"40 + ξαναΒΓΑΙΝΩ!": Ο Θανάσης Αλευράς επανέρχεται για δεύτερη χρονιά στο "VOX".

Ο πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το παράξενο, αυτοβιογραφικό και εσώψυχο μουσικοσατυρικό πρόγραμμά του.

Θανάσης Αλευράς © Ρούλα Ρέβη

ψ στο "VOX". Μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε (Νοέμβριος του 2022), κέρδισε σπουδαίες κριτικές και έγινε sold out επί 3 μήνες θα μας συνοδεύει τις Δευτέρες από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτυ που ο Θανάσης Αλευράς σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν! Το 2022 όμως κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του αν και 43, αλλά δεν του πήγαινε η καρδιά να αλλάξει τον τίτλο. Όπως μας είχε πει και ο ίδιος "Αν το έγραφα 43+Βγαίνω, θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού, άλλωστε το ομότιτλο τραγούδι της έναρξης το είχε ήδη γράψει ο φίλος μου Αντώνης Θυσιάδης και το είχε μελοποιήσει ο Νίκος Μερτζάνος. Έτσι είπα ο τίτλος να γίνει "40plusΒγαίνω". Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του '80".

Διαβάστε τη συνέντευξη του Θανάση Αλευρά για τη παράσταση εδώ:

Διαβάστε Επίσης

"40 και βγαίνω
Το φόβο ξεπλένω
Με πόνο ανοίγει η ψυχή
40 + βγαίνω
Βαθιά ανασαίνω
Τη νύχτα κερδίζει η αυγή”

Και όπως φάνηκε το ταξίδι αυτό έμελλε να αφορά και πάρα πολλούς και πολλές ακόμα, 40αρηδες και μη, καθώς οι περσινές παραστάσεις γνώρισαν τεράστια επιτυχία κάνοντας τις Δευτέρες αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας και το VOX προορισμό ακριβώς στις 9 μ.μ.. Διαδοχικά sold-out, γέλιο, συγκίνηση, flash-back, επικά στιγμιότυπα, τραγούδια και παρέες που ενώνονταν σε μία, ήταν τα χαρακτηριστικά μιας από της πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς που ταξίδεψε με επιτυχία και το καλοκαίρι σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στην Κύπρο. Ήταν φυσικό και επόμενο λοιπόν, να επιστρέψει στο VOX το Νοέμβριο του 2023. Το ζητούσε το κοινό, οι συντελεστές και όλοι όσοι δεν χόρτασαν ή δεν πρόλαβαν να το δουν τον περσινό χειμώνα. 

Θανάσης Αλευράς
© Ρούλα Ρέβη

Σε αυτή τη μοναδική γιορτή και πάλι δίπλα στον Θανάση η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, που με τις φωνές και το σκηνικό ταλέντο τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες. Εκεί και μια ομάδα από ταλαντούχους συγγραφείς, που έχει γράψει τα κείμενα της παράστασης. Η παλιά αγαπημένη του συνεργάτης Ελένη Γκασούκα, ο soul mate Φοίβος Δεληβοριάς, ο απροσδόκητος Γιώργος Παυριανός και – new entry στην ομάδα - η λατρεμένη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Κείμενα έχει γράψει επίσης και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από την μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα. Στην φετινή παράσταση θα απολαύσουμε και νέα κείμενα και στιγμιότυπα – έκπληξη που αναμένεται να μας ενθουσιάσουν.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. "Ο Φωκάς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που άκουσε την ιδέα μου για αυτό το πρόγραμμα" λέει ο Θανάσης Αλευράς. "Μαζί το φανταστήκαμε και το δουλεύαμε τόσο καιρό".Tις ενορχηστρώσεις υπογράφει όπως και πέρυσι ο Αντώνης Σκόκος, που δίνει το δικό χρώμα στις μουσικές και τα τραγούδια. Ζωντανή μουσική παίζουν επί σκηνής οι Ζεμενίδης Ευριπίδης στις κιθάρες, Δημόπουλος Αλέξανδρος στα πλήκτρα, Μιχαηλίδης Θάνος στα τύμπανα, Μπουλντής Γιώργος στο μπάσο και Παπαδόπουλος Χρήστος στο σαξόφωνο και στο κλαρίνο.

 Προπώληση μέσω more.com

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Vox

Ιερά Οδός 16, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.