Γιορτές στις μουσικές σκηνές της πόλης

Βάζουν τα στολίδια τους ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και ετοιμάζονται να υποδεχθούν το κοινό που θέλει να συνδυάσει τη βραδινή έξοδο των φετινών ρεβεγιόν με ποιοτική ψυχαγωγία.

Σταμάτης Κραουνάκης στο Άλσος

Με το εμβολιασμένο τμήμα του πληθυσμού της πρωτεύουσας να δείχνει δυναμική διάθεση για επιστροφή στη νυχτερινή διασκέδαση, οι μουσικές σκηνές έχουν πάρει κι αυτές τα πάνω τους, από τον Νοέμβριο και μετά. Πλέον, λοιπόν, βάζουν τα στολίδια τους και κοιτούν με συγκρατημένη αισιοδοξία προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αναπροσαρμόζοντας τα τρέχοντα προγράμματα ή κάνοντας ειδικές προσθήκες. Ο μουσικός προσανατολισμός μπορεί να ποικίλλει, αλλά κοινός στόχος δείχνει να είναι η όσο το δυνατόν ασφαλέστερη υποδοχή εκείνου του κοινού που θέλει να συνδυάσει την εορταστική έξοδο των φετινών ρεβεγιόν με ένα ποιοτικό πρόσημο ψυχαγωγίας.

Μάρθα Φριντζήλα

Ο "Σταυρός του Νότου" σκοπεύει να φιλοξενήσει διαφορετικά προγράμματα για τις ημέρες αυτές, ξεχωριστά για καθέναν από τους τρεις διακριτούς χώρους που τον απαρτίζουν. Τις δύο παραμονές (24 και 31/12) την κεντρική σκηνή θα αναλάβει η Μάρθα Φριντζήλα, με την Ορχήστρα "Βασίλης Τσιτσάνης" και ένα πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες του Τρικαλινού συνθέτη, υπό την επιμέλεια και την καθοδήγηση του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Πάππου. Ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, πάλι, θα παίξει εκεί ο Μίλτος Πασχαλίδης, συνεχίζοντας τις ήδη επιτυχημένες του εμφανίσεις, στις οποίες κάνει μια αναδρομή στο σύνολο της μέχρι τώρα καριέρας του. 

Γιώργος Παπαγεωργίου

Στο "Club" του "Σταυρού", πάλι, την παραμονή των Χριστουγέννων θα εμφανιστούν η Σαββέρια Μαργιολά και ο Παντελής Κυραμαργιός, προειδοποιώντας μας να προσέξουμε τα χριστουγεννιάτικα χτενίσματα, καθώς "το headbanging θα είναι αναπόφευκτο". Στη συνέχεια, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά, η σκυτάλη περνάει στους Polkar του Γιώργου Παπαγεωργίου και στην παράστασή τους "Το Μεγάλο Μπαμ", η οποία αυτοσυστήνεται ως το "το αβάσταχτο ντιριντάχτα που δεν πρέπει να χάσεις". Στο δε "Σταυρός του Νότου Plus", οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανήκουν στη φετινή σύμπραξη-έκπληξη του Μύρωνα Στρατή και της Μιρέλας Πάχου, που ανακατεύουν το δικό τους υλικό με ευφάνταστες διασκευές σε διεθνείς ποπ και ροκ επιτυχίες. 

Γιώργος Μεράντζας

Σε ροκ ρυθμούς θα δονηθεί εν τω μεταξύ και το "Κύτταρο" την Παραμονή των Χριστουγέννων, φιλοξενώντας τη δοκιμασμένη σύμπραξη Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας – στη σχετική αφίσα, μάλιστα, ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ ήδη ποζάρει με έναν αγιοβασιλιάτικο σκούφο, δίνοντας τον εορταστικό τόνο. Αλλά και το "Γυάλινο Μουσικό Θέατρο" κινείται σε ηλεκτρικά μονοπάτια μεταξύ ροκ και εγχώριας τραγουδοποιίας, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου έτοιμο να γιορτάσει επί σκηνής τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρουσιάζοντας τη νέα παράσταση "Ένα φως αναμμένο", με ματιά που στηρίζεται στην επιτυχημένη του τηλεοπτική εκπομπή "Μουσικό Κουτί". Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (26/12), επίσης, παίζει και ο Γιώργος Μεράντζας στην UpStage σκηνή του ίδιου χώρου, ολοκληρώνοντας τον φετινό κύκλο ζωντανών εμφανίσεων "Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος κανενός".

