Πώς απαντάει ο Δήμος Αθηναίων στον χιονιά "Ελπίς": Οχήματα με αλατιέρες, θερμαινόμενες αίθουσες και επί τόπου παρεμβάσεις

Σε ποια τηλέφωνα μπορώ να απευθυνθώ για αναφορά προβλημάτων ή περιστατικών που χρήζουν βοήθειας; Που να καλέσω εάν χρειάζομαι εγώ «Βοήθεια στο Σπίτι»; Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Χιόνι Δήμος Αθηναίων


Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για τη σφοδρή χιονόπτωση που ήδη έχει χτυπήσει (και) το λεκανοπέδιο της Αττικής και πρόκειται να συνεχίσει τις επόμενες ώρες, φτάνοντας επίπεδα μάλιστα που ξεπερνούν κάθε αντίστοιχο συμβάν της τελευταίας δεκαετίας (ακόμη και την περσινή κακοκαιρία που είχε ακινητοποιήσει όλη την πόλη), ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα από το πρωί, παροτρύνοντας παράλληλα τους πολίτες με μαζικά μηνύματα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στο χιονιά "Ελπίς" με μια σειρά μέτρων, που έχουν τόσο προληπτικό όσο και πυροσβεστικό χαρακτήρα. Καταρχήν, πάνω από σαράντα οχήματα με αλατιέρες και φορτωτές βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα, θέτοντας ως στόχο "να παραμείνουν όλες οι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας και οι περιφερειακοί δρόμοι ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, για κάθε αναγκαία μετακίνηση και κυρίως η πρόσβαση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας", όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα εννέα καλαθοφόρα της Διεύθυνσης Πρασίνου για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πτώσεις κλαδιών ή κορμών δέντρων, καθώς και άλλα πέντε οχήματα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού για αποκατάσταση πιθανής διακοπής ρεύματος.

Όσον αφορά τους άστεγους, από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αποσταλεί εκ νέου πληροφορίες για τις τρεις διαθέσιμες θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου (στις οποίες αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται κοντά 250 άτομα), με τη Λέσχη Φιλίας "Ανάληψη του Κυρίου" στον Νέο Κόσμο (Χελντράιχ 15, 2109249403) να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη αυτού του κοινωνικού αναχώματος προς υποστήριξη των αδύναμων ομάδων σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Παράλληλα, το προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί συνεχώς επιτόπιες παρεμβάσεις σε άτομα που εντοπίζονται απροστάτευτα στους δρόμους (για να απευθυνθείτε στην ομάδα, μπορείτε να καλέσετε το 2105246515, αναφέροντας περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψή σας).

Χιόνι Δήμος Αθηναίων

Σε πλήρη λειτουργία παραμένει, επίσης, το πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι", το οποίο απευθύνεται σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, καθώς και σε άτομα με αναπηρίες ή κινητικές δυσκολίες. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος στην τηλεφωνική γραμμή για κοινωνικά θέματα 2103428745, η υπηρεσία προχωρά στην προμήθεια αναγκαίων αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων δέχεται κλήσεις για αναφορά προβλημάτων στα 2105277000 και 2105287800.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τις "Κυριακές στην Αθήνα" πάμε μουσείο!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, τα μουσεία και οι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Αθηναίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε απίθανες δράσεις.

17/05/2022

Εθνικός Κήπος: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο τμήμα του

Ένα από τα πιο όμορφα τοπόσημα για την Αθήνα και τους κατοίκους της ανακτά τη χαμένη του αίγλη.

Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο κέντρο της Αθήνας μαρτυρά τη φρίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Η έκθεση με τίτλο "Ο πόλεμος που δεν έπρεπε να είχε γίνει" καταδεικνύει μέσα από τα 57 στιγμιότυπα τις φρικαλεότητες του πολέμου, το δράμα των αμάχων που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται, αλλά και τις γενναίες και αδιάκοπες προσπάθειές τους να αντισταθούν στην καταστροφή, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου.

Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Πόλη μια Σκηνή"

Για την κατάρτιση του προγράμματος και προκειμένου να ενισχυθούν η καλλιτεχνική παραγωγή και οι άνθρωποι του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων θα εντάξει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στο πρόγραμμα του.

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια επιμόρφωσης βοηθών παραγωγής από το Δήμο Αθηναίων και τη NBCUniversal

Οι δύο φορείς εγκαινίασαν τα προγράμματα που στοχεύουν στην προετοιμασία μας νέας γενιάς εργαζομένων στον κινηματογράφο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων απένειμε το "Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών" στον Βασιλιά των Βέλγων Φίλιππο

Κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, ο κ. Μπακογιάννης υποδέχθηκε τον Βασιλιά των Βέλγων στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι η παρουσία του στην Αθήνα αποτελεί το επιστέγασμα της εξαιρετικής σχέσης, μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.