Αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα: Εστίαση έως τις 12 και χωρίς μουσική

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Δείτε μέχρι πότε θα ισχύουν οι περιορισμοί και τι ακριβώς περιλαμβάνουν.

Νέα μέτρα πανδημία


Παρά την περιρρέουσα αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων προστασίας όσον αφορά το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα, όπως και τη λειτουργία της εστίασης, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων στη σημερινή της συνεδρίαση υπέδειξε την παράταση όσων περιορισμών έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά για ακόμη μια εβδομάδα. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάζουν μεν βελτίωση αλλά όχι στα επιθυμητά επίπεδα, και την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί με το άνοιγμα των σχολείων, θολό παραμένει το τοπίο για την εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε η κυβέρνηση εισάκουσε την εισήγηση των ειδικών. 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχετικά ότι μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, "αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα", δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου. Έπειτα πρόκειται να επανεξεταστούν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν και με αυτή τη λογική θα επανεκτιμάται η κατάσταση ανά εβδομάδα, με τα ανάλογα μέτρα να δρομολογούνται ανά συνεδρίαση.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν μετά την παράταση;

  • Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας από τους εργαζόμενους. Το ίδιο μέτρο προφύλαξης ισχύει για τους πολίτες σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα παραμένει στο 10% της χωρητικότητάς τους, με ταβάνι τα 1.000 άτομα.
  • Τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ανώτατο όριο καθήμενων ανά τραπέζι τους 6 πελάτες. Η μουσική δεν επιτρέπεται.
  • Απαγορεύονται τα πάρτι σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Η τηλεργασία παραμένει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ διατηρείται το κυλιόμενο ωράριο.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη επιτρέπεται μόνο με PCR τεστ 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Η HotelBrain διοργανώνει Ημέρα Καριέρας

Η Ημέρα Καριέρας θα δώσει τη δυνατότητα σε σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου που αναζητούν εργασία, να συνομιλήσουν απευθείας με στελέχη της εταιρίας και να συζητήσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας στον Όμιλο της HotelBrain.

Εργαστήριο κεντητικής με έμπνευση την "Πολυκατοικία"

Τη δράση σχεδίασαν και παρουσιάζουν η Ίρις Κρητικού και η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, συμμετέχουσα εικαστικός στην έκθεση "Πολυκατοικία" στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ενας εορταστικός "περίπατος" και μια πρωτότυπη προσέγγιση συμμετοχικότητας στην αστική ανάπτυξη

Οι Περιπατητές Νερού μάς προσκαλούν σε μια τελευταία -προς το παρόν- στάση του ταξιδιού τους, στο χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για να μοιραστούν και να συζητήσουν στιγμιότυπα της εμπειρίας τους.