Νέα μέτρα για τις γιορτές: Μάσκες παντού, φρένο στις εκδηλώσεις των δήμων, διπλή μάσκα σε super market και ΜΜΜ

Διά στόματος των Θάνου Πλεύρη και Γιάννη Οικονόμου ανακοινώθηκε το πρώτο «πακέτο» μέτρων για τις γιορτές και το ρεβεγιόν, ενώ αρχές του έτους έρχεται επόμενη ανακοίνωση, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν τα δεδομένα με την μετάλλαξη Όμικρον.

Covid Ερμού Πανδημία

Όχι σε λοκντάουν και μηνύματα περιορισμένης εξόδου, αλλά σε αυστηρότερα μέτρα προχωράει η κυβέρνηση, στην προσπάθεια να ελεγχθεί ο εκτροχιασμός της πανδημίας του Covid, ελέω της μετάλλαξης Όμικρον, για την οποία –όπως διευκρινίστηκε– θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα αντιμετώπισης εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών. Δύο φουρνιές από νέα μέτρα είναι στο πρόγραμμα, μετά τις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας, με το πρώτο "πακέτο" να τίθεται σε λειτουργία από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, αλλάζοντας τα πλάνα για τις μετακινήσεις και τον εορτασμό των Χριστουγέννων αλλά και του ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα, ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις των δήμων – τα χριστουγεννιάτικα πάρκα, τα παγοδρόμια κι οι λοιπές εγκαταστάσεις παραμένουν διαθέσιμες για το κοινό, αλλά δεν θα ισχύουν οι δράσεις, όπως η Νύχτα Ευχών που ήταν να γίνει στην πλατεία Κοτζιά από τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι για το διάστημα των γιορτών η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ συγκεκριμένα για τα super market, λόγω της υψηλής κίνησης για τα τραπέζια των ημερών, αποφασίστηκε να απαιτείται διπλή μάσκα (ή μάσκες ΚΝ-95) απ’ τους πελάτες κατά την παραμονή τους στο χώρο. Το ίδιο μέτρο ισχύει για τους πολίτες που θα επιβιβάζονται σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έκκληση προς τους πολίτες έκανε ο Θάνος Πλεύρης για την τρίτη –αναμνηστική– δόση (ακόμη και πριν από τη συμπλήρωση των έξι μηνών), ενώ πριν από τα τραπέζια των ημερών έγινε ισχυρή σύσταση για self-test. Να θυμίσουμε ότι κάθε πολίτης δικαιούται τελικά δύο, αντί για ένα, self-test αυτές τις ημέρες, τα οποία και παραλαμβάνει δωρεάν από τα φαρμακεία. 

Όσον αφορά το δεύτερο "πακέτο" μέτρων που θα ανακοινωθεί στις 3 Ιανουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της πανδημίας και τις συστάσεις των ειδικών που θα συνεδριάσουν στις 27 Δεκεμβρίου, διευκρινίστηκε ότι δεν επίκειται λοκνταουν αλλά αλλαγές ως προς το ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση, τις αθλητικές εκδηλώσεις και την τηλεργασία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

2023 Ελευσίς: Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές και το όραμα της τελετής έναρξης

Δέκα από τους βασικούς σχεδιαστές του πολυμεσικού προγράμματος για την τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας μιλούν για τις εμπνεύσεις και τα στοιχεία που ενσωμάτωσαν στα επιμέρους πρότζεκτ τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
30/01/2023

Η πρώην Βιοτεχνία Ελληνικών Μαντηλιών μεταμορφώνεται

Το ΥΠΠΟΑ δημιουργεί πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο παραδοσιακής τυποβαφικής τέχνης στο ιστορικό κτήριο του τυποβαφικού εργαστηρίουκ, στο Μεταξουργείο.

Η ώρα της Ελευσίνας: Μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον Chris Baldwin όσο η πόλη βρίσκεται σε δημιουργικό αναβρασμό

Λίγες μέρες έμειναν για την πολυαναμενόμενη αυλαία των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Πριν κατηφορίσουμε για Ελευσίνα, όμως, μιλήσαμε με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, γενικό καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Chris Baldwin, για το όραμά τους αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά το σχεδιασμό του καλλιτεχνικού προγράμματος και τη διοργάνωση της πλούσιας διήμερης τελετής έναρξης.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μπαζάρ βινυλίων στην Τεχνόπολη

Δύο αγαπημένα μπαζάρ στο κέντρο της Αθήνας, μια νέα έκθεση στη Στέγη και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 28/1 έως 3/2.

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.