Χριστούγεννα 2021: Όλες οι οδηγίες για τα παγοδρόμια που είναι ανοιχτά στην Αθήνα

Πού έχει στρωθεί πάγος για τις ημέρες των γιορτών; Έχει εισιτήριο; (Spoiler alert: στα περισσότερα όχι). Γιατί ξεχωρίζει το καθένα; Συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεστε πριν βάλετε τα πέδιλα και νιώσετε ξανά παιδί, τώρα που οι εκδηλώσεις των δήμων μπήκαν –κι αυτές– στον πάγο.

Παγοδρόμιο ΚΠΙΣΝ

Παρά την απόφαση της κυβέρνησης να οπισθοχωρήσει ένα βήμα πριν τις γιορτές εμπρός στη μετάλλαξη Όμικρον, με την ακύρωση όλων των επικείμενων εκδηλώσεων από πλευράς των δήμων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τα παγοδρόμια δεν επηρεάζονται στη λειτουργία τους, καθότι εκλαμβάνονται ως εγκαταστάσεις και όχι δράσεις που ενέχουν υψηλότερη συγκέντρωση κόσμου σε λίγο χρόνο, άρα και υψηλή πιθανότητα μετάδοσης.

Γι’ αυτό και μένουν ανοιχτά, φυσικά με απαραίτητη την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολίου/νόσησης για όποιο άτομο θέλει να τα χρησιμοποιήσει. Μάλιστα, το παράδοξο είναι ότι φέτος, παρά το συγκρατημένο κλίμα των εορτασμός, τα παγοδρόμια ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια: πρέπει να είναι περισσότερα από άλλες χρονιές (τουλάχιστον τις τελευταίες), θέλοντας με τον τρόπο τους να δηλώσουν ότι η χαρά δεν είναι πια απαγορευμένο φρούτο. Μπορείς να το δοκιμάσεις με δύο πέδιλα στα πόδια και τη βεβαιότητα κατά νου ότι αποκλείεται να μην πέσεις κάτω, αλλά δεν σε νοιάζει.

Συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεστε: Πού έχει στρωθεί πάγος για τις ημέρες των γιορτών; Έχει εισιτήριο; Από τι ηλικίες δέχονται; Πόσο χρόνο παραμονής έχω; Γιατί ξεχωρίζει το καθένα; Πάμε να τα δούμε.

Παγοδρόμιο ΚΠΙΣΝ

Παγοδρόμιο στο ΚΠΙΣΝ

Γιατί ξεχωρίζει: Με τα χρυσαφένια πλατάνια δίπλα στο κανάλι, τα σιντριβάνια που τινάζονται χορευτικά κάθε μισή ώρα, όπως και το υπέροχο κτίριο του Ρέντσο Πιάνο, το στολισμένο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" είναι ίσως ό,τι πιο "ευρωπαϊκό" έχει να προτείνει η στολισμένη Αθήνα τα Χριστούγεννα. Το πιο ζωντανό σημείο εδώ και χρόνια αυτές τις μέρες είναι το μεγάλο παγοδρόμιο, το οποίο απ’ όταν εγκαταστάθηκαν τα σιντριβάνια στρώνεται δίπλα απ’ το Κέντρο Επισκεπτών, κοντά στην κεντρική είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι χαρίζει πατινάζ με θέα τα νερά που εκτοξεύεται στον αέρα.

Λοιπές πληροφορίες: Το παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ., εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος στο παγοδρόμιο είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή, και θα επιτρέπεται η παραμονή σε αυτό για 40’. Για να είναι έγκυρη η προκράτηση θα πρέπει να βρίσκεστε στον χώρο τουλάχιστον 20’ νωρίτερα, αλλιώς η θέση θα ακυρώνεται. Για τη συμμετοχή ανηλίκων (5 έως και 17 ετών) και τη συμμετοχή μαθητών (5 έως και 17 ετών), απαιτείται η συναίνεση κηδεμόνα κατά την προεγγραφή. Ανοιχτό έως 6/1.

Παγοδρόμιο Κοτζιά

 

Παγοδρόμιο στην Κοτζιά 

Γιατί ξεχωρίζει: Χρόνια είχαμε να δούμε παγοδρόμιο στο κέντρο της πόλης, αλλά και την πλατεία του δημαρχείου να προτάσσεται τόσο ενεργά σε εορταστικό πρόγραμμα του δήμου. Διότι φέτος στην Κοτζιά, έχει στρωθεί πάγος σε μια εγκατάσταση 400 τ.μ., όπου το προσωπικό παροτρύνει πατινέρ μικρής και μεγάλης ηλικίας να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους. Χριστουγεννιάτικη μουσική και η πρόσοψη του δημαρχιακού μεγάρου συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία, που συνδυάζεται ιδανικά με μια βόλτα στην Αιόλου, στο Εμπορικό Τρίγωνο και στο Ψυρρή.

Λοιπές πληροφορίες: Το παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ., εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος είναι ελεύθερη με απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση θέσεων εδώ, ενώ παιδιά κάτω των 5 ετών δεν επιτρέπεται να μπουν. Ανοιχτό έως 6/1.


Παγοδρόμιο στην πλατεία Αλεξάνδρας

Γιατί ξεχωρίζει: Από τα πιο ωραία σημεία του Πειραιά, η πλατεία Αλεξάνδρας δίπλα απ’ το Πασαλιμάνι έχει μεταμορφωθεί –για πρώτη φορά– σε χριστουγεννιάτικο χωριό. Καρουζέλ, τρενάκι, πολλά ξωτικά και νεράιδες, καθώς και ένα μεγάλο παγοδρόμιο περίπου 500 τ.μ. δίπλα στη θάλασσα καλούν τις οικογένειες να ανταλλάξουν χαμόγελα (πίσω από τις μάσκες). Είναι όντως το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο και δωρεάν παγοδρόμιο στην Αθήνα, ενώ με δύο λεπτά περπάτημα σας περιμένει στολισμένο το Μικρολίμανο, για πρώτη φορά μετά την ανάπλαση.

