Ξενάγηση στο Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Λίγες ώρες προτού ρίξει αυλαία για φέτος, την Κυριακή 19/10 (10.30 π.μ.), το φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών μας ανοίγει παράθυρα στην ιστορία δύο κεντρικών δρόμων της πόλης, της Μάρνη και της Πατησίων.

Ξενάγηση στο Μικρό Παρίσι των Αθηνών

Σε ποιον χρωστά το όνομά της η οδός Καρόλου; Πού έμενε η Μαρία Κάλλας; Και πού κυλούσε το ρέμα του Κυκλοβόρου; Λίγες ώρες προτού ρίξει αυλαία για φέτος, την Κυριακή 19/10 (10.30 π.μ.), το φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών μας ανοίγει παράθυρα στην ιστορία δύο κεντρικών δρόμων της πόλης, της Μάρνη και της Πατησίων. Παρέα με την ξεναγό και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νικολέττα Τασσοπούλου θα περπατήσουμε από την Πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι το Πεδίον του Άρεως και θα ανακαλύψουμε παλιά και σύγχρονα θέατρα, πολιτιστικές δομές με ιστορία, νεοκλασικά και αρ νουβό κτίρια αλλά και ιστορικά γλυπτά.

Περισσότερες πληροφορίες

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών

  • Εκδηλώσεις

Με θέμα «Από την Belle Epoque στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 100 χρόνια μετά», επιστρέφει στην περιοχή πέριξ των πλατειών Ομονοίας, Καραϊσκάκη και Βάθης με θέατρο, χορό, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, μόδα, διαλέξεις και συζητήσεις

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.