Τρία σχήματα επιστρέφουν στο Χαμάμ με αγαπημένα ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια

Η Γλυκερία με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, ο Γιώργος Ξηντάρης με την Κατερίνα Τσιρίδου και ο Νίκος Φιλιππίδης παρέα εξαιρετικούς μουσικούς κάνουν ποδαρικό στο πάλκο των Άνω Πετραλώνων.

Γλυκερία

Αυθεντικές ρεμπέτικες βραδιές 

Γιώργος Ξηντάρης
Γιώργος Ξηντάρης

Ο Γιώργος Ξηντάρης και η Κατερίνα Τσιρίδου συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην ατμοσφαιρική μουσική σκηνή των Άνω Πετραλώνων μετά την χαλάρωση των μέτρων. Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου θα βρίσκονται μαζί με "δοκιμασμένους" και περίτεχνους συνοδοιπόρους, τον Νίκο Πρωτόπαπα στην κιθάρα και τον Δημήτρη Κρανίδα στο μπουζούκι. Πρόκειται εν ολίγοις για μια περίτεχνη ομάδα με δεδομένη χημεία αλλά κυριώς βαθιά γνώση του σμυρνέικου και ρεμπέτικου τραγουδιού και αυθεντική αισθητική.

Επιστροφή στις ρίζες

Αντώνης Κυρίτσης
Αντώνης Κυρίτσης

Η Μουσική Σκηνή Χαμάμ, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, θα φιλοξενήσει δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Ηπειρώτικης δημοτικής μας παράδοσης. Ο κορυφαίος κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης, πλαισιωμένος από τους Κώστα Φιλιππίδη στο λαούτο, τον Δημήτρη Κατσούλη στο βιολί, τον Σπύρο Αλεύροντα στο ντέφι, συναντά τον κορυφαίο τραγουδιστή Αντώνη Κυρίτση. Εκείνος με την σειρά του θα μας συστήσει τη νέα γενιά, την Λευκοθέα
Φιλιππίδη
και τον Θωμά Κυρίτση. Επιστρέφουν στις ρίζες μας με τραγούδια αγάπης, ξενιτιάς και μοναδικά Ηπειρώτικα μοιρολόγια.

"Σμυρνέικο Μινόρε”

Γλυκερία
Γλυκερία

Ένα μουσικό οδοιπορικό, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο οποίο η Γλυκερία και η παρέα της μας ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Συμμετέχει ο Δημήτρης Κοντογιάννης. Το"Σμυρνέικο Μινόρε” θα παρουσιαστεί τα Σάββατα 19 και 26 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ρεμπέτικα συναξάρια": Η παράδοση του ρεμπέτικου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Εργαστήρια-ομιλίες, θεατρικά και μουσικά αναλόγια συνθέτουν το πρόγραμμα της τριήμερης διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στο ρεμπέτικο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2022

Εκθεσιακό αφιέρωμα για τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Τεχνόπολη

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" και του project ερμηνείας μαρτυριών προσφύγων από τη Μικρά Ασία από μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δύο παραστάσεις που εμπνέονται από την ελληνική Ιστορία

Μαθαίνουμε περισσότερα για τον Όθωνα και την Αμαλία στον Πύργο Βασιλίσσης, ενώ μαρτυρίες προσφύγων από τη Μικρά Ασία μας περιμένουν στο θέατρο 104.

"My Rembetika Blues": μια ταινία για τα ρεμπέτικα, τις ρίζες τους και τη σύνδεσή τους με το σήμερα

Η Μαρία Ζουρναζή εξηγεί μέσα από την ταινία τη "σωματική" σύνδεση που νιώθουμε με τα ρεμπέτικα, μέρος του DNA μας. Kαι ο Κωνσταντίνος Βήτα γράφει το score.

"Άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Αθήνα": Ο συγγραφέας Νίκος Ανδριώτης μιλάει για τα επακόλουθα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία", συνεχίζει τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή δίνοντας έμφαση στην άφιξη των προσφύγων το φθινόπωρο του 1922 στον Πειραιά.

Τον Φώτη Κόντογλου "επισκέπτεται" το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία τιμά έναν από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα.

"Συναντήσεις με Θέα" με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα συνομιλεί με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα Μπρους Κλαρκ, στο πλαίσιο κύκλου εκδηλώσεων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή.