Update: Τα νέα της "Σφίγγας"

Ο Στάθης Δρογώσης με τον Απόστολο Ρίζο, η Θεοδοσία Τσάτσου, η Μαρία Αναματερού και όσοι θα δούμε ακόμα στη μουσική σκηνή του κέντρου το επόμενο διάστημα.

Στάθης Δρογώσης και Απόστολος Ρίζος © Εβίτα Σκουρλέτη

"Τραγουδιστά"

Κατερίνα Παπουτσάκη
© Μαίρη Λεονάρδου

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έρχεται για πρώτη φορά στη "Σφίγγα", για τέσσερις παραστάσεις, τις Παρασκευές 9 και 23 Φεβρουαρίου και 8 και 22 Μαρτίου, για να μας παρουσιάσει μια συλλογή από τραγούδια που σημαίνουν πολλά για εκείνη. Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις αλλά και μελωδίες του σήμερα. Όλα αυτά "πειραγμένα" με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα. Καλεσμένοι της ο Κωνσταντίνος Μπιμπής (23/02) και ο Οdy Icons (22/03). Μαζί της οι μουσικοί: Δημήτρης Καλαμαράς (κιθάρα), Δημήτρης Κουλεντιανός (κοντραμπάσο), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (τρομπόνι, ακορντεόν, πιάνο) και Γιάννης Παπαδούλης (τύμπανα).
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Κιθάρα VS Μπουζούκι"

Γιάννης Ταυλάς - Τάσος Δερέσκος

Ο ένας παίζει κιθάρα και μεγάλωσε με Jimi Hendrix και Led Zeppelin. Ο άλλος παίζει μπουζούκι και είναι μεγαλωμένος με Μανώλη Χιώτη και Γιώργο Ζαμπέτα. Είναι όμως δύο αχώριστα φιλαράκια που μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά, στα Καμίνια του Πειραιά και δεν μπορεί να παίξει μουσική ο ένας χωρίς τον άλλο. Ότι και να σημαίνει αυτό για το ποια τραγούδια επιλέγουν να παίξουν και το πώς μπλέκονται αυτά μεταξύ τους. Είναι ο Γιάννης Ταυλάς και ο Τάσος Δερέσκος γνωστοί και ως "Κιθάρα Vs Μπουζούκι". Το viral μουσικοκωμικό δίδυμο του Instagram και Tiktok έκανε τα βιντεάκια του παράσταση και σας περιμένει στην μουσική σκηνή Σφίγγα την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με αστείρευτο χιούμορ, πολλή μουσική και αναπάντεχες εκπλήξεις.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Ο Στάθης Δρογώσης και ο Απόστολος Ρίζος στέκονται "Στο ύψος των περιστάσεων"

Οι δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί θα βρεθούν στη Σφίγγα για δύο μοναδικές εμφανίσεις τις Παρασκευές 2 και 16 Φεβρουαρίου. Γεννημένοι την ίδια χρονιά, ο Στάθης Δρογώσης και ο Απόστολος Ρίζος τσακώνονται χρόνια τώρα για το ποιος είναι πιο ψηλός από τον άλλον. Φέτος έφτασε η στιγμή να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής, και να σταθούν "στο ύψος των περιστάσεων". 

Με τραγούδια αγαπημένα από την πολύχρονη δισκογραφία τους, μέχρι τα καινούργια από τους δίσκους που ετοιμάζουν. Ανήσυχοι και κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι στα σημάδια των καιρών, οι δύο τραγουδοποιοί μας καλούν να υψωθούμε μαζί τους τραγουδώντας, πάνω από την πόλη. Μαζί τους η νέα συνθέτρια και τραγουδοποιός Ελεονόρα Μανόνα καθώς και μια ομάδα εκπληκτικών μουσικών. Παίζουν οι Αρης Ζέρβας (τσέλο, fx), Λένα Χατζηγρηγορίου (βιολί, φλογέρες ενορχήστρωση εγχόρδων), Ελεονόρα Μανόνα (βιολί, ακορντεόν), Nick Mojo (drums), Στάθης Δρογώσης (πιάνο) και Απόστολος Ρίζος (ηλεκτρική κιθάρα, fx).
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Η Θεοδοσία Τσάτσου στη Σφίγγα 

Θεοδοσία Τσάτσου

Η Θεοδοσία Τσάτσου είναι μια performer που τιμά κάθε μία από συναντήσεις της με το κοινό. Mια καλλιτέχνης ψυχής που μένει στο μυαλό και την καρδιά. Η ανατρεπτική Θεοδοσία τραγουδά πότε με ήχους soul, άλλοτε με ήχους blues ή funk αλλά σχεδόν πάντα με ήχο rock.

Με καταγωγή από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας η Θεοδοσία Τσάτσου σπούδασε μουσική, χορό και θέατρο κι έγινε πολύ γνωστή στο ευρύ κοινό από την ιδιαιτερότητα της φωνής της στο συγκρότημα "Μπλε", με τους οποίους έκανε τεράστια επιτυχία. Τραγούδια όπως το "Φοβάμαι", "Νιώθω Ενοχές", "Εσύ δε ζεις πουθενά" θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μουσική ιστορία μας. Αποχώρησε το ‘99 για να αναζητήσει την προσωπική της διέξοδο και να συνθέσει η ίδια μουσική και στίχο στην επόμενη δισκογραφική της δουλειά "Ύποπτος Κόσμος". Συμμετείχε σε συνεργασίες από ποικίλους χώρους της μουσικής, όπως αυτή με τους Πυξ-Λαξ στην επιτυχία "Μόνο για κείνη μη μου λες". Μας χάρισε επιτυχίες με τον επόμενό της δίσκο "Κόκκινο" με το μαγευτικό "στη Θάλασσα" και το νοσταλγικό "Πού να ‘σαι τώρα". Η προσήλωση της Θεοδοσίας σε αυτό που προστάζει η ψυχή της, διατήρησε την ανεξαρτησία της και χάρισε σε εμάς ερμηνείες τραγουδιών που θα μας μείνουν αξέχαστες.

