Πικνίκ στο πάρκο

Με διάθεση για άραγμα, με την παρέα για ποδηλατάδα, με τα παιδιά για παιχνίδι, ένα κοντινό πικνίκ μπορεί να λειτουργήσει ως σωτήριο… φιλί της ζωής εκείνες τις ημέρες που απλώς δεν αντέχετε άλλο να περιμένετε μέχρι τις διακοπές. Κι έχουμε εναλλακτικές και μέσα στον αστικό ιστό και στις παρυφές της πόλης.

Πικνίκ στο πάρκο

Με διάθεση για άραγμα, με την παρέα για ποδηλατάδα, με τα παιδιά για παιχνίδι, ένα κοντινό πικνίκ μπορεί να λειτουργήσει ως σωτήριο… φιλί της ζωής εκείνες τις ημέρες που απλώς δεν αντέχετε άλλο να περιμένετε μέχρι τις διακοπές. Κι έχουμε εναλλακτικές και μέσα στον αστικό ιστό και στις παρυφές της πόλης. Στον Εθνικό Κήπο, λ.χ., δίνουμε ραντεβού στο ξέφωτο με τα αρχαία δίπλα στην παιδική χαρά ή στο πριβέ παγκάκι στο βράχο της Αμαλίας. Τα πιτσιρίκια πάντως κάνουν… πάρτι και στο Πάρκο Στρατού, τόσο παίζοντας στον παιδότοπο όσο και με φόντο τα έργα τέχνης από την υπαίθρια συλλογή της Εθνικής Γλυπτοθήκης. Για όσους κινούνται στα βόρεια, το πευκόφυτο Κτήμα Συγγρού στα Ανάβρυτα είναι η πιο κοντινή ανάσα δάσους στην Κηφισίας, ενώ για ποδηλατάδες και χαλάρωση με φόντο την (τεχνητή) λίμνη είναι κλασική αξία το Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Όταν όμως η διάθεση σηκώνει μίνι εκδρομή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κτήμα Τατοΐου. Παίρνουμε κουβερτούλα, γεμίζουμε το καλάθι μας με νοστιμιές από κάποιο καλό παντοπωλείο (γεμιστές με τυρί πιπεριές Ναουμίδη, γαύρος μαρινάτος της Zoe’s Greek, salami mini sticks Δαγρέ, ντολμαδάκια της Μαριάννας, ταμπουλέ και καροτοσαλάτα του αρμένικου εργαστηρίου Μαρί Μαμ Μία) και αράζουμε στο μεγάλο λιβάδι κάτω από την παμπάλαια αχλαδιά, κάτω από τα πλατάνια στους στάβλους ή στη σκιά των βελανιδιών περιμετρικά του Διευθυντηρίου. Αν όμως έχει κόσμο, μπορεί και να το ρίξουμε στην πεζοπορία. Μιάμιση ώρα ποδαρόδρομος είναι από το ανάκτορο μέχρι την τεχνητή (χωρίς νερό) λίμνη Κιθάρα, ωστόσο η διαδρομή μες στο δάσος και η θέα στο λεκανοπέδιο είναι σούπερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.