"Agora Athens": Προχωράνε οι διαδικασίες αναβάθμισης της αγοράς σε Πλάκα και Μοναστηράκι

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωση των κεντρικών εμπορικών δρόμων της Αθήνας.

Περίπατος στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων στην Πλάκα

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον ανοιχτό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής που αποσκοπεί στην αναδιαμόρφωση της εμπορικής αγοράς στις περιοχές Πλάκα και Μοναστηράκι. Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη γενικότερη βελτίωση του κέντρου της Αθήνας και σε προτεραιότητα βρίσκονται τα έργα για τους εμπορικούς του δρόμους.

Το σχέδιο "Agora Athens" αποσκοπεί στην μετατροπή των ιστορικών αγορών της πρωτεύουσας σε ένα "ανοιχτό κέντρο εμπορίου", αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα, όπως ανανέωση των χώρων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων με νέες προσόψεις, εξωτερικές πινακίδες, σκιάσεις κ.α., αλλά και στον δημόσιο χώρο με την διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Η τελευταία δράση θα επιτευχθεί μέσω του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Οι προτάσεις που θα γίνουν για την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών θα αξιολογηθούν με γνώμονα την ανάδειξη ενός λειτουργικού δημόσιου χώρου που θα λειτουργεί υπέρ του αστικού και ιστορικού τοπίου, θα υποστηρίζει τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας για την πρόοδο του "Agora Athens", ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.