Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στην πλατεία Συντάγματος

Πώς βοηθούν οι διαστημικές εφαρμογές την καθημερινότητά μας; Η European Space Expo καταφτάνει στις 28/3-5/4 στο Σύνταγμα για να μας δώσει τα φώτα της.

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στην πλατεία Συντάγματος

Πώς βοηθούν οι διαστημικές εφαρμογές την καθημερινότητά μας; Γίνεται από το… διάστημα να καταπολεμήσουμε τις φυσικές καταστροφές στη Γη, να βελτιώσουμε τη γεωργία και να προστατεύσουμε τα ψάρια; Αφού πέρασε από 23 ευρωπαϊκές πόλεις και έχοντας ήδη δεχτεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες, η European Space Expo καταφτάνει στις 28/3-5/4 στην Αθήνα για να μας δώσει τα φώτα της. Μη σας παραξενέψει λοιπόν ο λευκός θόλος που θα «ξεφυτρώσει» στην πλατεία Συντάγματος. Στο εσωτερικό του, στην περιοδεύουσα έκθεση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μπορείτε να μάθετε για το ευρύ φάσμα εφαρμογών που διατίθενται χάρη στα προγράμματα δορυφορικής πλοήγησης και γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνδυάζοντας δεδομένα από δορυφόρους και επίγειους αισθητήρες, το πρόγραμμα Copernicus παρέχει επιχειρησιακές υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος καθώς και της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών. Με τη συνδρομή του λ.χ. οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την ποιότητα των υδάτων ενώ λειτουργεί υποστηρικτικά και για τις ομάδες επείγουσας βοήθειας σε περιπτώσεις καταστροφών, όπως οι μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την κεντρική Ευρώπη πέρσι. Το Galileo πάλι, το σύστημα παγκόσμιας δορυφορικής πλοήγησης της Ευρώπης, προσφέρει υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονισμού ακριβείας. Καθημερινά, στο πλαίσιο της έκθεσης, επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα θα πραγματοποιούν δεκαπεντάλεπτες παρουσιάσεις για μια σειρά θεμάτων και θα απαντούν στις ερωτήσεις σας. Ανάμεσά τους, ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο Χάρης Κοντοές και ο Αθανάσιος Γκανάς από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο Ιωάννης Δαγκλής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Στέφανος Καββαδάς από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών κ.ά. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ευρωπαϊκή έκθεση διαστήματος

  • Εκδηλώσεις

Μέσα από διαδραστικά εκθέματα και ομιλίες ανακαλύπτουμε τα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινή μας ζωή (π.χ. το ευρωπαϊκό GPS Galileo κ.ά.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/05/2024

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.