Εάν διαγνωστείς με Covid, το πρώτο πράγμα είναι να καλέσεις το δίκτυο "γιατρών της γειτονιάς" που μόλις συστάθηκε

Στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας μπήκε το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και το συγκρότησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Ιατρός covid


Με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει ανάγει την εξάπλωση της πανδημίας σε νέα επίπεδα, έτσι που τα κρούσματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο όλων μας μέσω των επαγγελματικών ή των φιλικών κύκλων, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά στελέχωσαν ένα δίκτυο ιατρών που προσφέρουν εξ αποστάσεως τις υπηρεσίες τους σε όποιον/-α διαγνωστεί με Covid, εστιάζοντας στη σωστή ενημέρωση του ασθενούς κατά το αρχικό στάδιο της νόσησης, το οποίο έχει αποδειχθεί καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών.

Πάνω από εκατόν τριάντα γιατροί τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και ιδιώτες συμμετέχουν στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συστάθηκε, συμπεριλαμβάνοντας ειδικότητες όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι. Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβαν από την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ και των δύο ιατρικών συλλόγων, όσον αφορά στα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις επιστημονικές εξελίξεις για την Covid-19 λοίμωξη, είναι όλοι τους σε θέση να δώσουν τις κατάλληλες ανά περίπτωση οδηγίες, ώστε οι ασθενείς να κινηθούν κατάλληλα και να μην χάσουν την ψυχραιμία τους μπροστά στον ιό. Διευκρινίστηκε, μάλιστα, ότι όλο το πλήρωμα του δικτύου θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για τυχόν απορίες σχετικά με ασθενείς.

"Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19", ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζοντας το νεοσύστατο δίκτυο ως "Γιατροί της γειτονιάς", λόγω της εγγύτητας που έχουν με τον πολίτη. "Καλούμε όλους τους πολίτες όταν βγει θετικό το τεστ να επικοινωνήσουν άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό τους ή ελλείψει αυτού, με κάποιον από τους γιατρούς του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας".

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες όπως και την πλήρη λίστα των ιατρών που συμμετέχουν στο δίκτυο εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Όλοι Μαζί Μπορούμε": Δράση συγκέντρωσης βοήθειας προς την Ουκρανία από την Περιφέρεια Αττικής και 50 Δήμους της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και 50 Δήμοι της Αττικής, δημιουργούν μια ισχυρή αλυσίδα με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό και για τους πρόσφυγες που καθημερινά έρχονται στην Ελλάδα.

03/05/2022

Από σήμερα ανακυκλώνουμε σε 19 λαϊκές αγορές της Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, ξεκίνησε σήμερα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου επικοινωνιακού προγράμματος για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.

Έργα συνολικού προϋπολογισμού € 1.648.000 στο δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη από την Περιφέρεια Αττικής

Για την πορεία υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννου Ρέντη.

Πάσχα με την Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Με μια μεγάλη γιορτή, ανοικτή σε όλους τους πολίτες, θα τιμήσει την ημέρα του Πάσχα η Περιφέρεια Αττικής στο Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

Ανακυκλώνουμε στις λαϊκές αγορές της Αττικής και δίνουμε αξία στα σκουπίδια μας

Ένα νέο ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα που προωθεί την ανακύκλωση και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας ξεκινά με κεντρικό μήνυμα το "Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου".

27ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας: Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο, που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος.

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.