Αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα: Εστίαση έως τις 12 και χωρίς μουσική

Παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων, τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Δείτε μέχρι πότε θα ισχύουν οι περιορισμοί και τι ακριβώς περιλαμβάνουν.

Νέα μέτρα πανδημία


Παρά την περιρρέουσα αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για ελάφρυνση των μέτρων προστασίας όσον αφορά το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα, όπως και τη λειτουργία της εστίασης, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων στη σημερινή της συνεδρίαση υπέδειξε την παράταση όσων περιορισμών έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά για ακόμη μια εβδομάδα. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα να παρουσιάζουν μεν βελτίωση αλλά όχι στα επιθυμητά επίπεδα, και την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί με το άνοιγμα των σχολείων, θολό παραμένει το τοπίο για την εξέλιξη των πραγμάτων, οπότε η κυβέρνηση εισάκουσε την εισήγηση των ειδικών. 

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχετικά ότι μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, "αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα", δηλαδή έως τις 23 Ιανουαρίου. Έπειτα πρόκειται να επανεξεταστούν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν και με αυτή τη λογική θα επανεκτιμάται η κατάσταση ανά εβδομάδα, με τα ανάλογα μέτρα να δρομολογούνται ανά συνεδρίαση.

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν μετά την παράταση;

  • Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας από τους εργαζόμενους. Το ίδιο μέτρο προφύλαξης ισχύει για τους πολίτες σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Το ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα παραμένει στο 10% της χωρητικότητάς τους, με ταβάνι τα 1.000 άτομα.
  • Τα κέντρα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ανώτατο όριο καθήμενων ανά τραπέζι τους 6 πελάτες. Η μουσική δεν επιτρέπεται.
  • Απαγορεύονται τα πάρτι σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Η τηλεργασία παραμένει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ διατηρείται το κυλιόμενο ωράριο.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη επιτρέπεται μόνο με PCR τεστ 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Μουσείο Φιλελληνισμού αφιερώνει τον Μάιο στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) οργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, μία σειρά δράσεων στο Μουσείο Φιλελληνισμού για τον μήνα Μάιο, αφιερωμένων στον Αμερικανικό Φιλελληνισμό.

19/05/2022

iMEdD: Τη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας ο Τύπος έχει τον πρώτο λόγο

Για πέντε ημέρες μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και ανεξάρτητων μέσων ανταλλάσσουν εμπειρίες, απόψεις και γνώσεις γύρω από το ζήτημα της εμπιστοσύνης στη δημοσιογραφία.

To κτίριο του ΣΙΛΟ στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε για την ανέγερση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Το κτίριο του ΣΙΛΟ και οι όμοροι χώροι του, συνολικής έκτασης 13,761 τ.μ. παραχωρήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την ΟΛΠ. Α.Ε. σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

"Καλοκαίρι στην πόλη μου 2022" από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου υλοποιεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

"Λάτιν Νουάρ" ταξίδι δια μέσου του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου

Σε μια σπάνια περιήγηση στον χώρο και τον χρόνο της λογοτεχνίας και της Λατινικής Αμερικής μάς προσκαλεί το βιβλίο "Λάτιν Νουάρ" στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Παρουσίαση του graphic novel "Μανώλης" στο βιβλιοκαφέ "red n’ noir"

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Αλέν Γλυκός μας παρουσιάζει το οδοιπορικό του Μανώλη, του πρόσφυγα πατέρα του, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τελικό προορισμό τη Γαλλία!