Λοιπές πληροφορίες: Η είσοδος είναι ελεύθερη, δεν απαιτείται προκράτηση.

Παγοδρόμιο Μέγαρο Μουσικής

Παγοδρόμιο στο Μέγαρο Μουσικής

Γιατί ξεχωρίζει: Για έκτη συνεχή χρονιά, μια φωτισμένη ολόλευκη παγοπίστα έκτασης 350 τ.μ. έχει στηθεί στο Αίθριο των Μουσών κάτω από στέγαστρο, ενώ το προσωπικό της Ice Arena έχει αναλάβει χρέη ινστράκτορα για όσους ξεκινούν το άθλημα. Περιμένει επισκέπτες κάθε ηλικίας, να τους διδάξει με ασφάλεια τις βασικές αρχές του πατινάζ. Όσο για εκείνους που θέλουν να μάθουν περισσότερα, έμπειροι προπονητές είναι στη διάθεσή τους για ιδιαίτερα μαθήματα. Μελωδίες από νεανικές χορωδίες και μουσικά σύνολα ακούγονται ζωντανά.

Λοιπές πληροφορίες: Η είσοδος είναι από τον κήπο του Μεγάρου, από οδό Κόκκαλη και από οδό Βασ. Σοφίας. Το εισιτήριο ανέρχεται στα 15 € για όλες τις ηλικίες, με απεριόριστη παραμονή στο παγοδρόμιο, ενώ τα μαθήματα για αρχάριους (διάρκεια 15 λεπτών) χρειάζονται άλλα 10 €. Θα είναι ανοιχτό έως 7.1, με το ωράριο λειτουργίας να είναι ως εξής: Δευτ.-Παρ.: 4-11 μ.μ., Σαβ.-Κυρ. και αργίες: 11 π.μ.-11 μ.μ. Υπάρχει χώρος δίπλα στο παγοδρόμιο για να έχουν οι γονείς εποπτεία, πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα.

Παγοδρόμιο Πεδίον του Άρεως

Παγοδρόμιο στο Πεδίον του Άρεως

Γιατί ξεχωρίζει: Είναι τόσο χαρακτηριστικός ο στολισμός του Πεδίου κάτω απ’ το άγαλμα του έφιππου Κωνσταντίνου, με τα ξύλινα σπιτάκια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Περιφέρειας και το χυμένα φωτάκια στα κλαδιά, που δεν νιώθεις "Χριστούγεννα στην Αθήνα", χωρίς αυτόν. Στην αριστερή πλευρά του pop up χωριού υπάρχει ένα παγοδρόμιο για τους επισκέπτες του πάρκου. Εάν διψάσετε, είναι ανοιχτή η "Γαρδένια" με φυσικούς χυμούς και ζεστά ροφήματα.

Λοιπές πληροφορίες: Είσοδος ελεύθερη, το πάρκο και το παγοδρόμιο λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο του Πεδίου.

Παγοδρόμιο Αηδονάκια

Παγοδρόμιο στο Aidonakia Winter Wonderland

Γιατί ξεχωρίζει: Μέσα στο χριστουγεννιάτικο πάρκο που έχουν στήσει τα Αηδονάκια στο Μαρούσι, έκτασης 6.000 τ.μ., την αδρεναλίνη ανεβάζει το ψηλό bungee jumping trampoline αλλά και το παγοδρόμιο, που είναι πάντα μια πρόσκληση. Με ποπ αρτ διακόσμηση, υπόσχεται διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους σε έκταση 200 τ.μ.

Λοιπές πληροφορίες: Η πρόσβαση στο παγοδρόμιο ανέρχεται στα 6-7 ευρώ, αναλόγως αν θα κάνετε ηλεκτρονικά την κράτηση μέσω viva ή στο ταμείο, ενώ υπάρχουν και προσφορές που περιλαμβάνουν περισσότερα παιχνίδια σε ενιαίο πακέτο τιμής. Θα είναι ανοιχτό έως τις 27/2.

Παγοδρόμιο Athens Heart

Παγοδρόμιο στο Athens Heart

Γιατί ξεχωρίζει: Η Ice Arena με την οποία συνεργάζεται σταθερά το Μέγαρο Μουσική για το παγοδρόμιο που στήνει τα Χριστούγεννα διαθέτει τα δικό της δίκτυο με πίστες σε όλη την Ελλάδα, ενώ η μεγαλύτερη όλων να βρίσκεται όλους τους μήνες (πέραν του καλοκαιριού) στην οδό Πειραιώς 186 στον Ταύρο, μέσα στο εμπορικό κέντρο Athens Heart. Η έκταση του συγκεκριμένου παγοδρόμιου είναι στα 1000 τ.μ., καλύπτεται από τέντα αποτρέποντας τις καιρικές συνθήκες να επηρεάζουν την ποιότητα του πάγου, ενώ όπως σε κάθε εγκατάσταση του Ice Arena υπάρχει προσωπικό για τους νέους πατινέρ που θέλουν οδηγίες.

Λοιπές πληροφορίες: Η είσοδος κοστίζει 10 € για όλους, με απεριόριστη διάρκεια παραμονής στην παγοπίστα για συνεχόμενη χρήση. Είναι ανοιχτό καθημερινά με το ωράριο λειτουργία να ισχύει ως εξής: Δευτ.-Παρ. (3-11 μ.μ.) και Σάβ.-Κυρ. (11 π.μ.-1 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, μέσα στο Α’ τετράμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 2.738 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έναντι 2.506, το 2023.