Μερική άρση μέτρων: Επιστρέφει η μουσική στα μαγαζιά, ελεύθερο το ωράριο αλλά μόνο για καθήμενους

Μετά την εισήγηση των ειδικών, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν νέα δεδομένα στην εστίαση και ψυχαγωγία.

Πώς κύλησαν οι πρώτες ημέρες με τα νέα μέτρα στην εστίαση;

Μετά την τελική εισήγηση των ειδικών κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου, ύστερα από έντονη διχογνωμία, η κυβέρνηση διά στόματος του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ανακοίνωσε ότι πλέον θα ισχύουν νέα δεδομένα στην εστίαση, επαναφέροντας την κατάσταση ένα βήμα κοντύτερα στη λειτουργία που γνωρίζαμε προ πανδημίας. Συγκεκριμένα, δεν τέθηκε παράταση για τα ισχύοντα μέτρα, οπότε από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, σταματάει το όριο των δώδεκα στο ωράριο λειτουργίας, αλλά παραμένει σε ισχύ το ότι επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες και όχι όρθιοι.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου για όσους έληγε η διορία αυτές τις ημέρες και δεν μπόρεσαν να κάνουν την επόμενη δόση του εμβολίου λόγου της κακοκαιρίας. Όσον αφορά το έτερο μέτρο για το οποίο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, το όριο των θεατών στα γήπεδα, τα δεδομένα παραμένουν ως έχουν προς στιγμήν, δηλαδή με το 10% πληρότητα, και αναμένεται να εξεταστεί αλλαγή σε επόμενη συνεδρίαση. Παραμένει, τέλος, υποχρεωτική η μάσκα υψηλής προστασίας σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το "θραύσμα Fagan", τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

Έγκριση από την Περιφέρεια της Σικελίας για την "αποδέσμευση" του αντικειμένου. Απομένει τώρα η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

20/05/2022

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

To κτίριο του ΣΙΛΟ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την ΟΛΠ. Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Καλοκαίρι στην πόλη μου 2022" από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου υλοποιεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.