Τι να περιμένουμε από το Wordle στη μετά New York Times εποχή

Προφανώς δεν έδωσαν 7ψήφιο αριθμό απλώς και μόνο για να το αποκτήσουν.

Wordle Tada Images / Shutterstock.com

Πριν από 9 χρόνια, ο Josh Wardle είχε μία ιδέα για να διασκεδάσει με τη σύντροφό του, η οποία λατρεύει τα λογοπαίγνια. Ο σπόρος του Wordle είχε ήδη μπει στο χώμα. Κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020, ο μηχανικός τελειοποίησε την τεχνική που είχε σκαρφιστεί, δημιουργώντας ένα παιχνίδι βασισμένο σε παζλ εφημερίδων του οποίου στόχος ήταν να βρεθεί μία λέξη 5 γραμμάτων σε 6 προσπάθειες. Το Wordle πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και σε λιγότερο από δύο μήνες είχε ήδη 300.000 χρήστες.

Το μεγάλο άλμα βέβαια, πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν το παιχνίδι κατάφερε να ενσωματώσει τη δυνατότητα κοινοποίησης των αποτελεσμάτων του στο Twitter και το Facebook. Από εκείνη τη στιγμή, τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από κίτρινα, γκρι και πράσινα τετράγωνα με τα οποία οι χρήστες προκαλούσαν ο ένας τον άλλον για να βρουν τη λέξη της ημέρας στον ελάχιστο δυνατό αριθμό προσπαθειών.

Έκτοτε, ήταν θέμα χρόνου να ενδιαφερθεί για το Wordle κάποια μεγάλη εταιρεία για να καρπωθεί την επιτυχία του. Στην προκειμένη περίπτωση, το αγόρασαν οι New York Times έναντι επταψήφιου χρηματικού ποσού. Για την ακρίβεια, ο Josh Wardle υπέγραψε συμφωνία με την εφημερίδα η οποία πλέον διατηρεί τα δικαιώματα εκμετάλλευσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού. Εννοείται πως μεγάλη μερίδα του κόσμου αναρωτιέται γιατί (και ποιο ήταν) δε μάθαμε ποτέ το ακριβές ποσό που καταβλήθηκε για την εξαγορά.

 

Τι να περιμένουμε από το ανανεωμένο Wordle

Το ζήτημα που επίσης προκύπτει, είναι τι ακριβώς πρέπει να περιμένουν στο εξής οι φανατικοί χρήστες του παιχνιδιού. Ο ίδιος ο Wardle φρόντισε να ανακοινώσει ότι θα είναι υπεύθυνος για την προσαρμογή του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Ως εκ τούτου, το πιο πιθανό είναι αργά ή γρήγορα να μην είναι πλέον διαθέσιμο στο δικό του domain, αλλά θα υπάρχει αποκλειστικά και μόνο σε εκείνο των New York Times.

Επίσης, από ό,τι φαίνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- το παιχνίδι θα παραμείνει δωρεάν. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι New York Times έχουν μια ισχυρή βάση συνδρομητών χάρη στα χόμπι των χρηστών τους στα οποία έχουν επενδύσει: 'Ενα εκατομμύριο των εγγεγραμμένων χρηστών προέρχεται από τα παιχνίδια και ένα ακόμη ανήκει στους fans των συνταγών του, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο το Wordle από ένα σημείο και μετά να είναι προσβάσιμο μόνο από αυτούς. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.