Ποιοι έρχονται στη "Σφίγγα" τις επόμενες μέρες;

Η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Ορφέας Περίδης & Σουσάνα Τρυφιάτη, οι Χρήστος & Γιώργος Μπεσίρης και όσοι θα δούμε ακόμα στη μουσική σκηνή του κέντρου το επόμενο διάστημα.

Κατερίνα Παπουτσάκη © Μαίρη Λεονάρδου

"Τραγουδιστά"

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έρχεται για πρώτη φορά στη "Σφίγγα", για τέσσερις παραστάσεις, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και 8 και 22 Μαρτίου, για να μας παρουσιάσει μια συλλογή από τραγούδια που σημαίνουν πολλά για εκείνη. Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις αλλά και μελωδίες του σήμερα. Όλα αυτά "πειραγμένα" με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα. Καλεσμένοι της ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (23/02) και ο Οdy Icons (22/03). Μαζί της οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαμαράς (κιθάρα), Δημήτρης Κουλεντιανός (κοντραμπάσο), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι, ακορντεόν, πιάνο) και Γιάννης Παπαδούλης (τύμπανα).
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Χρήστος & Γιώργος Μπεσίρης  

Ο Χρήστος και ο Γιώργος Μπεσίρης έρχονται για μια μουσική παράσταση στη Σφίγγα, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Μαζί με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες μουσικούς για μια ενδοσκόπηση στα νεότερα αλλά κυρίως στα παλιά καλά λαικά τραγούδια. Μαζί του οι μουσικοί Ορέστης Κολέτσος στο μπουζούκι, με τα ωραία του παιξίματα αλλά και τις υπέροχες συνθέσεις του και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο, με μεγάλη συμμετοχή στη σύγχρονη δισκογραφία. Συμμετέχει η ερμηνεύτρια Τόνια Λιώδη και ο βιολιστής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μιχάλης Κολοκοτρώνης. 
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Χρήστος & Γιώργος Μπεσίρης

"Να κάνουμε γιορτή"

Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρόσφατης εμφάνισης της στη Σφίγγα, η Μαρία Αναματερού και η ξεχωριστή μουσική της παρέα επιστρ΄φουν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου για να μας ξεσηκώσουν με τραγούδια από το ευρύ φάσμα της μουσικής μας παράδοσης, αλλά και της δισκογραφίας τους σε μια γιορτή που είμαστε όλοι καλεσμένοι. Καλεσμένοι έκπληξη θα προσδώσουν στη βραδιά παραπάνω συγκίνηση και εκπλήξεις. 
H mουσική επιμέλεια είναι του Θεολόγου Μιχελή. 
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Μαρία Αναματερού

Fide Köksal & Παναγιώτης Σδούκος 

Η Fide Koksal από την Τουρκία (Σμύρνη) και ο Παναγιώτης Σδούκος  ενώνουν τις φωνές τους ζωντανά στη Σφίγγα, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντάς μας οτιδήποτε μπορεί να ακουστεί και να δοθεί στο "σήμερα" με τη σύμπραξή τους αυτή. Οι δυο τους συνεργάστηκαν πρόσφατα και στο τραγούδι "Άκου, Ουρανέ μου - Helal", που ενώνει τους ανθρώπους όποια γλώσσα κι αν μιλούν. Στην παράσταση τους το  "χτες" μετουσιώνεται στο "σήμερα", γι 'αυτό προβλέπεται να γίνονται fusion μουσικά "παντρέματα" του παραδοσιακού (folk) /ρεμπέτικου με την pop-rock-jazz "κουλτούρα" έχοντας συνοδοιπόρους τους: τον Χρήστο Δαλιάνη στο βιολί, τον Γιώργο Παππά στο ούτι & το λαούτο, τον Μάριο Μούρμουρα στις  κιθάρες και τον Γιάννη Παπαγιαννούλη στα κρουστά 
Προπώληση εσιτηρίων μέσω more.com

Fide Köksal & Παναγιώτης Σδούκος

 

"Ανατομία ενός εγκλήματος"

"Ποιος σκότωσε το Νίκο Καραλή;": Αυτό είναι το ερώτημα που διατρέχει τα τραγούδια του θεματικού άλμπουμ "Ανατομία ενός εγκλήματος", αποτέλεσμα της πρωτότυπης δισκογραφικής συνεργασίας του εμβληματικού ποιητή, συγγραφέα και δημοσιογράφου Φώντα Λάδη με τον Σπύρο Εξάρα, τον διακεκριμένο διεθνώς Έλληνα κιθαρίστα και συνθέτη της τζαζ που ζει εδώ και 31 χρόνια στη Νέα Υόρκη. Η  "Ανατομία  ενός εγκλήματος", που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο και αποτελείται από 11 τραγούδια, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ζωντανά, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στη Σφίγγα.

