Πώς απαντάει ο Δήμος Αθηναίων στον χιονιά "Ελπίς": Οχήματα με αλατιέρες, θερμαινόμενες αίθουσες και επί τόπου παρεμβάσεις

Σε ποια τηλέφωνα μπορώ να απευθυνθώ για αναφορά προβλημάτων ή περιστατικών που χρήζουν βοήθειας; Που να καλέσω εάν χρειάζομαι εγώ «Βοήθεια στο Σπίτι»; Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Χιόνι Δήμος Αθηναίων


Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για τη σφοδρή χιονόπτωση που ήδη έχει χτυπήσει (και) το λεκανοπέδιο της Αττικής και πρόκειται να συνεχίσει τις επόμενες ώρες, φτάνοντας επίπεδα μάλιστα που ξεπερνούν κάθε αντίστοιχο συμβάν της τελευταίας δεκαετίας (ακόμη και την περσινή κακοκαιρία που είχε ακινητοποιήσει όλη την πόλη), ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα από το πρωί, παροτρύνοντας παράλληλα τους πολίτες με μαζικά μηνύματα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στο χιονιά "Ελπίς" με μια σειρά μέτρων, που έχουν τόσο προληπτικό όσο και πυροσβεστικό χαρακτήρα. Καταρχήν, πάνω από σαράντα οχήματα με αλατιέρες και φορτωτές βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα, θέτοντας ως στόχο "να παραμείνουν όλες οι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας και οι περιφερειακοί δρόμοι ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, για κάθε αναγκαία μετακίνηση και κυρίως η πρόσβαση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας", όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα εννέα καλαθοφόρα της Διεύθυνσης Πρασίνου για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πτώσεις κλαδιών ή κορμών δέντρων, καθώς και άλλα πέντε οχήματα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού για αποκατάσταση πιθανής διακοπής ρεύματος.

Όσον αφορά τους άστεγους, από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αποσταλεί εκ νέου πληροφορίες για τις τρεις διαθέσιμες θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου (στις οποίες αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται κοντά 250 άτομα), με τη Λέσχη Φιλίας "Ανάληψη του Κυρίου" στον Νέο Κόσμο (Χελντράιχ 15, 2109249403) να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη αυτού του κοινωνικού αναχώματος προς υποστήριξη των αδύναμων ομάδων σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Παράλληλα, το προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί συνεχώς επιτόπιες παρεμβάσεις σε άτομα που εντοπίζονται απροστάτευτα στους δρόμους (για να απευθυνθείτε στην ομάδα, μπορείτε να καλέσετε το 2105246515, αναφέροντας περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψή σας).

Χιόνι Δήμος Αθηναίων

Σε πλήρη λειτουργία παραμένει, επίσης, το πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι", το οποίο απευθύνεται σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, καθώς και σε άτομα με αναπηρίες ή κινητικές δυσκολίες. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος στην τηλεφωνική γραμμή για κοινωνικά θέματα 2103428745, η υπηρεσία προχωρά στην προμήθεια αναγκαίων αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων δέχεται κλήσεις για αναφορά προβλημάτων στα 2105277000 και 2105287800.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.