Νέα μέτρα για τις γιορτές: Μάσκες παντού, φρένο στις εκδηλώσεις των δήμων, διπλή μάσκα σε super market και ΜΜΜ

Διά στόματος των Θάνου Πλεύρη και Γιάννη Οικονόμου ανακοινώθηκε το πρώτο «πακέτο» μέτρων για τις γιορτές και το ρεβεγιόν, ενώ αρχές του έτους έρχεται επόμενη ανακοίνωση, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν τα δεδομένα με την μετάλλαξη Όμικρον.

Covid Ερμού Πανδημία

Όχι σε λοκντάουν και μηνύματα περιορισμένης εξόδου, αλλά σε αυστηρότερα μέτρα προχωράει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να ελεγχθεί ο εκτροχιασμός της πανδημίας του Covid, ελέω της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία –όπως διευκρινίστηκε– θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα αντιμετώπισης εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών. Δύο φουρνιές από νέα μέτρα είναι στο πρόγραμμα, μετά τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας, με το πρώτο "πακέτο" να τίθεται σε λειτουργία από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, αλλάζοντας τα πλάνα για τις μετακινήσεις και τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και του ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων – τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, τα παγοδρόμια κι οι λοιπές εγκαταστάσεις παραμένουν διαθέσιμες για το κοινό, αλλά δεν θα ισχύουν οι δράσεις, όπως η Νύχτα Ευχών που ήταν να γίνει στην πλατεία Κοτζιά από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι για το διάστημα των γιορτών η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ συγκεκριμένα για τα super market, λόγω της υψηλής κίνησης για τα τραπέζια των ημερών, αποφασίστηκε να απαιτείται διπλή μάσκα (ή μάσκες ΚΝ-95) απ’ τους πελάτες κατά την παραμονή τους στο χώρο. Το ίδιο μέτρο ισχύει για τους πολίτες που θα επιβιβάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο Θάνος Πλεύρης για την τρίτη –αναμνηστική– δόση (ακόμη και πριν από τη συμπλήρωση των έξι μηνών), ενώ πριν από τα τραπέζια των ημερών έγινε ισχυρή σύσταση για self-test. Να θυμίσουμε ότι κάθε πολίτης δικαιούται τελικά δύο, αντί για ένα, self-test αυτές τις ημέρες, τα οποία και παραλαμβάνει δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Όσον αφορά το δεύτερο "πακέτο" μέτρων που θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας και τις συστάσεις των ειδικών που θα συνεδριάσουν στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρινίστηκε ότι δεν επίκειται λοκνταουν αλλά αλλαγές ως προς το ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.