Τα Σάββατα 3 και 10 Φεβρουαρίου, μαζί με μια εξαιρετική μπάντα που την πλαισιώνει [Στέφανος Γεωργιτσόπουλος (κιθάρα), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Μιλτιάδης Κεχαγιάς (μπάσο) και Ναυσικά Κατσώρη (πλήκτρα)], μας μεταφέρει στο πλούσιο μουσικό και συναισθηματικό της σύμπαν, μέσα από νέες συνθέσεις, διασκευές και τραγούδια που έχουν σημαδεύσει την πορεία της και έχουν αφήσει ανεξίτηλο το ηχόχρωμά της μέσα στα αυτιά μας. Με τον τρόπο που επιτάσσει η ψυχή, η εποχή και η μουσική, ανυπομονούμε μαζί της να βρεθούμε. 
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Ο Στέφανος Λιγκοβανλής, ο Γιώργος Κριτσωτάκης και οι Οστριτς

Στέφανος Λιγκοβανλής, Γιώργος Κριτσωτάκης Οστριτς

Στέφανος Λιγκοβανλής, ο Γιώργος Κριτσωτάκης και οι Όστριτς, έρχονται στη Σφίγγα την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο στις προσωπικές δουλειές του πρώτου (από την εποχή των 1550 έως και πρόσφατα ανέκδοτα τραγούδια), διανθισμένο με αγαπημένες και τολμηρές μουσικές επιλογές του συγκροτήματος, από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, που ερμηνεύει ο Γιώργος Κριτσωτάκης. Οι ΄Οστριτς είναι οι Κώστας Μαυροσκότης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Ζαβαλιάδης (μπάσο), Κώστας Τουλούπας (πιάνο) και Αλέκος Κούρτης (τύμπανα) 
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Η Μαρία Αναματερού μας καλεί "Να κάνουμε γιορτή"

Μαρία Αναματερού

Η Μαρία Αναματερού και η ξεχωριστή μουσική της παρέα, ανεβαίνουν στη σκηνή της Σφίγγας, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου  για να μας ξεσηκώσουν με τραγούδια από το ευρύ φάσμα της μουσικής μας παράδοσης, αλλά και της δισκογραφίας τους σε μια γιορτή που είμαστε όλοι καλεσμένοι. Καλεσμένοι έκπληξη σε μια βραδιά παραπάνω συγκίνηση και εκπλήξεις.  Τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Θεολόγος Μιχελής.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Από "Το κορίτσι του τεκέ" στο "Χάραμα Καισαριανής"

Η μουσική παράσταση "Από το κορίτσι του τεκέ στο Χάραμα Καισαριανής" που παρουσιάζεται στη Σφίγγα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, είναι ένα μουσικό οδοιπορικό από το προπολεμικό ρεμπέτικο στο αστικό λαϊκό τραγούδι, έτσι όπως γεννήθηκε και χαράχτηκε μέσα στο περιθώριο του κοινωνικού ιστού, τις φυλακές, τους τεκέδες, τα πορνεία και όπως διαμορφώθηκε και γαλουχήθηκε μέσα από τον πόνο των απόκληρων, των ξενιτεμένων, των προσφύγων και των εκτελεσμένων αγωνιστών.

Βασισμένο στα ομώνυμα βιβλία και cd του Γιάννη Τσιαντή που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μετρονόμος, και σε ταξιδεύουν σε παραμερισμένες σελίδες ιστορίας. Από το μυθικό μουσικό υπόκοσμο των τεκέδων και των χαμαιτυπείων της Δραπετσώνας, στις θυσιαστικές μάχες των προσφυγικών γειτονιών της Καισαριανής. Ένα μουσικό θυμίαμα από νταλκά, μέθη, αίμα και μελάνη μιας εποχής σκληρής επιβίωσης και θυσιαστικής αντίστασης, εμπνευσμένο από εκείνους τους άσημους Ρωμιούς που διατήρησαν σαν ιερό κειμήλιο τον κυτταρικό μας πολιτισμό… το Γλέντι, το Σεβντά, την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη. Μια μουσική ανθολογία από ρεμπέτικα, σμυρναίικα, λαϊκά και νεότερες συνθέσεις του Γιάννη Τσιαντή σε στίχους Τάσου Κακλαμάνη, Γιάννη Τσιαντή και Δημήτρη Λέντζου. 

Συμμετέχουν οι Γιάννης Τσιαντής: Τραγούδι, αφήγηση, μπαγλαμά), Τάσος Κακλαμάνης: Τραγούδι, μπουζούκι), Γιάννης Χαραλαμπάκης (τραγούδι, μπουζούκι), Δημήτρης Μικρού: Τραγούδι, κιθάρα), Δημήτρης Παπαδάμης: Ακορντεόν) και Κώστας Σπηλιόπουλος (κοντραμπάσο). Η μουσική επιμέλεια και ενορχηστρώσεις ο Γιάννης Χαραλαμπάκης.
Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com 

Διαβάστε Επίσης

Δείτε τα προγράμματα για όλες τις πίστες και τις μουσικές σκηνές της πόλης εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Σφίγγα Music Theatre

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.