Μετά την εμπειρία "Σymposio" δεν θα ξαναδούμε ποτέ τη Βαρβάκειο με το ίδιο μάτι

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, αρπίστριες να διαδέχονται aerial ακροβάτες και ροκ όπερες να πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, η κεντρική αγορά της Αθήνας μεταμορφώθηκε σε κάτι το τελείως διαφορετικό, εδραιώνοντας μια νέα όψη που ανυπομονούμε να αντικρίσουμε ξανά στο επόμενο event του «Σymposio» στις 15 Ιανουαρίου 2023.

Symposio Βαρβάκειος

Στην Αρχαία Αθήνα, τα συμπόσια ήταν γιορτές φαγοποσίας με κρασί και μεζέδες, χορεύτριες, ακροβάτες και μουσικούς, στη σύγχρονη εποχή της πόλης, όμως, το "Σymposio" είναι ένα ανατρεπτικό event που, ήρθε για να αλλάξει δια παντός την εικόνα που έχουμε για την κεντρική αγορά της Αθήνας. Ένα πανδαισιακό, πολυαισθητηριακό happening, που μεταμορφώνει τη Βαρβάκειο σε σκηνικό αστικής γιορτής, χρησιμοποιώντας τη γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος ως background ενός μεγάλου πάρτι όπου τενόροι συναντούν techno DJs, αρπίστριες διαδέχονται aerial ακροβάτες και ροκ όπερες πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής.

Symposio Βαρβάκειος

Αυτό ακριβώς που βιώσαμε, δηλαδή, στο περασμένο "Σymposio" της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, παρέα με 6.000 ακόμη άτομα, που από νωρίς το μεσημέρι, μέχρι αργά το βράδι, είδαν μια νέα, εντελώς διαφορετική πτυχή της πόλης να ζωντανεύει μπρος τους. Και δεν είδαν απλώς, αλλά γεύτηκαν κιόλας, με street food κιόσκια να σερβίρουν τη γεύση της Δημοτικής Αγοράς σε αναπάντεχες εκδοχές.

Symposio Βαρβάκειος

Από φρέσκα ζυμαρικά και αφράτα bao bans με γαρίδα ή μπακαλιάρο, ταιριασμένα με ελληνικό βιολογικό κρασί, μέχρι στρείδια συνδυασμένα με vodka και χαβιάρι –ναι, χαβιάρι!- συνοδεία σαμπάνιας, τα γευστικά spots του Σymposio ανέδειξαν τη φρεσκάδα της εκλεκτής πρώτης ύλης που αποτελεί την καρδιά της Βαρβακείου. Σούσι, tempuras, hot dogs και σουβλάκια συμπλήρωσαν την παλέτα, ενώ οι λάτρεις των καθαρά ελληνικών γεύσεων συνέρρευσαν στο stand με το μαρινάτο χταπόδι σε καλαμάκι και τον street πατσά σε κούπα.

Symposio Βαρβάκειος

H άρπα στην είσοδο της Βαρβακείου αγοράς, η rock opera, τα fire shows των DJ sets, τα aerial ακροβατικά από την οροφή της Αγοράς, αλλά και η έκθεση τέχνης της Κάλλιας Παπαθεοδώρου με πίνακες εγκαυστικής, δημιούργησαν ένα καλειδοσκοπικό σύμπαν, στο οποίο έδωσαν beat μερικοί από τους καλύτερους DJs της ελληνικής σκηνής, με το περιζήλευτο line up να περιλαμβάνει ονόματα όπως ο Γιάννης Μητσοκάπας, ο Da Mike κι ο Sgouros.F.

Μετά την εμπειρία "Σymposio" δεν θα ξαναδούμε ποτέ τη Βαρβάκειο με το ίδιο μάτι - εικόνα 4

Πώς μπορεί να ξεπεραστεί ένα τέτοιο, εκρηκτικό event; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθουμε: δίνοντας ραντεβού στο επόμενο "Σymposio" στις 15 Ιανουαρίου 2023. Συναντήστε μας εκεί και… δεν θα δείτε ποτέ ξανά το Κέντρο της πόλης με το ίδιο μάτι!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.