Νέα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια από του Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τα παιδιά παίζουν, μαθαίνουν και δημιουργούν μέσω της τέχνης.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει τα διαδικτυακά, εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά ταξιδεύουν μέσω της τέχνης σε φανταστικούς κόσμους με ολάνθιστες αμυγδαλιές και πολύχρωμα ζώα, με αφορμή φωτεινούς πλανήτες της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης καλλιτέχνες, όπως ο Άνρι Ματίς, ο Πάμπλο Πικάσο, ο Ai Wei Wei κ.α., και δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά έργα τέχνης.

Κάθε εργαστήριο το Σάββατο είναι αυτοτελές, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα της εγγραφής στον δίμηνο κύκλο εργαστηρίων Φεβρουαρίου - Μαρτίου με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Φεβρουάριος

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου: Η ανθισμένη αμυγδαλιά του Βίνσεντ Βαν Γκόγκ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου: Ο Μάρκ Σαγκάλ κι εγώ πάμε ταξίδι μαγικό

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου: Ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα του Ανρί Ματίς

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου: Κατασκευάζω την κιθάρα του Πάμπλο Πικάσο

Μάρτιος

Σάββατο 5 Μαρτίου: "Πετάω" το σχολικό εκφοβισμό με τον Ζαν Μισέλ Μπασκιά (κατασκευή χαρταετού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού)

Σάββατο 12 Μαρτίου: Ο Ai Wei Wei και τα βάζα της Κίνας

Σάββατο 19 Μαρτίου: Η Ελλάδα που αγαπώ του Γιώργου Σταθόπουλου

Σάββατο 26 Μαρτίου: Ήρθαν τα χελιδόνια μέσα από τους παραμυθένιους κόσμους της Tracey English

Info: Παίζω - Μαθαίνω - Δημιουργώ Μέσω της Τέχνης, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Για παιδιά 5-12 ετών. Ώρες: 5.30μ.μ. - 7μ.μ.. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το "θραύσμα Fagan", τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να μείνει για πάντα στην Αθήνα

Έγκριση από την Περιφέρεια της Σικελίας για την "αποδέσμευση" του αντικειμένου. Απομένει τώρα η τελική έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

20/05/2022

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

To κτίριο του ΣΙΛΟ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την ΟΛΠ. Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Καλοκαίρι στην πόλη μου 2022" από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου υλοποιεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.