Εάν διαγνωστείς με Covid, το πρώτο πράγμα είναι να καλέσεις το δίκτυο "γιατρών της γειτονιάς" που μόλις συστάθηκε

Στη πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας μπήκε το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και το συγκρότησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά.

Ιατρός covid


Με τη μετάλλαξη Όμικρον να έχει ανάγει την εξάπλωση της πανδημίας σε νέα επίπεδα, έτσι που τα κρούσματα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο όλων μας μέσω των επαγγελματικών ή των φιλικών κύκλων, η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά στελέχωσαν ένα δίκτυο ιατρών που προσφέρουν εξ αποστάσεως τις υπηρεσίες τους σε όποιον/-α διαγνωστεί με Covid, εστιάζοντας στη σωστή ενημέρωση του ασθενούς κατά το αρχικό στάδιο της νόσησης, το οποίο έχει αποδειχθεί καθοριστικό για την αποτροπή των επιπλοκών.

Πάνω από εκατόν τριάντα γιατροί τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και ιδιώτες συμμετέχουν στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συστάθηκε, συμπεριλαμβάνοντας ειδικότητες όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, γενικοί ιατροί και παιδίατροι. Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβαν από την επιστημονική ομάδα του ΕΟΔΥ και των δύο ιατρικών συλλόγων, όσον αφορά στα επικαιροποιημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις επιστημονικές εξελίξεις για την Covid-19 λοίμωξη, είναι όλοι τους σε θέση να δώσουν τις κατάλληλες ανά περίπτωση οδηγίες, ώστε οι ασθενείς να κινηθούν κατάλληλα και να μην χάσουν την ψυχραιμία τους μπροστά στον ιό. Διευκρινίστηκε, μάλιστα, ότι όλο το πλήρωμα του δικτύου θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής για τυχόν απορίες σχετικά με ασθενείς.

"Στόχος μας είναι σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου, ο συμπολίτης μας που διαγιγνώσκεται θετικός να μπορεί να βρει γιατρό, ενημερωμένο για την αντιμετώπιση της λοίμωξης Covid-19", ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαρακτηρίζοντας το νεοσύστατο δίκτυο ως "Γιατροί της γειτονιάς", λόγω της εγγύτητας που έχουν με τον πολίτη. "Καλούμε όλους τους πολίτες όταν βγει θετικό το τεστ να επικοινωνήσουν άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό τους ή ελλείψει αυτού, με κάποιον από τους γιατρούς του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας".

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες όπως και την πλήρη λίστα των ιατρών που συμμετέχουν στο δίκτυο εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.