Στην Ελευσίνα μια βραδιά

Δεκαεπτά θεατρικά, οκτώ συναυλιακά, επτά κινηματογραφικά, δύο εικαστικά ραντεβού η φετινή σοδειά του Φεστιβάλ Αισχύλεια που πάντα μας δίνει καλές αφορμές για να κατηφορίσουμε στην εμβληματική πολιτεία των αρχαίων Μυστηρίων και της σύγχρονης αποβιομηχάνισης (στις 12-27/7 και 27/8-5/10).

Στην Ελευσίνα μια βραδιά

Δεκαεπτά θεατρικά, οκτώ συναυλιακά, επτά κινηματογραφικά, δύο εικαστικά ραντεβού η φετινή σοδειά του Φεστιβάλ Αισχύλεια που πάντα μας δίνει καλές αφορμές για να κατηφορίσουμε στην εμβληματική πολιτεία των αρχαίων Μυστηρίων και της σύγχρονης αποβιομηχάνισης (στις 12-27/7 και 27/8-5/10). Στο επιβλητικό Παλαιό Ελαιουργείο θα κάνουν στάση κάποιες από τις πιο υποσχόμενες παραστάσεις αρχαίου δράματος της σεζόν («Πέρσες» από τη Νικαίτη Κοντούρη, «Βάτραχοι» από τον Γιάννη Κακλέα, «Βάκχες» διά χειρός Άντζελας Μπρούσκου, «Ιππόλυτος» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου) αλλά και δημιουργοί και ομάδες όπως οι Vasistas, Ubuntu, 4Frontal και Violet Louise, ενώ σε έντεχνες και τζαζ ατραπούς θα κινηθούν τα συναυλιακά ραντεβού (Άλκηστη Πρωτοψάλτη και Ελευθερία Αρβανιτάκη, Imam Baildi, Σόνια Θεοδωρίδου, Θάνος Μικρούτσικο, Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος κ.ά.). Η εβδομάδα κινηματογράφου τον Σεπτέμβριο διατρέχει τη φετινή εγχώρια παραγωγή μέσα από δημιουργίες νέων αλλά και καταξιωμένων σκηνοθετών (από «Miss Violence» έως «Μικρά Αγγλία»). Την προσοχή μας όμως έχουν κερδίσει και οι εικαστικές μετακλήσεις αφού το Παλαιό Ελαιουργείο παραδίδεται στις παρεμβάσεις του πρωτοπόρου της Άρτε Πόβερα Μικελάντζελο Πιστολέτο ενώ η ανερχόμενη Μαίρη Ζυγούρη ενορχηστρώνει μια σύγχρονη τελετουργία στον άξονα της Ιεράς οδού από τον Κεραμεικό έως το ελευσίνιο ιερό.

Περισσότερες πληροφορίες

Εργασία Βάκχες

  • Performance
  • Διάρκεια: 60 '

Σόλο αφήγηση των «Βακχών» του Ευριπίδη, σε μια παράσταση που περιλαμβάνει στοιχεία σωματικού θεάτρου, χορού, γλυπτικής, ζωγραφικής, μουσικής και τραγουδιού

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.