Bloom in Athens: όταν οι έφηβοι καινοτομούν!

Ένα νέο εφηβικό site καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας από μαθητές του Β’ Πειραματικού Λυκείου Αθηνών μας συστήνεται

Bloom in Athens: όταν οι έφηβοι καινοτομούν!

Μια ομάδα δραστήριων μαθητών του Β’ Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Αθηνών στους Αμπελόκηπους, δημιούργησαν το Νοέμβρη του 14’ μια διαδικτυακή πλατφόρμα που απευθύνεται σε νέους κι εφήβους, το «Bloom in Athens». Τα μέλη της βρέθηκαν στο γραφείο μας και μας διηγήθηκαν τη δημιουργική περιπέτειά τους.

Πώς ξεκίνησαν

Προηγήθηκε ένα γκάλοπ, με το οποίο οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές, ξεχώρισαν τους τομείς που έχουν πέραση στη νεολαία. Έστησαν έτσι μια… επιχειρηματική ομάδα αναζητώντας τρόπους κι αντικείμενα συνεργασίας, προώθησης, marketing. Με μηδενικό budget δεν χρειάστηκε αρχικά παρά μια μικρή συνεισφορά των μαθητών, των καθηγητών και των δικών τους ανθρώπων για έκδοση φυλλαδίων. Οι ίδιοι μας λένε ότι ο αυθορμητισμός στη γραφή, η διαδραστική επαφή μέσω διαδικτύου, η μετάδοση θετικών επιρροών και ευχάριστων (επιτέλους) ειδήσεων για διάφορα αντικείμενα που ενδιαφέρουν τα παιδιά, γίνεται «σπίθα» για να κάνουν κάτι διαφορετικό, να σηκωθούν από τους καναπέδες, τα γραφεία, τα κρεβάτια τους κι αντί να βαλτώνουν, να μοιράζονται δημιουργικά τις ιδέες τους ενεργοποιώντας ποικιλοτρόπως το μυαλό τους.

Κλικ στη νεανική ματιά

Με γύρω στα 15.000 χτυπήματα στο site ως τώρα, οι μαθητές φιλοξενούν θέματα και νέα από τον αθλητισμό, τις τέχνες, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των νέων στη μουσική και τον κινηματογράφο. Τα παιδιά συχνά συνθέτουν αφιερώματα μουσικών συγκροτημάτων κι ετοιμάζονται να καταγράψουν τα φετινά καλοκαιρινά events της Αθήνας συμβουλευόμενοι σταθερά το Αθηνόραμα. Η ιστοσελίδα τους φιλοξενεί επίσης συνεντεύξεις επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ φροντίζουν να μας κατατοπίσουν για τα «πού, πώς, τί» της πόλης σε αξιοθέατα, εκδηλώσεις και δραστηριότητες με οδηγό τα δρομολόγια του Αττικού Μετρό. Επιπλέον επικοινωνούν μέσω της ιστοσελίδας αυτής τις περιβαλλοντικές και αντιρατσιστικές τους ανησυχίες. Η Στέλλα, ο Κώστας, ο Μάριος και η καθηγήτριά τους Νίκη συμφωνούν ότι είναι ικανοποιημένοι από τη δράση τους γιατί σε ένα μόλις μήνα λειτουργίας του «Bloom in Athens», μας δείχνουν ότι από το μηδέν μπορούν να γίνουν σημαντικά επιτεύγματα, αν αγνοήσει κανείς τις δυσκολίες και τις προκλήσεις κάνοντας ένα «μπλουμ» στα βαθιά νερά, και μαζί με τους συνομηλίκους κινητοποιήσει και τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο για το καλό των νέων.

Mίλτος Αττάρτ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, μέσα στο Α’ τετράμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 2.738 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έναντι 2.506, το 2023.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.