Νέα μέτρα για τις γιορτές: Μάσκες παντού, φρένο στις εκδηλώσεις των δήμων, διπλή μάσκα σε super market και ΜΜΜ

Διά στόματος των Θάνου Πλεύρη και Γιάννη Οικονόμου ανακοινώθηκε το πρώτο «πακέτο» μέτρων για τις γιορτές και το ρεβεγιόν, ενώ αρχές του έτους έρχεται επόμενη ανακοίνωση, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν τα δεδομένα με την μετάλλαξη Όμικρον.

Covid Ερμού Πανδημία

Όχι σε λοκντάουν και μηνύματα περιορισμένης εξόδου, αλλά σε αυστηρότερα μέτρα προχωράει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να ελεγχθεί ο εκτροχιασμός της πανδημίας του Covid, ελέω της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία –όπως διευκρινίστηκε– θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα αντιμετώπισης εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών. Δύο φουρνιές από νέα μέτρα είναι στο πρόγραμμα, μετά τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας, με το πρώτο "πακέτο" να τίθεται σε λειτουργία από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, αλλάζοντας τα πλάνα για τις μετακινήσεις και τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και του ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων – τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, τα παγοδρόμια κι οι λοιπές εγκαταστάσεις παραμένουν διαθέσιμες για το κοινό, αλλά δεν θα ισχύουν οι δράσεις, όπως η Νύχτα Ευχών που ήταν να γίνει στην πλατεία Κοτζιά από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι για το διάστημα των γιορτών η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ συγκεκριμένα για τα super market, λόγω της υψηλής κίνησης για τα τραπέζια των ημερών, αποφασίστηκε να απαιτείται διπλή μάσκα (ή μάσκες ΚΝ-95) απ’ τους πελάτες κατά την παραμονή τους στο χώρο. Το ίδιο μέτρο ισχύει για τους πολίτες που θα επιβιβάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο Θάνος Πλεύρης για την τρίτη –αναμνηστική– δόση (ακόμη και πριν από τη συμπλήρωση των έξι μηνών), ενώ πριν από τα τραπέζια των ημερών έγινε ισχυρή σύσταση για self-test. Να θυμίσουμε ότι κάθε πολίτης δικαιούται τελικά δύο, αντί για ένα, self-test αυτές τις ημέρες, τα οποία και παραλαμβάνει δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Όσον αφορά το δεύτερο "πακέτο" μέτρων που θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας και τις συστάσεις των ειδικών που θα συνεδριάσουν στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρινίστηκε ότι δεν επίκειται λοκνταουν αλλά αλλαγές ως προς το ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Δώσε Αξία στα Σκουπίδια σου": μια πράσινη καμπάνια για τη διαχείριση των απορριμάτων

Ξεκινά η ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου και της Περιφέρειας Αττικής για την Πράσινη Μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/05/2022

Τελικά μάλλον ξεχνιέται το ποδήλατο...

Η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για εξοικονόμηση ενέργειας, με στόχο τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, ξαναφέρνουν στην επικαιρότητα το ποδήλατο και η συγκυρία είναι ευνοϊκή, αν όχι επείγουσα, για να παρθούν επιτέλους μέτρα στην κατεύθυνση μιας πιο πράσινης πόλης.

Η πόλη σε φεστιβαλικό πυρετό

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι.

"Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια": Μια περιήγηση στη γνωστή άγνωστη συνοικία

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων

Εκδήλωση προς τιμήν του Κορνήλιου Καστοριάδη στο ΚΠΙΣΝ

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων "Λόγος 10" με την τρίτη εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα διανοητή.

Αριστοτέλης Μπαράκος: "Μου αρέσει να διηγούμαι μια ιστορία μέσα από ένα αντικείμενο. Αν είναι αστεία, ακόμα καλύτερα"

O βραβευμένος designer λίγο πριν το τριήμερο showcase "Against All Odds", με αφορμή τα δύο χρόνια του Studio Aristotelis Barakos, μιλάει στο "α" για τα έργα του.

"Here and There": Ένα νέο πρόγραμμα Erasmus+ για νέα άτομα ξεκίνησε

Δυο ομάδες από την Ελλάδα και την Ιρλανδία διερευνούν δημιουργικά τον ρόλο της οικολογίας στη ζωή μας.