Agora Athens" αποσκοπεί στην μετατροπή των ιστορικών αγορών της πρωτεύουσας σε ένα "ανοιχτό κέντρο εμπορίου", αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα, όπως ανανέωση των χώρων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων με νέες προσόψεις, εξωτερικές πινακίδες, σκιάσεις κ.α., αλλά και στον δημόσιο χώρο με την διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Η τελευταία δράση θα επιτευχθεί μέσω του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Οι προτάσεις που θα γίνουν για την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών θα αξιολογηθούν με γνώμονα την ανάδειξη ενός λειτουργικού δημόσιου χώρου που θα λειτουργεί υπέρ του αστικού και ιστορικού τοπίου, θα υποστηρίζει τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας για την πρόοδο του "Agora Athens", ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα "φλογερό" εμβυθιστικό περιβάλλον

Η εικαστικός Δανάη Στράτου παρουσιάζει την καινούρια ατομική της έκθεση με τίτλο "Burning Issues - Merimbula".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/05/2022

World Paloma Day: Πού θα πιούμε την Paloma των Αθηνών;

Φτιάξαμε ένα χάρτη του "νέου Gin tonic" για να γιορτάσεις κατάλληλα την World Paloma Day.

Τις "Κυριακές στην Αθήνα" πάμε μουσείο!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε απίθανες δράσεις.

Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του

Ένα από τα πιο όμορφα τοπόσημα για την Αθήνα και τους κατοίκους της ανακτά τη χαμένη του αίγλη.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

Για bar hopping στο Athens Cocktail Festival & Week

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του πρώτου Athens Cocktail Festival & Week.