"Agora Athens": Προχωράνε οι διαδικασίες αναβάθμισης της αγοράς σε Πλάκα και Μοναστηράκι

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναδιαμόρφωση των κεντρικών εμπορικών δρόμων της Αθήνας.

Περίπατος στα ίχνη ποιητών και πεζογράφων στην Πλάκα

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον ανοιχτό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής που αποσκοπεί στην αναδιαμόρφωση της εμπορικής αγοράς στις περιοχές Πλάκα και Μοναστηράκι. Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τη γενικότερη βελτίωση του κέντρου της Αθήνας και σε προτεραιότητα βρίσκονται τα έργα για τους εμπορικούς του δρόμους.

Το σχέδιο "Agora Athens" αποσκοπεί στην μετατροπή των ιστορικών αγορών της πρωτεύουσας σε ένα "ανοιχτό κέντρο εμπορίου", αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα, όπως ανανέωση των χώρων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων με νέες προσόψεις, εξωτερικές πινακίδες, σκιάσεις κ.α., αλλά και στον δημόσιο χώρο με την διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην Πλάκα και το Μοναστηράκι. Η τελευταία δράση θα επιτευχθεί μέσω του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.

Οι προτάσεις που θα γίνουν για την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών θα αξιολογηθούν με γνώμονα την ανάδειξη ενός λειτουργικού δημόσιου χώρου που θα λειτουργεί υπέρ του αστικού και ιστορικού τοπίου, θα υποστηρίζει τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας για την πρόοδο του "Agora Athens", ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.