Όλγα Ρεσβάνη: τα ευφάνταστα κοσμήματα που μας… γυάλι-σαν

Μποέμ και παιχνιδιάρικα μαζί, κάποτε σαν φωτεινά μωσαϊκά κι άλλοτε σαν πίνακες αφηρημένης ζωγραφικής, τα κοσμήματα της Όλγας Ρεσβάνη κέρδισαν την προσοχή μας. Να γιατί αξίζει να τα γνωρίσετε.

Όλγα Ρεσβάνη: τα ευφάνταστα κοσμήματα που μας… γυάλι-σαν

Σπούδασε οικονομικά αλλά οι τέχνες έβρισκαν πάντα τον τρόπο να «τρυπώνουν» δημιουργικά στην καθημερινότητά της. Μετά όμως από αρκετούς πειραματισμούς (με την κεραμική, τη ζωγραφική, το βιτρό), η Όλγα Ρεσβάνη «κόλλησε» με το γυαλί όταν γνώρισε την τεχνική fusing. «Με μαγεύει αυτό το υλικό: μπορείς να παίξεις πάνω στο γυαλί με τα χρώματα αλλά και να αναδείξεις το φως μέσα από τη διαφάνειά του. Η τεχνική fusing (στην οποία το γυαλί ψήνεται σε ειδικό φούρνο σε υψηλές θερμοκρασίες, από 600 βαθμούς και πάνω) βοηθά ιδιαίτερα στο να αναδειχθούν αυτές οι δυνατότητές του. Επιτρέπει όμως ταυτόχρονα στον καλλιτέχνη να επεμβαίνει με μεγαλύτερη ελευθερία στη φόρμα του αντικειμένου που δημιουργεί». Μποέμ και παιχνιδιάρικα μαζί, τα μενταγιόν, τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια και οι καρφίτσες της Όλγας κάποτε θυμίζουν φωτεινά μωσαϊκά κι άλλοτε φέρνουν στο νου τον δυναμισμό της εικαστικής χειρονομίας. Φως, χρώμα, αισιοδοξία: τα κοσμήματά της ανακαλούν σε μικρογλυπτικές φόρμες ρευστές γεωμετρίες και τον πολύχρωμο κόσμο της φύσης. Μπορείτε να τα δείτε στο http://olga-resvani.blogspot.gr/ , ενώ σύντομα θα φροντίσει να μας τα παρουσιάσει σε εκθέσεις και ίσως και σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Όλγα Ρεσβάνη: τα ευφάνταστα κοσμήματα που μας… γυάλι-σαν - εικόνα 1
Όλγα Ρεσβάνη: τα ευφάνταστα κοσμήματα που μας… γυάλι-σαν - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας, μέσα στο Α’ τετράμηνο του 2024, έχουν πραγματοποιηθεί 2.738 έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έναντι 2.506, το 2023.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.