Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα»

Η Vice President & Managing Director του Mediterranean College Κατερίνα Ξυνή μας μιλά για το εκπαιδευτικό ίδρυμα με παρουσία από το 1977 και για τους δημοφιλείς κλάδους σπουδών.

Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα»

Η Vice President & Managing Director του Mediterranean College Κατερίνα Ξυνή μας μιλά για το εκπαιδευτικό ίδρυμα με παρουσία από το 1977 και για τους δημοφιλείς κλάδους σπουδών.

Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα» - εικόνα 1

Πόσα χρόνια παρουσία έχει το Mediterranean College στην Ελλάδα και τι το ξεχωρίζει στο χώρο;
Το Mediterranean College είναι το πρώτο Ελληνικό Αγγλόφωνο Ιδιωτικό Κολλέγιο με τη μεγαλύτερη εμπειρία και ιστορική διαδρομή που από το 1977, μεταφέρει τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό που μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει είναι την εμπιστοσύνη του κόσμου σε επίπεδο επιλογής Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για τις σπουδές τόσο τις δικές τους όσο και των παιδιών τους ή συγγενικών προσώπων. Μια εμπιστοσύνη που καλλιεργήθηκε σταδιακά μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν και βασίστηκε σε τρία σημαντικά χαρακτηριστικά: το κύρος, την αξιοπιστία και την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας.

H συνεργασία franchise που διατηρούμε με το University of Derby - το οποίο είναι στο Top50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων - αποδεικνύει την ακαδημαϊκή αξιοπιστία του Κολλεγίου μας και το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Το MC Employability Scheme (www.mc-employability.gr), είναι ένας ακόμη λόγος. Το δραστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της απασχολησιμότητας των φοιτητών μας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται μοναδικές υπηρεσίες καριέρας (ατομικός σχεδιασμός ανάπτυξης σταδιοδρομίας, πρακτική άσκηση, εκπαιδευτικές επισκέψεις, ετήσιο Employability Fair, εξειδικευμένα σεμινάρια & εργαστήρια, κ.α.).

Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα» - εικόνα 2

Σε ποιους τομείς σπουδών ειδικεύεστε;
Το Mediterranean College προσφέρει 9 Προπτυχιακά (Bachelor’s) και 7 Μεταπτυχιακά (Master’s) αναγνωρισμένα και πρόσφατα ανανεωμένα προγράμματα στους πιο περιζήτητους Τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Μηχανολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών, Πληροφορικής, Δικτύων και Ασφάλειας από το University of Derby, που ανήκει στο Top50 των Βρετανικών Πανεπιστημίων (Guardian University Guide).
Αξίζει να αναφερθεί ότι το του University of Derby είναι το 1ο σε κατάταξη Βρετανικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα στις ειδικότητες Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing, Παιδαγωγικών και Μηχανολογίας. Το Mediterranean College είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης. οι τίτλοι σπουδών του απονέμονται απευθείας από το συνεργαζόμενο Βρετανικό Πανεπιστήμιο και αναγνωρίζονται από το UK Naric (βρετανικός φορέας αντίστοιχος του ΔΟΑΤΑΠ).

Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα» - εικόνα 3

Ποιες ειδικότητες ανεβαίνουν σε προτιμήσεις τα τελευταία χρόνια;
Θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια αυτό που παρατηρούμε κυρίως είναι η ανάδειξη προτιμήσεων σε συγκεκριμένες εξειδικεύσεις σε κάθε κλάδο σπουδών από τις προσφερόμενες στο Mediterranean College. Συνήθως μάλιστα οι εξειδικεύσεις αυτές συμπίπτουν με τις τάσεις της αγοράς εργασίας σε κάθε τομέα.
Έτσι, στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων δημοφιλέστερο πρόγραμμα είναι με διαφορά το ΜΒΑ, γεγονός που οφείλεται τόσο στην εξειδίκευση του Mediterranean College στην παροχή αυτού του προγράμματος (καθώς ήταν το πρώτο Κολλέγιο που προσέφερε ΜΒΑ στην Ελλάδα από το 1990) όσο και στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που οδηγεί στην επιλογή του Κολλεγίου από πλήθος στελεχών για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές. Στη Σχολή Ψυχολογίας ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών τα μεταπτυχιακά προγράμματα Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, καθώς τους εξασφαλίζουν τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος στην Ελλάδα. Στη Σχολή Παιδαγωγικών ιδιαίτερη ζήτηση έχουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα Ειδικής Αγωγής, που επίσης προμηνύουν λαμπρές επαγγελματικές προοπτικές για τους αποφοίτους τους.
Στη Σχολή Πληροφορικής ανεβαίνουν σε προτιμήσεις τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που εξειδικεύουν τους φοιτητές στα Δίκτυα και την Ασφάλεια, τόσο λόγω της ζήτησής τους στην αγορά εργασίας όσο και λόγω του ότι το Mediterranean College είναι το μόνο εξειδικευμένο Κολλέγιο στις σπουδές Δικτύων και μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες CISCO στην Ελλάδα. Στη Σχολή Μηχανικών ξεχωρίζει σημαντικά το προπτυχιακό πρόγραμμα στη Μηχανολογία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Mediterranean College είναι το πρώτο και μοναδικό Κολλέγιο που προσφέρει bachelor Μηχανολόγων Μηχανικών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ένα από τα 50 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το University of Derby.

Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα» - εικόνα 4

Με τι ισοδυναμούν τα πτυχία του Mediterranean College και πώς αναγνωρίζονται;
Με το Προεδρικό Διάταγμα 38|2010 ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η Ευρωπαϊκή Οδηγία 36/2005 και επιλύθηκε το θέμα της επαγγελματικής αναγνώρισης των κατόχων πτυχίων από Πανεπιστήμια χωρών της Ε.Ε., στους οποίους περιλαμβάνονταν και όσοι είχαν αποκτήσει αυτά τα πτυχία μέσω φοίτησης σε Κολλέγια. Έτσι, οι απόφοιτοι του Mediterranean College μπορούν να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, μπορούν να διεκδικήσουν σχετική προαγωγή ή μισθολογική αναβάθμιση, μπορούν να μετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων Οργανισμών και γενικά έχουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Η αναγνώριση των Πτυχίων γίνεται με την κατάθεση δικαιολογητικών στο αρμόδιο Συμβούλιο του Υπ. Παιδείας – ΣΑΕΠ. Στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, πολλές ήταν οι αναγνωρίσεις προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σπουδαστών του Mediterranean College ως ισοδύναμων επαγγελματικά με εκείνων των δημοσίων ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων του Κολλεγίου, απέκτησαν ισοδύναμα δικαιώματα άσκησης του επαγγέλματός τους στη χώρα μας και σε όλη την Ε.Ε. Ενδεικτικά ορισμένα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα οποία αναγνωρίστηκαν ως ισοδύναμοι επαγγελματικά, με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών του Mediterranean College είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα Α.Τ.Ε.Ι Αθηνών και Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Γιατί να έρθει κάποιος στο Mediterranean College για περαιτέρω σπουδές σε επίπεδο Δια Βίου Μάθησης;
Διότι η διαρκής ανανέωση των προσωπικών δεξιοτήτων του εργαζόμενου και η συνεχής εκπαίδευση του νέο-εισερχόμενου στην αγορά εργασίας, αποτελούν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση όσο και για σταθερή ανέλιξη.
Το Mediterranean Professional Studies (MPS) αποτελεί φυσική συνέχεια του Mediterranean College και προσφέρει σύγχρονα και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών στους κλάδους της Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας, Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού – Ναυτιλίας, Πληροφορικής και Μηχανικής. Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης, όπως το Pearson, το NCFE, η CISCO, η TUV, η Microsoft και η ISON Psychometrica, το Mediterranean Professional Studies (MPS) προσφέρει Advanced Professional Diplomas (μεταπτυχιακές πιστοποιήσεις), Professional Diplomas (επαγγελματικές εξειδικεύσεις), Higher National Diplomas (HNDs), Executive Diplomas και Professional Certificates (επαγγελματικά σεμινάρια), διάρκειας από λίγες ώρες έως δύο έτη.
Οι προαναφερθείσες συνεργασίες προσδίδουν αξιοπιστία και κύρος στα προγράμματα του MPS, αλλά και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και έρευνας στους σπουδαστές του. Το περιεχόμενο τους ανανεώνεται συνεχώς ώστε να ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες πρακτικές κάθε κλάδου, η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά και προσφέρεται δυνατότητα ευέλικτης φοίτησης – απογεύματα ή Σάββατα – για κατοίκους περιφέρειας και άτομα με χρονικούς περιορισμούς. Διδάσκουν έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, έμπειροι επαγγελματίες και καταξιωμένα στελέχη.

Κατερίνα Ξυνή: «έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού μεταφέροντας τη βρετανική εκπαίδευση στην Ελλάδα» - εικόνα 5

Μιλήστε μας για τις υποδομές σας; Τι προσφέρετε στους φοιτητές σ’ αυτό το επίπεδο;
Οι πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, η μοντέρνα αισθητική και ένα δημιουργικό περιβάλλον, συνθέτουν το κλίμα για μια ανώτερη εμπειρία μάθησης και μια αξέχαστη φοιτητική ζωή. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Mediterranean College σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνολικής επιφάνειας 7.000 τ.μ., έχουν σχεδιαστεί με σύγχρονες και υψηλές προδιαγραφές αρχιτεκτονικής και λειτουργικότητας, εξασφαλίζοντας στους φοιτητές του Κολλεγίου ένα άνετο και δημιουργικό περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης.
Οι υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών και οι σύγχρονες υποδομές του, περιλαμβάνουν: υπηρεσίες καριέρας - γραφείο εργασίας, προσωπικό σύμβουλο - καθηγητή, γραφείο φοιτητικών θεμάτων & φοιτητική μέριμνα, τμήμα υποστήριξης στην αγγλική γλώσσα, υποτροφίες, βιβλιοθήκη κλασσική και ηλεκτρονική, ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης - ηλεκτρονική τάξη, σύγχρονα εργαστήρια καθώς και ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων εταιριών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/04/2024

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.