El Galpon: ένας νέος πολυχώρος ανοίγει με δωρεάν μαθήματα τάνγκο

Σας έλειψαν οι μιλόγκες του El Bandoneon στο Θησείο; Ο Λουίς και η Έλενα Μέστρε μας δίνουν ραντεβού για χορό και δωρεάν μαθήματα στο El Galpon στο Βοτανικό.

El Galpon: ένας νέος πολυχώρος ανοίγει με δωρεάν μαθήματα τάνγκο

Από τους πρωτεργάτες του τάνγκο στην Αθήνα (δημιουργοί της Academia del Tango και του Φεστιβάλ Tango Acropolis), ο Λουίς και η Έλενα Μέστρε έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να σκηνογραφούν ατμοσφαιρικούς χώρους μέσα από στέκια όπως το café και το εστιατόριο El Bandoneon. Το El Galpon λοιπόν που ετοιμάζουν για ν’ ανοίξει την ημέρα των ερωτευμένων έρχεται να φέρει στο Βοτανικό κάτι από την αύρα των τανγκερίας του Μπουένος Άιρες της μπελ επόκ. Το όνομά του το δανείζεται από τον ομώνυμο πολυχώρο της αργεντίνικης πρωτεύουσας όπου πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Tango Buenos Aires. Στόχος όμως του γνωστού χορευτικού ντουέτου είναι εδώ, πέρα από τα μαθήματα της σχολής τους Escuela Argentina de Tango en Grecia και βραδιές χορού, να φιλοξενούνται επιπλέον θεατρικά και εικαστικά δρώμενα. Στον ψηλοτάβανο χώρο ενός πάλαι ποτέ συνεργείου, η ενιαία σάλα 200 τ.μ. ντύθηκε με βελούδινους καναπέδες, κηροπήγια, πολυέλαιους και υφάσματα στην οροφή και στις 14/2 (στις 10 μ.μ.) η πίστα της ανοίγει με σόου από τους Άνα Αρίζα και Μάρκο ντε Καμίλι, πρωταθλητές Μεσογείου 2014 στην κατηγορία tango escenario. Οι λάτρεις του χορού του πάθους μπορούν να υπολογίζουν ότι εδώ θα βρίσκουν μια φιλόξενη μιλόγκα κάθε Σαββατόβραδο (εισιτήριο € 7 με κρασί). Επιπλέον όμως, το διάστημα 18-28/2 (στις 7-8 μ.μ.) ο Λουίς και η Έλενα μας προσκαλούν να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο τάνγκο μέσα από μια σειρά δωρεάν μαθημάτων. El Galpon, Παγγαίου 6, Βοτανικός, έναντι μετρό Κεραμεικός, 2103479196.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.