​​​​​Στο "Άλσος", πρωταγωνιστής των γιορτών στη χαρακτηριστική στρογγυλή σάλα θα είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος συνεχίζει με συνταγή που περιγράφεται ως "δύο πιάνα, κόντρα μπάσο, βιολοντσέλο, μπουζούκια, βιολί λαϊκό και τραγουδισταράδες πρώτης γραμμής": θα παίξει και τις δύο Παρασκευές των παραμονών, αλλά και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Στο "Gazarte", το στολισμένο Roof Stage θα υποδεχτεί και τα δύο ρεβεγιόν με DJs και το συγκρότημα The Swingin' Cats σε σπέσιαλ εορταστικό σόου, ενώ ανάλογα σχέδια κάνει και ο πρότυπος πολυχώρος πολιτισμού Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, όπου Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα εμφανιστούν οι Jazz Express, στήνοντας ένα αφιέρωμα στον Φρανκ Σινάτρα και την Έλα Φιτζσέραλντ

 

Μαντώ, Αναστασιάδης
Νίκος Δρούκας

Η "Οδός Λυσίου", από την άλλη, επιμένει στο παρεΐστικο ποπ πρόγραμμα που έχει στηθεί φέτος στο "Stairs Athens" με τη Μαντώ (που επέστρεψε αυτές τις μέρες με καινούργιο δίσκο) και τον Δήμο Αναστασιάδη, οι οποίοι θα βρίσκονται επί σκηνής ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

Γλυκερία - Κανά - Βελεσιώτου

Δυναμική αναμένεται πάντως και η παρουσία όσων μουσικών σκηνών επιμένουν σε προγράμματα με πιο λαϊκό χαρακτήρα. Στην "Ακτή Πειραιώς", η Γλυκερία ενώνει για πρώτη φορά δυνάμεις με τη Μελίνα Κανά και τη Φωτεινή Βελεσιώτου, αποσκοπώντας σε ένα πρόγραμμα-αναφορά στο πάλκο των δεκαετιών του 1950 και του 1960 (σε επιμέλεια Στέλιου Φωτιάδη), το οποίο θα κρατήσει συντροφιά στο κοινό τόσο στις 24/12 όσο και στις 31/12. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι ανήμερα Χριστουγέννων θα εμφανιστεί τελικά στον ίδιο χώρο και ο Σωκράτης Μάλαμας, καθώς αποφάσισε να προσθέσει κι αυτή την ημερομηνία στις αλλεπάλληλες sold-out εμφανίσεις που έκανε μέχρι τώρα εκεί. 

Βαγγέλης Κορακάκης

Με τρίχορδες πενιές αλά παλαιά υποδέχεται το κοινό και ο Βαγγέλης Κορακάκης στη λαϊκή σκηνή "Κρύπτη" της Καισαριανής, όπου θα βρίσκεται και για το διήμερο 24-25/12, αλλά και για το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού (31/12-1/1), πλαισιωμένος τραγουδιστικά από την Ανατολή Μαργιόλα και τον γιο του, Βασίλη Κορακάκη. Τέλος, πλάνα για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσαν και οι "Μουσικές Διαδρομές" στα Πατήσια, όπου τα ηνία του προγράμματος κρατά ο Μπάμπης Τσέρτος, έχοντας στο πλάι του τη Νάντια και τον Νίκο Καραγιάννη. 

Γιώτα Νέγκα

Τα προγράμματα γνωστών ονομάτων που φιλοξενούνται σε θέατρα, αντί σε μια τυπική μουσική σκηνή, είναι μια ιδιαίτερη πινελιά της φετινής σεζόν. H Γιώτα Νέγκα τα πήγε πολύ καλά στο Ακροπόλ με την παράσταση "Τραγουδώντας την Ευτυχία", στηριζόμενη σε δημιουργίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Πρόσθεσε, λοιπόν, νέες ημερομηνίες κι αναμένεται να κάνει πανηγυρικό φινάλε στις 27/12, έστω κι αν βρίσκεται εκτός εμβέλειας των φετινών ρεβεγιόν. Αντιθέτως, η Νατάσα Θεοδωρίδου δείχνει να κεντράρει σε αυτά, προγραμματίζοντας έξι συναυλίες στο Παλλάς, καθώς θα βρεθεί εκεί παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και, αντίστοιχα, τις ίδιες μέρες την Πρωτοχρονιά και των Φώτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.