Tα fitness trends του 2022

Τι μέλλει γενέσθαι με την online προπόνηση στο σπίτι, τα γυμναστήρια και τα αυτοσχέδια προγράμματα γυμναστικής.

Γυμναστική Online

Τo τοπίο του fitness είναι καταστατικά φτιαγμένο έτσι ώστε να αλλάζει συνέχεια. Τόσο για να μη συνηθίζει το σώμα μας σε ένα πρόγραμμα προπόνησης και σταματήσει να αποδίδει όσο και για να μη βαριόμαστε. Ποια λοιπόν θα είναι τα τρία μεγαλύτερα fitness trends του 2022;

Τα 'σπιτικά γυμναστήρια' καλά κρατούν

Το 2021, ειδικά στην αρχή του, πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, ζήσαμε το ένα lockdown μετά το άλλο, κλεισμένοι στα σπίτια μας, με λίγες προπονητικές διεξόδους για να κρατηθούμε fit.

Όσοι δεν το ρίξαμε στο τρέξιμο, αρχίσαμε να κάνουμε -στο σπίτι, στο γκαράζ, στον κήπο ή το πιο κοντινό μας πάρκο- αυτοσχέδια (ή όχι τόσο) προγράμματα που δεν απαιτούσαν 'βαρύ γυμναστηριακό εξοπλισμό'.

Παρόλα αυτά, κάποια στιγμή οι περισσότεροι βαρεθήκαμε τη μονοτονία της εκγύμνασης με λάστιχα και βαράκια.

Όταν τα γυμναστήρια άνοιξαν, βιώσαμε κάτι σαν 'απελευθέρωση' αν και τα κρούσματα που ανεβαίνουν δείχνουν ότι πολλοί από εμάς θα συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε στο σπίτι μέσα στο 2022, φέρνοντας σε αυτό το γυμναστήριο, δηλαδή επενδύοντας σε 'βαριούς' αλτήρες και πιο εξελιγμένα μηχανήματα.

Online Γυμναστική 1

Μεικτές πολεμικές τέχνες, ζίου ζίτσου και cross training

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία οδήγησε σε αύξηση του ενδιαφέροντος για ολιστικές προσεγγίσεις της άσκησης και μεθόδους προπόνησης που μας γυμνάζουν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Μέσα στο 2022 αναμένουμε να κάνουν trend οι μεικτές πολεμικές τέχνες, το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου και το cross training, που συνδυάζουν την πρόκληση της σωματικής δύναμης και αντοχής με το στοιχείο της κοινωνικότητας και την ίδια στιγμή προϋποθέτουν πνευματική οξύτητα.

Η online προπόνηση θα φτάσει σε άλλο level

Στην αρχή της πανδημίας, οι προπονήσεις μέσω Zoom γίνονταν τσάτρα-πάτρα καθώς θεωρήθηκαν κάτι σαν 'έσχατη λύση'. Πλέον, όμως, έχει δημιουργηθεί μία στρατιά από εκπαιδευμένους personal trainers που παρέχουν τόσο online όσο και με φυσική παρουσία υπηρεσίες συμβουλευτικής, προπόνησης και διατροφής.

Αυτό που αναμένουμε να δούμε μέσα στο 2022, λοιπόν, είναι τη δημιουργία πλατφορμών που θα παρέχουν περισσότερα εργαλεία για τη μέτρηση της προόδου και καλύτερη τεχνολογία, που θα τις καταστήσει πιο αξιόπιστες.

Πηγή: esquire.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τελικά μάλλον ξεχνιέται το ποδήλατο...

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το ποδήλατο και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αν όχι επείγουσα, για να παρθούν επιτέλους μέτρα στην κατεύθυνση μιας πιο πράσινης πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
27/05/2022

Η πόλη σε φεστιβαλικό πυρετό

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι.

"Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια": Μια περιήγηση στη γνωστή άγνωστη συνοικία

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων

Εκδήλωση προς τιμήν του Κορνήλιου Καστοριάδη στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων "Λόγος 10" με την τρίτη εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα διανοητή.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

"Here and There": Ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ για νέα άτομα ξεκίνησε

Δυο ομάδες από την Ελλάδα και την Ιρλανδία διερευνούν δημιουργικά τον ρόλο της οικολογίας στη ζωή μας.

Ξεκινούν σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

Υπογράφτηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση από τον Γ. Πατούλη και τον Λ. Αυγενάκη για την χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.