Σπύρος Εξάρας

Το ερμηνευτικό μέρος θα αναλάβουν ο Δώρος Δημοσθένους, η Αργυρώ Καπαρού, ο Αργύρης Λούλατζης, η Δανάη Παπαδημητρίου. Έκτακτη συμμετοχή ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος. Παίζουν οι μουσικοί: Μένιος Γούναρης (πιάνο, keyboards),  Jason Wastor (τύμπανα), Μιχάλης Ευδαίμων (ηλεκτρικό μπάσο), Στέλιος Χατζηκαλέας (τρομπέτα) και Σπύρος Εξάρας (κιθάρες, μαντολίνο).
Προπώληση εσιτηρίων μέσω more.com. 

Ορφέας Περίδης & Σουσάνα Τρυφιάτη 

Ο Ορφέας Περίδης, ο κορυφαίος μελωδός της γενιάς του, που εδώ και τριανταπέντε χρόνια μας χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές έντονων συναισθημάτων, έρχεται τα Σάββατα 2, 9, 16, 23, 30 του Μαρτίου στη Σφίγγα. Μαζί του επί σκηνής μια από τις πιο ανερχόμενες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού η Σουσάνα Τρυφιάτη που θα μας τραγουδήσει καινούρια τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση που εμπεριέχονται στο νέο album του Ορφέα Περίδη με γενικό τίτλο "Πάλι για σένα" καθώς και κάποια από τα παλιά και αγαπημένα. 

Ορφέας Περίδης & Σουσάνα Τρυφιάτη

Με ένα πλούσιο ρεπερτόριο που καταφέρνει να κινείται με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση, ο Περίδης καταφέρνει να δημιουργεί το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές την διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, την μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό. Στην μουσική τους παράσταση, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, να "σκάνε" σαν φωτοβολίδα και να μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση, έτσι όπως ανέκαθεν γνωρίζει να κάνει το καλό ελληνικό τραγούδι. Συμμετέχουν οι Θοδωρής Δαμουράκης (κιθάρες), Κώστας Αρσένης (μπάσο), Γιάννης Ριζόπουλος (κρουστά) και Χρήστος Σκόνδρας (μπουζούκι, μαντολίνο).
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Μιλτιάδης Κολιαδήμας

Ο Μιλτιάδης Κολιαδήμας παρουσιάζει την Παρασκευή 1 Μαρτίου στη Σφίγγα το νέο του δίσκο με τίτλο "Βάφτισε το όνειρο ζωή" που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Ο ιδιαίτερος τραγουδοποιός θα ερμηνεύσει τα νέα του τραγούδια, ήδη το πρώτο single "Σύννεφα Δαντελωτά" έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών. Μαζί του ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και εξαμελής ορχήστρα. Φιλική συμμετοχή η Φρόσω Στυλιανού.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Μιλτιάδης Κολιαδήμας

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας και Μηλιώκας επιστρέφουν

Κάτι δυνατό τους ενώνει. Κάτι μαγικό μας χαρίζουν σε κάθε συναυλία τους Είναι ζόρικοι, εκρηκτικοί και rock. Οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας με την  ανεξάντλητη ενέργεια και την εφηβική διάθεση τους που είναι μεταδοτική επιστρέφουν στη σκηνή της Σφίγγας για τέσσερις παραστάσεις, τις Παρασκευές 15, 29 Μαρτίου και 5, 12 Απριλίου. Κάθε τους εμφάνιση και μια υπενθύμιση ότι οι αληθινοί ροκάδες δεν χάνουν ποτέ την φλόγα και τον ενθουσιασμό τους. Τα δίνουν όλα στη σκηνή, πειράζουν ο ένας τον άλλο και μας ξαναθυμίζουν τραγούδια που σημάδεψαν τη ζωή μας. 
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Παπαδόπουλος, Γιοκαρίνης, Ζιώγαλας και Μηλιώκας

Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες και τις μουσικές σκηνές της πόλης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κατερίνα Παπουτσάκη

  • Rock-pop-folk

«Tραγουδιστά»: Η πολυσχιδής περφόρμερ θα παρουσιάσει μια συλλογή από τραγούδια που σημαίνουν πολλά για εκείνη. Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις αλλά και μελωδίες του σήμερα. Όλα αυτά «πειραγμένα» με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα.

Μαρία Αναματερού

  • Ελληνική

Σε τραγούδια από το ευρύ φάσμα της μουσικής μας παράδοσης αλλά και της δισκογραφίας της. Η εκφραστική τραγουδίστρια ερμηνεύει πολύτιμα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Ζαμπέτας και νεότερων, όπως ο Βασίλης Καζούλης, ο Μιχάλης Κουμπιός κ.ά.

Χρήστος & Γιώργος Μπεσίρης

  • Ελληνική

Μαζί με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες μουσικούς για μια ενδοσκόπηση στα νεότερα, αλλά κυρίως στα παλιά, καλά λαϊκά τραγούδια. Μαζί του οι μουσικοί Ορέστης Κολέτσος στο μπουζούκι, με τα ωραία του παιξίματα αλλά και τις υπέροχες συνθέσεις του και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο, με μεγάλη συμμετοχή στη σύγχρονη δισκογραφία. Συμμετέχει η ερμηνεύτρια Τόνια Λιώδη και ο βιολιστής Μιχάλης Κολοκοτρώνης.

Σφίγγα Music Theatre

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.