Συμπόσιο με τον Χρήστο Γιανναρά στο Εθνικό Θέατρο

Ο καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας Χρήστος Γιανναράς την Τρίτη 31/3 θα συζητήσει με το κοινό για την αξία του Θεάτρου και της Αγοράς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Συμπόσιο με τον Χρήστο Γιανναρά στο Εθνικό Θέατρο

Το Εθνικό Θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης ετοιμάζουν το «Συμπόσιο του Μαρτίου» και μας προσκαλούν να παρακολουθήσουμε την ομιλία του ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας του Παντείου Χρήστου Γιανναρά με θέμα «Γιατί το Θέατρο και η Αγορά συγκροτούν την ελληνίδα “πόλιν”», στις 31/3, ώρα 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο στόχος είναι η ομιλία να οδηγήσει σε συζήτηση με το κοινό με θέμα τη διαχρονική σχέση της αρχαίας Αγοράς της πόλης, του Θεάτρου και τις επιρροές τους στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Αγορά και το Θέατρο ήταν τότε κυρίαρχοι θεσμοί της πολιτείας. Ο ένας ήταν πολιτικός ως κέντρο συζήτησης και λήψης πολιτικών αποφάσεων στη δημόσια ζωή, ενώ ο άλλος διαδραστικός ως μέσο έμπρακτης έκφρασης της «ψυχής» της πόλης και γέννημα-θρέμμα της δημοκρατίας όπου ηθοποιοί και κριτές ήταν οι πολίτες. Το πώς διαμορφώνεται η Αγορά στη σημερινή εποχή των μέσων μαζικής επιρροής και πώς το Θέατρο γίνεται κυματοθραύστης των λαϊκών κραδασμών των καιρών μας, είναι μεταξύ των ερωτημάτων αλλά και των παραλληλισμών που θα τεθούν επί τάπητος με συντονιστή του «Συμποσίου του μήνα» τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.

Πληροφορίες: Εθνικό Θέατρο, Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κων/νου 22-24, τηλ. 210 5288164 & 210 5288111

Περισσότερες πληροφορίες

Γιατί το Θέατρο και η Αγορά συγκροτούν την ελληνίδα «πόλιν»

  • Εκδηλώσεις

Καλεσμένος στο «Συμπόσιο του μήνα» του Εθνικού Θεάτρου, ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χρ. Γιανναράς εξετάζει ποια είναι Αγορά (η συνέλευση των πολιτών) σήμερα στην εποχή των ποικίλλων μέσων μαζικής επιρροής καθώς και το πόσο το θέατρο εκφράζει τους κραδασμούς του ταραγμένου καιρού μας. Θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.