TapeTales: Μέσα στο 2022 έρχεται ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα ηχητικών βιβλίων με εκατοντάδες τίτλους

Μία νεοφυής εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021 από δύο Έλληνες είκοσι δύο χρόνων βρίσκεται πίσω από την νέα πλατφόρμα, η οποία υπόσχεται εκατοντάδες τίτλους στα ηχεία – ακόμη μία απόδειξη ότι ο κόσμος πλέον προτιμά να ακούει παρά να διαβάζει βιβλία.

Tapetales audiobooks



Μαζί με την αλλαγή των ρυθμών ζωής, τις αποστάσεις και τα ωράρια εργασίας, έχουν αλλάξει και οι συνήθειες των Αθηναίων τα τελευταία χρόνια, πριν από τον Covid που σίγουρα έδωσε ένα επιπλέον boost στην αλλαγή που ήδη είχε ξεκινήσει: όλο και περισσότεροι προτιμούν να ακούνε παρά να διαβάζουν βιβλία, πατώντας το play κατά τη διάρκεια που οδηγούν, κάνουν δουλειές, είναι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή πέφτουν να ξαπλώσουν.

Και ενώ τα podcast μοιάζουν πλέον σαν να είναι γαντζωμένα πάνω σε μια ρουκέτα εκτόξευσης, μια νεοφυής εταιρία ανακοίνωσe ότι μέσα στο 2022 θα έχει φέρει ολοκληρωμένη στην αγορά, μέσω εφαρμογής για Android ή iOS συσκευές, μια νέα συνδρομητική πλατφόρμα ηχητικών βιβλίων, η οποία έρχεται να ανταγωνιστεί άλλες του είδους, όπως το Bookvoice και το Auvril. Η νέα εφαρμογή θα τρέξει πρώτα σε beta version, ενώ στο πλήρες ανάπτυγμά της υπόσχεται να φέρει εκατοντάδες αρχεία στα αυτιά μας, εφόσον καταβάλουμε το αντίτιμο της μηνιαίας συνδρομής. Δίνονται δεκατέσσερις ημέρες δωρεάν δοκιμής.

"Αναπτύσσουμε μια πολύ φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή, εύκολα προσβάσιμη ακόμα και από άτομα με προβλήματα όρασης", λένε τα μέλη της ομάδας Tape Tales, "μέσω των υψηλής ποιότητας ηχητικών βιβλίων του καταλόγου μας αλλά και της εφαρμογής μας, οι χρήστες μας θα έχουν μία ολοκληρωμένη και ευχάριστη ακουστική εμπειρία". Διευκρινίζεται επίσης ότι "τα ηχητικά βιβλία δεν προσδοκούν να αντικαταστήσουν τις έντυπες εκδόσεις. Αντιθέτως, είναι ένα νέο μέσο που μας βοηθάει να εντάξουμε τα βιβλία ακόμα πιο συχνά στην καθημερινότητα μας.

Ποιοι είναι οι Tape Tales;

Η TapeTales είναι μία νεοφυής εταιρεία που ιδρύθηκε το 2021 από δύο Έλληνες είκοσι δύο χρόνων, τον Δημήτρη Κεραμίδα και τον Δημήτρη Πέππα. Οι δύο τους, αφού τελείωσαν τις σπουδές τους στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε γερμανικές εταιρείες, αποφάσισαν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της αγοράς ηχητικών βιβλίων στη χώρα μας.

"Είδαμε ότι το ενδιαφέρον για τα ηχητικά βιβλία στην Ελλάδα ήταν αντίστοιχα μεγάλο με αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και μας φάνηκε παράξενο που δεν υπήρχαν ελληνικές παραγωγές ανάλογες του ενδιαφέροντος. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την TapeTales. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πόσο ανυπομονούσε το ελληνικό κοινό για μία τέτοια υπηρεσία καθώς σε λιγότερο από δύο μήνες μετράμε χιλιάδες προεγγραφές μέσω της ιστοσελίδας μας", αναφέρουν. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο tapetales.gr.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/05/2024

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.