Εσείς θα θέλατε να φτιάξετε το δικό σας sketchbook;

Η νέα σειρά εργαστηρίων δημιουργίας εικαστικού βιβλίου του Σταύρος Νιάρχος δημιουργήθηκε γι’ αυτό το σκοπό.

εικαστικά

Αρχή χρονιάς και οι δημιουργικές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε νέες δεξιότητες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. 

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" ένα από τα επερχόμενα εργαστήρια συνδυάζει τα εικαστικά με την τέχνη του βιβλίου, έχοντας στον πυρήνα του την δημιουργία ενός προσωπικού βιβλίου με σχέδια (sketchbook), που ταυτόχρονα θα εισάγει τους συμμετέχοντες στη τέχνη της βιβλιοδεσίας. Oι επόμενες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις Πέμπτες 10/02 και 10/03 (6.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.), στον Πύργο Βιβλίων.  "Αντλία" της έμπνευσης είναι οι προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων αλλά και οι αναμνήσεις τους από το Κέντρο Πολιτισμού. 

Σε αυτό το εργαστήριο οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν λύσεις επανάχρησης των παλιών υλικών. Το χαρτί, οι φωτοτυπίες και άλλα χρησιμοποιημένα υλικά εντάσσονται στις δημιουργίες ως αυτοσχέδιοι pop up αναδυόμενοι μηχανισμοί, που δίνουν 3D προοπτική στα έργα. Ερχόμαστε έτσι σε επαφή με ποικιλία εκφραστικών μέσων που μας επιτρέπουν να αναζητήσουμε τη δική μας δημιουργική "φωνή", όπως με τα βιβλία – ημερολόγια που θα προκύψουν από το εργαστήριο.  Ο σχεδιασμός υλοποιείται από την "Vlefaro" και την εικαστικό Αγγελική Μπόζου.

Ελεύθερη είσοδος (ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων έως  25 άτομα) με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.