Tα fitness trends του 2022

Τι μέλλει γενέσθαι με την online προπόνηση στο σπίτι, τα γυμναστήρια και τα αυτοσχέδια προγράμματα γυμναστικής.

Γυμναστική Online

Τo τοπίο του fitness είναι καταστατικά φτιαγμένο έτσι ώστε να αλλάζει συνέχεια. Τόσο για να μη συνηθίζει το σώμα μας σε ένα πρόγραμμα προπόνησης και σταματήσει να αποδίδει όσο και για να μη βαριόμαστε. Ποια λοιπόν θα είναι τα τρία μεγαλύτερα fitness trends του 2022;

Τα 'σπιτικά γυμναστήρια' καλά κρατούν

Το 2021, ειδικά στην αρχή του, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, ζήσαμε το ένα lockdown μετά το άλλο, κλεισμένοι στα σπίτια μας, με λίγες προπονητικές διεξόδους για να κρατηθούμε fit.

Όσοι δεν το ρίξαμε στο τρέξιμο, αρχίσαμε να κάνουμε -στο σπίτι, στο γκαράζ, στον κήπο ή το πιο κοντινό μας πάρκο- αυτοσχέδια (ή όχι τόσο) προγράμματα που δεν απαιτούσαν 'βαρύ γυμναστηριακό εξοπλισμό'.

Παρόλα αυτά, κάποια στιγμή οι περισσότεροι βαρεθήκαμε τη μονοτονία της εκγύμνασης με λάστιχα και βαράκια.

Όταν τα γυμναστήρια άνοιξαν, βιώσαμε κάτι σαν 'απελευθέρωση' αν και τα κρούσματα που ανεβαίνουν δείχνουν ότι πολλοί από εμάς θα συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι μέσα στο 2022, φέρνοντας σε αυτό το γυμναστήριο, δηλαδή επενδύοντας σε 'βαριούς' αλτήρες και πιο εξελιγμένα μηχανήματα.

Online Γυμναστική 1

Μεικτές πολεμικές τέχνες, ζίου ζίτσου και cross training

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία οδήγησε σε αύξηση του ενδιαφέροντος για ολιστικές προσεγγίσεις της άσκησης και μεθόδους προπόνησης που μας γυμνάζουν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Μέσα στο 2022 αναμένουμε να κάνουν trend οι μεικτές πολεμικές τέχνες, το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου και το cross training, που συνδυάζουν την πρόκληση της σωματικής δύναμης και αντοχής με το στοιχείο της κοινωνικότητας και την ίδια στιγμή προϋποθέτουν πνευματική οξύτητα.

Η online προπόνηση θα φτάσει σε άλλο level

Στην αρχή της πανδημίας, οι προπονήσεις μέσω Zoom γίνονταν τσάτρα-πάτρα καθώς θεωρήθηκαν κάτι σαν 'έσχατη λύση'. Πλέον, όμως, έχει δημιουργηθεί μία στρατιά από εκπαιδευμένους personal trainers που παρέχουν τόσο online όσο και με φυσική παρουσία υπηρεσίες συμβουλευτικής, προπόνησης και διατροφής.

Αυτό που αναμένουμε να δούμε μέσα στο 2022, λοιπόν, είναι τη δημιουργία πλατφορμών που θα παρέχουν περισσότερα εργαλεία για τη μέτρηση της προόδου και καλύτερη τεχνολογία, που θα τις καταστήσει πιο αξιόπιστες.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
27/01/2023

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.

"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.