Πώς απαντάει ο Δήμος Αθηναίων στον χιονιά "Ελπίς": Οχήματα με αλατιέρες, θερμαινόμενες αίθουσες και επί τόπου παρεμβάσεις

Σε ποια τηλέφωνα μπορώ να απευθυνθώ για αναφορά προβλημάτων ή περιστατικών που χρήζουν βοήθειας; Που να καλέσω εάν χρειάζομαι εγώ «Βοήθεια στο Σπίτι»; Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Χιόνι Δήμος Αθηναίων


Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για τη σφοδρή χιονόπτωση που ήδη έχει χτυπήσει (και) το λεκανοπέδιο της Αττικής και πρόκειται να συνεχίσει τις επόμενες ώρες, φτάνοντας επίπεδα μάλιστα που ξεπερνούν κάθε αντίστοιχο συμβάν της τελευταίας δεκαετίας (ακόμη και την περσινή κακοκαιρία που είχε ακινητοποιήσει όλη την πόλη), ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε ετοιμότητα από το πρωί, παροτρύνοντας παράλληλα τους πολίτες με μαζικά μηνύματα να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο Δήμος Αθηναίων απαντά στο χιονιά "Ελπίς" με μια σειρά μέτρων, που έχουν τόσο προληπτικό όσο και πυροσβεστικό χαρακτήρα. Καταρχήν, πάνω από σαράντα οχήματα με αλατιέρες και φορτωτές βρίσκονται επί ποδός από τα ξημερώματα, θέτοντας ως στόχο "να παραμείνουν όλες οι κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας και οι περιφερειακοί δρόμοι ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, για κάθε αναγκαία μετακίνηση και κυρίως η πρόσβαση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας", όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα εννέα καλαθοφόρα της Διεύθυνσης Πρασίνου για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες πτώσεις κλαδιών ή κορμών δέντρων, καθώς και άλλα πέντε οχήματα από τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού για αποκατάσταση πιθανής διακοπής ρεύματος.

Όσον αφορά τους άστεγους, από τις προηγούμενες ημέρες έχουν αποσταλεί εκ νέου πληροφορίες για τις τρεις διαθέσιμες θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου (στις οποίες αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται κοντά 250 άτομα), με τη Λέσχη Φιλίας "Ανάληψη του Κυρίου" στον Νέο Κόσμο (Χελντράιχ 15, 2109249403) να είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη αυτού του κοινωνικού αναχώματος προς υποστήριξη των αδύναμων ομάδων σε αυτές τις ακραίες συνθήκες. Παράλληλα, το προσωπικό του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί συνεχώς επιτόπιες παρεμβάσεις σε άτομα που εντοπίζονται απροστάτευτα στους δρόμους (για να απευθυνθείτε στην ομάδα, μπορείτε να καλέσετε το 2105246515, αναφέροντας περιστατικά που έπεσαν στην αντίληψή σας).

Χιόνι Δήμος Αθηναίων

Σε πλήρη λειτουργία παραμένει, επίσης, το πρόγραμμα "Βοήθεια Στο Σπίτι", το οποίο απευθύνεται σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους, καθώς και σε άτομα με αναπηρίες ή κινητικές δυσκολίες. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος στην τηλεφωνική γραμμή για κοινωνικά θέματα 2103428745, η υπηρεσία προχωρά στην προμήθεια αναγκαίων αγαθών, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων δέχεται κλήσεις για αναφορά προβλημάτων στα 2105277000 και 2105287800.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.