Μερική άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στα μαγαζιά, ελεύθερο το ωράριο αλλά μόνο για καθήμενους

Μετά την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν νέα δεδομένα στην εστίαση και ψυχαγωγία.

Πώς κύλησαν οι πρώτες ημέρες με τα νέα μέτρα στην εστίαση;

Μετά την τελική εισήγηση των ειδικών κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, ύστερα από έντονη διχογνωμία, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν νέα δεδομένα στην εστίαση, επαναφέροντας την κατάσταση ένα βήμα κοντύτερα στη λειτουργία που γνωρίζαμε προ πανδημίας. Συγκεκριμένα, δεν τέθηκε παράταση για τα ισχύοντα μέτρα, οπότε από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, σταματάει το όριο των δώδεκα στο ωράριο λειτουργίας, αλλά παραμένει σε ισχύ το ότι επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες και όχι όρθιοι.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου για όσους έληγε η διορία αυτές τις ημέρες και δεν μπόρεσαν να κάνουν την επόμενη δόση του εμβολίου λόγου της κακοκαιρίας. Όσον αφορά το έτερο μέτρο για το οποίο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, το όριο των θεατών στα γήπεδα, τα δεδομένα παραμένουν ως έχουν προς στιγμήν, δηλαδή με το 10% πληρότητα, και αναμένεται να εξεταστεί αλλαγή σε επόμενη συνεδρίαση. Παραμένει, τέλος, υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.