Τα νέα της "Σφίγγας"

Ακούσματα ροκ, ρεμπέτικου παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής από σημαντικούς έρχονται μέσα στον Οκτώβριο στη μουσική σκηνή του κέντρου.

H Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου σε μια κορυφαία performance

"Vinylio Λαϊκά" 

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η ερμηνεύτρια που ξεχωρίζει με την αμεσότητα και τη μοναδική χροιά της, μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή "Σφίγγα", να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια του παλιού καλού λαϊκού τραγουδιού με αποσκευή μας βιώματα και συναισθήματα που μας συνοδεύουν διαχρονικά.

Εκτός από τις "Μέλισσες", τα "Διόδια" και κάποια τραγούδια από τη δισκογραφία της, η Φωτεινή θα κάνει μια συναρπαστική αναδρομή στο παρελθόν. Μαζί της θα ανταμώσουμε με μελωδίες που σφράγισαν ολόκληρες εποχές και στίχους ανεξίτηλους που φώλιασαν στις ψυχές μας. Φιλική συμμετοχή, η Μαριώ.

Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς

Ρίτα Αντωνοπούλου Ρεβάνς

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία με πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι Ρεβάνς επανέρχονται στην Αθήνα για μια σειρά εμφανίσεων στη μουσική σκηνή Σφίγγα, από το Σάββατο 2 ως τις 23 Δεκεμβρίου

Η Ρίτα Αντωνοπούλου με την αγάπη του κόσμου στην καρδιά, με σεβασμό και λατρεία στην τέχνη που υπηρετεί, συναντά τους Ρεβάνς, ένα συγκρότημα εξαιρετικών νέων μουσικών οι οποίοι ήδη χαράζουν τη δική τους πορεία με το δικό τους ιδιαίτερο ήχο και στίχο, με ταλέντο, ήθος και ψυχή που όμοιά τους σπάνια βρίσκει κανείς.

Ενωμένοι οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο κοινό μία παράσταση που λέει την αλήθεια. Μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει. Ο στόχος είναι να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι ένα κι ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δεν υπάρχει πιο ισχυρό μέσο ένωσης των ανθρώπων από τη μουσική. Με μια εκρηκτική χημεία επί σκηνής, η Ρίτα Αντωνοπούλου κι οι Ρεβάνς, υπόσχονται να μας χαρίσουν μια παράσταση που θα είναι για όλους μας σημείο αναφοράς.

"On air"

Ελένη Ροδά

Λίγοι καλλιτέχνες έχουν ζήσει τη ζωή και τις εμπειρίες της Ελένης Ροδά. Η μαθήτρια του Ροντήρη που διακρίθηκε στον κινηματογράφο και στο τραγούδι και βρέθηκε δίπλα σε θρυλικές μορφές όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Λοΐζος, ο Αλέξης Δαμιανός, η Κατερίνα Γώγου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, κ.α. πρωταγωνιστεί σε μια πρωτότυπη παράσταση στην οποία αφηγείται ιστορίες της πολύχρονης και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας διαδρομής της.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης εκμαιεύει επί σκηνής άγνωστες πτυχές της ζωής της Ελένης Ροδά και σημαντικές στιγμές από την καριέρα της. Μια συνέντευξη που γίνεται θεατρική παράσταση παράλληλων δράσεων αφού εμπλέκονται ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συμπαρουσιαστές αλλά και μουσικοί. Μια κατάδυση σε άγνωστες επαγγελματικές και προσωπικές στιγμές, γεμάτες χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αναπόληση, νοσταλγία και μπόλικη μαγεία που θα παρουσιαστεί τις Πέμπτες 7 και 21 Δεκεμβρίου στη Σφίγγα. Παίζουν οι Στέλλα Κοσμοπούλου, Καίτη Ιωαννίδου, Γιάννης Βυρίνης. Στο πιάνο, ο Χριστόφορος Μαστοράκης.

"Music Box Sessions" 

Σοφία Μανουσάκη

Η Σοφία Μανουσάκη επιστρέφει στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, για ένα εκρηκτικό live όπου θα παρουσιάζει ζωντανά για πρώτη φορά το νέο της άλμπουμ "Music Box Sessions" με επανεκτελέσεις γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών αλλά και για να  μας τραγουδήσει τραγούδια που έχει ήδη κυκλοφορήσει καθώς και τα νέα της τραγούδια "Γεράνια" και "Μαύρη καρδιά" σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. 

Φυσικά δεν θα λείπουν οι εκπλήξεις με γνωστούς guests αλλά και οι πρόσφατες επιτυχίες της "Τι είναι ν' αγαπάς",  "Ερωτευόμαστε Ξανά" που "έντυσε" την άκρως επιτυχημένη σειρά του Ant1 "Παγιδευμένοι" και το ανατρεπτικό ντουέτο "Κακός Μπελάς" που τραγούδησε με τον Πάνο Μουζουράκη. Στο άλμπουμ "Music Box Sessions" ερμηνεύει διαχρονικές επιτυχίες τόσο από το διεθνές όσο και από το ελληνικό ρεπερτόριο, αποδεικνύοντας τη μεγάλη ερμηνευτική της γκάμα και την εντυπωσιακή της φωνή.  

Ανάμεσα τους χαρακτηριστικές συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή, όπως τα "Ο άγγελος μου", "Σ' έχω ερωτευτεί", "Κάθε φορά που με κοιτάζεις"," Τράβα σκανδάλη", "Δεν είσαι εδώ" αλλά και σπουδαία διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου, όπως τα "Με το ίδιο μακό", "Τράβα σκανδάλη". Η Σοφία Μανουσάκη δίνει και δύο ερμηνείες - έκπληξη από το διεθνές ρεπερτόριο, τραγουδώντας το δυναμικό "Malo", ένα τραγούδι με ιδιαίτερο κοινωνικό μήνυμα που γνώρισε μεγάλη επιτυχία φτάνοντας μέχρι τα Billboard charts των ΗΠΑ αλλά και τη μεγάλη επιτυχία "I Don’t Wanna Miss A Thing", των Aerosmith οι οποίοι έδωσαν αμέσως την άδεια τους στην εκτέλεση της Σοφίας, η οποία δίνει την "γυναικεία ματιά” στο αγαπημένο τραγούδι που θα αποτελέσει το ιδανικό soundtrack του χειμώνα. 

"Μια νύχτα στις μπουάτ"

Μια νύχτα στις μπουάτ

Η μουσικά ανανεωμένη παράσταση "Μια νύχτα στις μπουάτ" του Άκη Δαβανέλλου, επανέρχεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Το βράδυ της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου πάμε πάλι παρέα μια βόλτα στο όνειρο μιας μπουάτ της Πλάκας κάπου στο 1960. Μια έντονα συναισθηματική παράσταση, από μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών και ηθοποιών, με τραγούδια της εποχής του Νέου Κύματος που αγαπήσαμε και χαραχθήκανε στη μνήμη μας για πάντα. Η όμορφη ιστορία της μπουάτ που θα συγκινήσει, θα ενημερώσει και θα διασκεδάσει τα ακροατήριά της.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Δείτε όλα τα προγράμματα των μουσικών σκηνών της πόλης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σφίγγα Music Theatre

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, κέντρο
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.