Αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα: Εστίαση έως τις 12 και χωρίς μουσική

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Δείτε μέχρι πότε θα ισχύουν οι περιορισμοί και τι ακριβώς περιλαμβάνουν.

Νέα μέτρα πανδημία


Παρά την περιρρέουσα αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων προστασίας όσον αφορά το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα, όπως και τη λειτουργία της εστίασης, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων στη σημερινή της συνεδρίαση υπέδειξε την παράταση όσων περιορισμών έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά για ακόμη μια εβδομάδα. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάζουν μεν βελτίωση αλλά όχι στα επιθυμητά επίπεδα, και την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί με το άνοιγμα των σχολείων, θολό παραμένει το τοπίο για την εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε η κυβέρνηση εισάκουσε την εισήγηση των ειδικών. 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχετικά ότι μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, "αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα", δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου. Έπειτα πρόκειται να επανεξεταστούν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν και με αυτή τη λογική θα επανεκτιμάται η κατάσταση ανά εβδομάδα, με τα ανάλογα μέτρα να δρομολογούνται ανά συνεδρίαση.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν μετά την παράταση;

  • Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας από τους εργαζόμενους. Το ίδιο μέτρο προφύλαξης ισχύει για τους πολίτες σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα παραμένει στο 10% της χωρητικότητάς τους, με ταβάνι τα 1.000 άτομα.
  • Τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ανώτατο όριο καθήμενων ανά τραπέζι τους 6 πελάτες. Η μουσική δεν επιτρέπεται.
  • Απαγορεύονται τα πάρτι σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Η τηλεργασία παραμένει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ διατηρείται το κυλιόμενο ωράριο.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη επιτρέπεται μόνο με PCR τεστ 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.