Κουκούτσι: Νέο βιβλιοστέκι

Tο στέκι των εκδόσεων Κουκούτσι, που μόλις άνοιξε στη Διδότου 18, σκορπά απλόχερα σπιτική ζεστασιά σ’ όποιον διαβεί το κατώφλι του.

Κουκούτσι: Νέο βιβλιοστέκι

Η ταμπέλα του, που θα τοποθετηθεί από μέρα σε μέρα, θα γράφει «Εκδοτικός οικίσκος - Βιβλιοπωλείο» και η αλήθεια είναι ότι το ολοκαίνουργιο στέκι των εκδόσεων Κουκούτσι στο Κολωνάκι (Διδότου 18), με τα ανατολίτικα κιλίμια στο δάπεδο και το σεκρετέρ-αντίκα στη βιτρίνα, σκορπά απλόχερα σπιτική ζεστασιά σ’ όποιον διαβεί το κατώφλι του. «Επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε με διαφορετικό τρόπο σημαντικούς συγγραφείς από την εποχή του Δάντη ως τις μέρες μας αλλά και να εστιάσουμε σε λιγότερο προβεβλημένους λογοτέχνες», μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης και συγγραφέας Βασίλης Ζηλάκος για τις εκδοτικές επιλογές του. Έτσι, στα πορφυρά ράφια φιγουράρουν τίτλοι ποίησης και λογοτεχνίας, Πάουντ και Λαμπορδέτα, αναγεννησιακές φωνές (π.χ. Ισαμπέλα Ντιμόρα) αλλά και σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί (Έλσα Κορνέτη, Φώτης Γερασίμου κ.ά.), ενώ μέσα στο χρόνο η λίστα θα ενισχυθεί από δέκα μεταφράσεις (Σαίξπηρ, Μάρλοου κ.ά.) και φιλοσοφικά κείμενα. Από τα μέσα Φεβρουαρίου πάντως θα βρείτε επιπλέον αφορμές για ένα πέρασμα, αφού εδώ θα φιλοξενούνται και μικρές εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.