Εσείς θα θέλατε να φτιάξετε το δικό σας sketchbook;

Η νέα σειρά εργαστηρίων δημιουργίας εικαστικού βιβλίου του Σταύρος Νιάρχος δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.

εικαστικά

Αρχή χρονιάς και οι δημιουργικές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε νέες δεξιότητες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. 

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ένα από τα επερχόμενα εργαστήρια συνδυάζει τα εικαστικά με την τέχνη του βιβλίου, έχοντας στον πυρήνα του την δημιουργία ενός προσωπικού βιβλίου με σχέδια (sketchbook), που ταυτόχρονα θα εισάγει τους συμμετέχοντες στη τέχνη της βιβλιοδεσίας. Oι επόμενες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις Πέμπτες 10/02 και 10/03 (6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.), στον Πύργο Βιβλίων.  "Αντλία" της έμπνευσης είναι οι προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων αλλά και οι αναμνήσεις τους από το Κέντρο Πολιτισμού. 

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν λύσεις επανάχρησης των παλιών υλικών. Το χαρτί, οι φωτοτυπίες και άλλα χρησιμοποιημένα υλικά εντάσσονται στις δημιουργίες ως αυτοσχέδιοι pop up αναδυόμενοι μηχανισμοί, που δίνουν 3D προοπτική στα έργα. Ερχόμαστε έτσι σε επαφή με ποικιλία εκφραστικών μέσων που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε τη δική μας δημιουργική "φωνή", όπως με τα βιβλία – ημερολόγια που θα προκύψουν από το εργαστήριο.  Ο σχεδιασμός υλοποιείται από την "Vlefaro" και την εικαστικό Αγγελική Μπόζου.

Ελεύθερη είσοδος (ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων έως  25 άτομα) με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μάιος στο Ίδρυμα Ωνάση με πολυθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2022

Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο του Νιάρχου

Οι δράσεις "Park your Cinema" και "Park your Cinema Kids" στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται με τη συμβολή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Το Μουσείο Κοτσανά μετατρέπεται σε ένα "Έξυπνο Σπίτι της Αρχαιότητας"

Εργαστήρια και θεματικές ξεναγήσεις για παιδιά και γονείς συστήνουν στους συμμετέχοντες τον κόσμο της αρχαιότητας, σε μια δράση που διεξάγεται στο πλαίσιο του This is Athens City Festival.

Πρωτομαγιά στην πόλη βολτάροντας στη φύση

Όσοι μείνετε στην Αθήνα το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, μπορείτε να απολαύσετε τις ηλιόλουστες ανοιξιάτικες ημέρες κάνοντας μια βόλτα στα πάρκα και δάση της πόλης, ορισμένα από τα οποία έχουν ετοιμάσει γιορτινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Παίζουμε "Μπακότερμα": τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο.

Πρωτομαγιά στο Νιάρχος

Την Πρωτομαγιά, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος πλημμυρίζει μουσική και χαμόγελα και μας προσκαλεί να ζήσουμε όλοι μαζί αξέχαστες ανοιξιάτικες στιγμές, αλλά και μια πρώτη αίσθηση καλοκαιριού.

Εκδηλώσεις από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.