Διαδικτυακή… βιοποικιλότητα

Ο νέος διαδικτυακός τόπος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) (www.biodiversity-info.gr) παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις 17/12 (10.30 π.μ.) και μας καλεί να ανακαλύψουμε τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας.

Διαδικτυακή… βιοποικιλότητα


«Ξεφυλλίζοντας» τις διαδικτυακές σελίδες του θα ταξιδέψεις σε κάποιες από τις πιο όμορφες γωνιές της ελληνικής φύσης, από τον Ταϋγετο μέχρι τις Πρέσπες, θα μάθεις για προστατευόμενες περιοχές και γιατί είναι σημαντικά αυτά τα οικοσυστήματα ενώ σου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχεις σε δράσεις διατήρησης και ανάδειξης του φυσικού πλούτου. Η ιστοσελίδα προσφέρει σε ψηφιακή μορφή τα τεκμήρια της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) όπως μελέτες και ερευνητικές εργασίες αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του ΕΚΒΥ. Εάν πάλι θέλεις να μάθεις την ακριβή τοποθεσία σημαντικών περιοχών για την βιοποικιλότητα, ο δικτυακός χάρτη φύσης και βιοποικιλότητας σε μεταφέρει στις προστατευόμενες τοποθεσίες και υγρότοπους αλλά και σε ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σε πολλά άλλα γεωχωρικά δεδομένα.

Στις 17/12, ο νέος διαδικτυακός τόπος του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων παρουσιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η ημερίδα ξεκινά με την προβολή ταινίας για τα πενήντα χρόνια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ενώ ακολουθούν χαιρετισμοί από την πρόεδρο του Μουσείου Νίκη Γουλανδρή και τον ειδικό γραμματέα ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνο Τριάντη. Στη συνέχεια, πριν την παρουσίαση της ιστοσελίδας ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβολίου ΕΚΒΥ μιλά για την συμβολή του ΕΚΒΥ στην διάδοση της γνώσης για την βιοποικιλότητα και τη φύση και η Δέσποινα Βώκου, καθηγήτρια και διευθύντρια του Τομέα Οικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μιλά για τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και την αξία του. Πριν λήξει η ημερίδα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση «Ανακαλύψτε την άγνωστη Ελλάδα- προστατευόμενες περιοχές». Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες

Δικτυακός Τόπος για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας

  • Εκδηλώσεις

Παρουσίαση της ιστοσελίδας του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.