Μερική άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στα μαγαζιά, ελεύθερο το ωράριο αλλά μόνο για καθήμενους

Μετά την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν νέα δεδομένα στην εστίαση και ψυχαγωγία.

Πώς κύλησαν οι πρώτες ημέρες με τα νέα μέτρα στην εστίαση;

Μετά την τελική εισήγηση των ειδικών κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, ύστερα από έντονη διχογνωμία, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν νέα δεδομένα στην εστίαση, επαναφέροντας την κατάσταση ένα βήμα κοντύτερα στη λειτουργία που γνωρίζαμε προ πανδημίας. Συγκεκριμένα, δεν τέθηκε παράταση για τα ισχύοντα μέτρα, οπότε από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, σταματάει το όριο των δώδεκα στο ωράριο λειτουργίας, αλλά παραμένει σε ισχύ το ότι επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες και όχι όρθιοι.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου για όσους έληγε η διορία αυτές τις ημέρες και δεν μπόρεσαν να κάνουν την επόμενη δόση του εμβολίου λόγου της κακοκαιρίας. Όσον αφορά το έτερο μέτρο για το οποίο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, το όριο των θεατών στα γήπεδα, τα δεδομένα παραμένουν ως έχουν προς στιγμήν, δηλαδή με το 10% πληρότητα, και αναμένεται να εξεταστεί αλλαγή σε επόμενη συνεδρίαση. Παραμένει, τέλος, υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
25/04/2024

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.