Ποια είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Από τις 3 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες τουλάχιστον, τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19.

Covid Ερμού Πανδημία

Απόρροια της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικροντ κυρίως στην περιοχή της Αττικήςτ η ανακοίνωση του κ. Πλεύρη για νέα μέτρα

Από τις 03 Ιανουαρίου μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου θα ισχύουν τα εξής:

1) Υποχρεωτική χρήση μάσκας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ όσο και μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό των χώρων εστίασης. Η ίδια σύσταση έγινε και για χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

2) Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12π.μ., τραπέζια με μετρικές αποστάσεις και έως 6 άτομα, απαγόρευση ορθίων. Προς το παρόν η μουσική επιτρέπεται.

3) Οι αθλητικοί χώροι και τα γήπεδα συνεχίζουν να λειτουργούν με πληρότητα 10% και ανώτατο αριθμό ατόμων (1000). Σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

4) Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, το επισκεπτήριο θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά με PCR 48 ωρών. Πιο αυστηρά και τα μέτρα για επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

5) Εφαρμόζεται τηλεργασία έως 50% τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αλλά και κυλιόμενο ωράριο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολίων, αναμένονται νέες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.