Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON»

Στο χώρο που σχεδίασε σε κάθε του λεπτομέρεια ο ίδιος, ο Νίκος Βέρτης δημιουργεί μια εντελώς ξεχωριστή συνθήκη διασκέδασης, ένα παραμύθι απόδρασης από τα συνηθισμένα.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON»

Στο χώρο που σχεδίασε σε κάθε του λεπτομέρεια ο ίδιος, ο Νίκος Βέρτης κάνει κάτι περισσότερο από το να βάζει στη σειρά τις επιτυχίες του. Δημιουργεί μια εντελώς ξεχωριστή συνθήκη διασκέδασης, την οποία έχει στο μυαλό του ως ένα παραμύθι απόδρασης από τα συνηθισμένα.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 1

Τίποτα στο «ΥΤΟΝ», όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, δεν θυμίζει την τυποποιημένη εικόνα που έχεις για τα νυχτερινά μαγαζιά: στρίβοντας από την Πέτρου Ράλλη προς το παλιό κτίριο του Μπήτρου (υπάρχει άπλετος χώρος για πάρκινγκ και η απόδειξη στάθμευσης σε περιμένει στο παρμπρίζ), τη ματιά σου συλλαμβάνουν οι αραχνοειδείς σχηματισμοί γύρω από το κτίριο του φουαγιέ (ναι, το φουαγιέ είναι ένα κτίριο από μόνο του!). Το βλέμμα και το σώμα σου γλιστράει στις οργανικές γραμμές κατασκευών όπως η λευκή υποδοχή και η ωοειδής είσοδος, η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι ότι πετάς. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, Κυριακή βράδυ, δεν πέφτει καρφίτσα στον περίπου 2.500 θέσεων κλιμακωτό χώρο (η ορατότητα είναι καλή όσο μακριά κι αν κάθεσαι από τη σκηνή), αλλά απουσιάζει η βαβούρα και ακούγεται μόνο η μουσική – αυτό είναι ένα δείγμα της άριστης ηχοακουστικής μελέτης. Χάρη στις αποστάσεις των καθισμάτων (καναπεδάκια που θα ήθελες να τα έχεις στο σπίτι σου!) ή στον προσανατολισμό προς τη σκηνή, το παράξενο όσο και ευχάριστο είναι ότι ξεχνάς ότι περιβάλλεσαι από τόσο κόσμο.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 2

Την ώρα που μπαίνουμε, η Θωμαή Απέργη ερμηνεύει ακκιζόμενη το «I have nothing» της Whitney Houston, ενώ όσο αλλάζει φόρεμα για να ξαναβγεί για ένα ποτ πουρί σε jazz και swing ρυθμούς, η Άννα Καμαρινού λέει το «Πρώτη φορά», σε μουσική του Νίκου, και το «Πόσες φορές» της Πάολας. Αποκάλυψη η Athena Manoukian, η οποία έχει τον urban ρυθμό μέσα της και θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 3

Τι κι αν υπάρχουν δεκάδες βιντεάκια στο YouTube με το παραμυθένιο στιγμιότυπο, βγαλμένο λες από μια ολυμπιακή τελετή, που προηγείται της εισόδου του Νίκου… Όλοι είναι με το κινητό στο χέρι όταν ένα ζευγάρι ξεκινάει να χορεύει στους ήχους του «Libertango» μπροστά από ένα υπερμέγεθες δέντρο, το οποίο σηκώνεται μέχρι την οροφή για να αποκαλύψει μια πισίνα. Ο άντρας ρίχνει τη γυναίκα στην πισίνα και στη συνέχεια πέντε κοπέλες αρχίζουν μια επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης, ενώ κάποια στιγμή ανυψώνονται με γάντζους και βουτάνε από ψηλά στην πισίνα – όλη αυτή η όμορφη εικόνα διαρκεί γύρω στα οκτώ λεπτά.

Μια φορά κι έναν καιρό στο «YTON» - εικόνα 4

Από τη στιγμή που βγαίνει με τα «Θα μετανιώσεις» και «Δεν με σκέφτεσαι» και σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ο Νίκος είναι ο εαυτός του, άνετος και χαμογελαστός, με τους άριστους μουσικούς να κάνουν τα οριεντάλ μαγικά τους και το σήμα κατατεθέν light show να λούζει το τεράστιο stage. Παρατηρήσαμε ωστόσο και κάτι ακόμη στο body language του Νίκου: μέσα σε ένα χώρο που ο ίδιος οραματίστηκε και σχεδίασε, μοιάζει με ένα παιδί που επιδεικνύει με περηφάνια και ικανοποίηση το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής επίτευγμά του.

Περισσότερες πληροφορίες

ΥΤΟΝ

Πέτρου Ράλλη 38, Ρουφ
  • Night Life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Nightlife

Ο Σπύρος Γραμμένος στο club του "Σταυρού του Νότου"

Μια διαφορετική παράσταση κάθε βδομάδα για καθένα από τα Σάββατα του Απριλίου.

01/04/2024

"Ο Σταύρος Ξαρχάκος προτείνει" στο θέατρο Άλσος

Μαζί με τους Βασίλη Δρογκάρη, Ηρακλή Ζάκκα, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο "Caja de Musica"

Τη σκηνή θα μοιραστούν η Ελένη Κατσούλη με τη Μαρία Αλαμανή, η Πολυξένη Καράκογλου και η νέα female μπάντα της Αθήνας, Très Lalà.

Η αθηνοραματική πλευρά της Έλλης Πασπαλά

H ερμηνεύτρια, που επιστρέφει στο θέατρο Άλσος για έναν κύκλο εμφανίσεων με σύνθημα "Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται", μιλάει στο "α" για τα δικά της αθηναϊκά hot spot.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται τα Σάββατα του Μαρτίου στον club του "Σταυρού του Νότου"

Ο κιθαρίστας μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες του υποδέχεται την άνοιξη στη σκηνή.

Παράταση για τη Νατάσσα Μποφίλιου στο "Vox"

"Κάτι Καίγεται..." στη νέα παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Ο David Morales, ο κορυφαίος DJ και remixer έρχεται στο "Botoxe Athens"

Τη βραδιά θα ανοίξει ο DJ Akylla πριν αναλάβει τα ηνία στα decks ο σούπερ σταρ DJ.